Ahol leturházzák az olimpikonokat!

Barak László | 2016. augusztus 12. - 17:00
Ez megy most orrba-szájba a magyarországi közszolgálati tévékben.

Tényleg felhőtlenül jó lenne magyarnak lenni a riói sikerek miatt (is), ha az olimpiai közvetítések alatt minimum fél óránként nem turháznák tele a képernyőt a magyar közszolgálati tévések.

A „TUDTA?” csatakiáltással (szlogen) elkövetett ordenáré hazugságokra gondolok, ugye világos.?

Nem tudhatom, hány tévénéző osztja a véleményemet. Csak reménykedem, hogy akadnak sokan, akik hallottak már a valamikori náci Németországban (is) igencsak hatékonyan alkalmazott goebbelsi propagandáról. Amelynek lényege, hogy bármilyen végtelenségig ismételgetett üzenet előbb-utóbb a célközönség gondolkodásának részévé válik. Adolf Hitler propagandaminiszterével, Joseph Goebbels-szel szólva: "A százszor elismételt hazugság is igazságá válik. Minél nagyobb hazugság, annál hangosabban kell világgá kürtölni.“

Ez megy most orrba-szájba a magyarországi közszolgálati tévében, de a kereskedelmi csatornákon is. Az olimpiai közvetítések alatt pedig bizonyára azért tűnik igencsak visszataszító cselekménynek – persze csakis az agymosásra rezisztens (ellenálló) nézők számára –, mert ők nyilván tudják, érzik, hogy a sport végül is a fair play-ről szól. Ami meg másról szól, az nem sport.

Ugyanígy semmi köze a közszolgálatisághoz annak, ha egy tévéműsorban –  közvetlenül vagy közvetve, tökmindegy! – folyamatosan leköpködik a közönséget. Az olimpiai közvetítések esetében pedig az eredményeikkel együtt azokat a sportolókat, akiknek a normális nézők orrvérzésig szorítanak. És nem csak azért, mert kizárólag így képesek nemzeti elkötelezettségükkel tüntetni...!