Ádventi férfisztriptíz- show a kultúrházban

antalagi | 2022. november 27. - 17:43
Van valami zavaró a címben? Nincs? Akkor hagyd a francba, nem neked szól a bejegyzés! Számomra igenis zavaró, mi több, felháborító, hogy a városi fenntartású intézményben hot man show lesz. A tény, hogy mindez dec.17-én, ádvent harmadik szombatjának estéjén, pontosan egy héttel karácsony előtt, csak hab a tortán.

 

VMK- városi művelődési központ, kultúrház, a kultúra háza.

Az a célja az intézménynek, hogy a kultúrát, a művelődést szolgálja. Hogy olyan rendezvényeket kínáljon az embereknek, amik értéket teremtenek, amiből táplálkozni, építkezni tudnak, ahonnét feltöltődve távoznak, valamivel a zsebükben, amiből merítkezhetnek a nehezebb napjaikon.

Ja, igen, innét is lehet valamit zsebre tenni, mondjuk egy önbarnítóval átitatott tangagatyát.

Nem a közönséget kell kiszolgálni, hanem értékes műsorokat kínálni, amihez meg kell találni, meg kell szervezni a közönséget, így kell közösséget építeni, és igen, ez a nehezebb út, elismerem. De működik. Csak dolgozni kell, amihez minden adott a VMK-ban. Lelkes szervezők, dolgozni akaró és tudó emberek, akik szerintem ennek nem nagyon örülnek, meg annak sem, hogy járatom a számat, hiszen ők viszik a hátukon a házat, de ez nem az ő szégyenük. Nem az volna a cél, hogy egyszer majd egy Jókaiért, egy Tháliáért, egy Kuttyomfittyért, egy Fókuszért, egy Csallóköziért, egy Ifjú szívekért, egy Csavarért, egy Korpás Éviért és sorolhatnám kérhetnénk el 25 eurós bevételt, és teltházat szerveznénk? Azzal érvelve, hogy ezek az emberek, ezek a csoportok a mieink és vért izzadnak csak azért, hogy kitegyék a szívüket a színpadra, hogy a gyerekeinkkel foglalkozzanak, értékeket mutassanak nekik. És nemet mondani kapásból, kérés, blogbejegyzés nélkül az ilyen „dolgokra”. Csak úgy, simán, még az előszobáig sem juthatna el a menedzser, mert nem egyezik a művelődési ház és a város értékrendjével és a céljaival.

Amikor tudomást szereztem a „dologról”, azonnal felhívtam az oktatási és kulturális bizottság elnökét, mindkét alpolgármester urat, és a polgármestert is. Mindenki elszörnyülködött, majd nem történt semmi. A választási kampány alatt azért nem, mert ha törlik az eseményt, az az ötszáz nő, aki 25 euróért jegyet váltott, nem fog rá szavazni. Választások után meg azért nem, mert hát, ugyan, ez csak egy kis show, meg amúgy is, csak derékig vetkőznek a fiúk, cinkosan össze lehet mosolyogni férfiasan. Tehát októbertől a mai napig vártam a posztommal, hátha az illetékesek döntenek. De nem. Lelkük rajta!

Tisztelt Polgármester Úr, Alpolgármeter Úr, Képviselők, Igazgató asszony, magyarok, keresztények, kereszténymagyarok, ez nálatok teljesen rendben van?! Vagy megint naiv vagyok? Erkölcsi felelősséget kérni számon a városvezetéstől…

 Ilyen alapon akár meg is kérhetitek az egyik fiút, hogy gyújtsa meg vasárnap a negyedik adventi gyertyát, a kultúrház előtti tér biztos csordultig megtelne. Jó példa lenne a fiataloknak, így lehet sokszáz embert kicsábítani a térre.

Ugye, nem jó még olvasni sem? Mert disszonáns, paradox, giccses, összeférhetetlen és egyebek. Pedig ezek csak variációk egy témára.

Felszólítom a város vezetését, vegye le műsorról az adott showt, adjon neki máshol teret, mondjuk a sportcsarnokban vagy egy kaszinóban, és bármikor máskor!

Áldott készülődést mindenkinek!