Abortusz

antalagi | 2007. szeptember 6. - 15:12

Pozsony kapujában óriásplakáton egy éppen „elvettetett” magzat próbálja felkelteni a figyelmemet. Sikerült. Ahogy sikerült összeszorulnia a gyomromnak meg a szívemnek is. Mert hirtelen rengeteg gondolat kezdett el cikázni a fejemben, érzések, fájdalom, düh, felháborodás,nevetséges tények. Hát akkor kérdezek párat. Először érzelmi alapon közelítek.

  1. Ki látott már olyan nőt, akinek az a heppje, hogy abortuszra járjon? Akinek nincs jobb dolga, csak hogy teherbe essen, majd elvetesse azt. Amikor a nő úgy van összerakva, hogy elemi ösztöne az anyaság, zsigerileg képes átélni minden vele járó nyűgöt, gyönyörűséget, fájdalmat, veszteséget. Amikor kilátástalan helyzetben terhes marad, egyszerűen ugyanazok az ösztönök kezdenek működni és felteszi magának kétségbeesetten a kérdést:Mihez kell nagyobb szívfájdalmat elviselnie : ha idő előtt kiveti magából, még mielőtt nagyon megszeretné, vagy ha 9 hónapig simogatja, dédelgeti,tudja, hogy nem fogja tudni felnevelni szeretetben, majd megszüli, és azután kénytelen tőle megválni, ne adj isten sokkal drasztikusabb módon, mert már annyira el van keseredve a nagy fájdalmában?!
  2. Kicsit spirituális szempontból : a magzatnak 12 hétig nincs lelke. Ezt tovább nem boncolgatom
  3. Hol van a megelőzés? Hol kezdődik? Mi magunk rontjuk el szerintem.Kezdve ott, hogy az anyukák kénytelenek a 14-15 éves lányaiknak orvossal kiíratni a fogamzásgátló gyógyszereket. Mert egyszerűen ez az egyedüli biztos módszer?! Mert így egyszerűbb?!Ezzel szinte predesztinálva őket az ezután elkövetkező sorsukra. Hogy kiszolgáltatottak lesznek egész női mivoltukban, ők lesznek azok, akiken a felelősség, a döntés .(hozzáteszem ,később már nem nagyon tetsző, ha sokat döntenek a nők, de szerintem ezek a dolgok is hozzájárulnak,hogy nem tudják minden szerepüket teljesen megélni női mivoltukban, egy idő után megkeményednek ) Mert nem bízhatunk a fiúkban? Nem hisszük el, hogy otthon apuka meg anyuka elmondja neki, hogy édes fiam, így és így kell NEKED védekezned, tisztelned és becsülnöd a nőket?
  4. A bűntudat. Csak margóra jegyzem meg, hogy vannak olyan nézetek, miszerint az anyaság önmagában egy jóvátétel egész életünkön keresztül azért, mert kivetettük magunkból a gyerekünket, mikor már teherré vált számunkra. De a bűntudat már ott kezdődik, amikor örömöt szerzünk egymásnak és esetleg ez nem gyereknemzés céljából történik, ezzel állandó leliismeretfurdallásunk lesz, meghunyászkodunk, esetleg a személyiségünkből is jócskán leadunk. A bűntudattal élő embert sokkal egyszerűbb terelni, manipulálni, mert állandóan adóssága, törleszteni valója van . és ezt nemcsak vallási szempontból értem. Terheld le magad kölcsönökkel, Érezd magad bűnösnek és szolgálj,fizesd az adósságod , nehogy gondolkodni próbálj. Azért ki van ez találva rendesen.

Számomra ez az üzenete a plakátoknak. Ja, fontos:nem vagyok feminista

Szeretettel

Ági