Pleasantvill. Avagy: még mindig van eladó telek, főleg, ha azt maga a PPolgármester akarja megvenni

antalagi | 2007. december 10. - 19:04


Holnap várhatóan egy újabb ,vita nélküli önkormányzati ülés lesz kis városunkban.

30 programpont. Szerintem 2 óra alatt ledaráljuk. Az előterjesztett anyag homályos és hiányos, ám ugyanakkor kissé átlátszó is, ha kicsit jobban belemélyedünk. Kis ízelítő:

Ismét két alpolgármesterünk lesz- hiszen annyi a tenni való! Próbáltam lefordítani, de olyan jól hangzik szlovákul: Mgr. Fridrich Nagy :koordinuje aktivity v oblasti sociálnej politiky, kultúry, školstva a zdravotníctva, telesnej kultúry a športu,vnútornej správy a verejného poriadku.

Költégvetés módosítás- itt is akad egy-két csemege, pl.

- 11,5 millióról 13 millióra nő a zöldövezet karbantartási öszege- jaj, dehogy havonta: ez 1 éves összeg. Kis csacsi! Tehát, az indoklás, idézem: tento rok bol dlhší na vegetačné obdobie, ako predchádzajúce,čo zapríčinilo zvýšenie výdavkov na správu verejnej zelene. Hogy számadatok? Ugyan, minek! Hát hiszen fű alatt nő a fű. Vagy nem?!

- 46 millió helyett 56millió kölcsönt kap a KRA – fürdő – nőttek az építkezés beruházási költségei. Mennyivel? Meg: mióta? Meg: volt –e átadási határidő? Meg: szankciók ? Meg: ennyi elég lesz-e? meg: meddig? Meg: milyen feltételekkel?

Jaj, ne idegesíts ilyen hülyeségekkel. Hess!

- a sportcsarnokot , tudod, ahová akár 200 ember is befér majd,csak jövőre kezdjük el építeni, az idén 37 millió helyett csak 1,6 mill.t költünk el rá.

- 17mill helyett 19 mill.ba kerül a Hypernova mögötti telkek közművesítése – igen, ez is csak időközben derült ki. És akkor mi van?! Bocs ezekért az élcekért, de mindig belebeszél a kisördög is a mondataimba .Hagyjuk meg neki ezt a kis örömöt,jó? Köszi

Telek eladások

- pár csere, pár garázs alatti terület- kispistáknak nagykegyesen, akik már évek óta kérvényeznek- rendes áron természetesen

- hoppá! Kis terület, mindösszesen 130m2, nem is lett volna feltűnő, ha nem ilyen az indoklása az eladásnak: a szomszédos telek tulajdonosa szeretné megvenni, mert fel kell újítania a tetőt azért, mert lépcsőházat fog építeni. Teljesen egyértelmű,nem? A Kukucin u. lévő Csülök étteremről van szó, a kérvényező tulajdonos: PK International. Kié ez a részvénytársaság? Csak megnézeti velem ez a kisördög :jaj, elnéztést, polgármester úr. Ha tudtam volna,…

- az önkormányzati ülést mindig megelőzi egy tanács ülés, na, itt van egy jóváhagyott anyag, ami nem került bele a plénumra előterjesztett iratok közé. És megint észre kellett ezt is vennem! Már úgy restellem. De érdekes ez is. Ketten szeretnének garázsokat építeni, más-más telkeken. Az egyiknek lehet. 110m2 en 12 garázst á 25000 Sk ért . az 300000 Sk. Mennyiért fogja árulni darabját? Jó üzlet. Ügyes. A bibi csak az, hogy már évekkel ezelőtt kérvényezték a lakók, hogy szeretnének ott garázsokat építeni- saját maguknak. Miért nem hirdették meg? Ha egyszer eladó a terület. De hát itt ez nem így megy .Először jelentkezik a vevő igénye, aztán az eladóé.

És még sok hasonló ügylet, ami keserűséggel tölt el. Azért ,mert akarva-akaratlanul én is aszisztálok mindehhez, nincs lehetőségem változtatni rajta. Egyelőre…

Szeretettel

Ági