Pleasantvill- sold!

antalagi | 2007. december 12. - 00:21

Lehet-e sok milliót kifizetni vállalkozóknak, mielőtt megszavazná rá a pénzt a képviselő-testület? Lehet. Hiszen utólag úgyis megszavazzák.

 

 

-Mi van, ha nem? - kérdezem. Mi van, ha a képviselő-testület nem akarná, hogy a vállalkozó plusz költségeit mi fizessük? Ez nem az ő rizikója?

-Lehet-e tudni, miért nőttek ennyit a költségek?

-Lehet. Bejön a képviselőasszony - ez a mostani megtisztelő státuszom - és beletekint az iratokba. A régi Ágikázást nem is szerettem, olyan komolytalan volt (tényleg elkéne egy pszichológus néha).

- Elnézést, de azelőtt szeretném látni, mielőtt szavazunk róla

- Ugyan, 30 pont van, kevés az idő és ez amúgyis csak informatív jellegű. Mint tapasztaltuk, a költségvetés kielégítő, meg is kéne dícsérni az alkotókat, hiszen több a bevétel, mint a kiadás. Csakhogy az elmaradt kb. 44 milliós invesztíció másra lett elköltve. De hiszen megkaptam a választ, most jut eszembe: "A költségvetés módosítás egy fogalom. A kiértékelés egy másik fogalom" - így maga a financminiszter vagy mint a mesében - PénZintéző alattomos szolga. Ja értem, akkor csak én kerültem megint fogalmi zavarba.

-Lehetne-e (esetleg), hogy a bizottságokat, amelyek elbírálják a pályázatokat a versenytárgyalásokra, ne a polgármester állítsa össze, hanem, mondjuk, terjessze elő és a képviselők szavazzák meg ?

-Nem lehet!

-Lehetne-e, hogy ebből az 5 tagú bizottságból az 1 helyett 3 képviselő legyen?

- Nem lehet !

-Lehet-e tudni, van-e hajléktalan kérdés Dunaszerdahelyen.

- Nincs, de igény az vóna rá - ez vicc volt, az igazi válasz pedig:

- Van, és folyamatosan keressük rá a megoldásokat, kérjük a képviselőasszonyt is, ha van valami ötlete, szóljon.

- Oké, ott van másfél millió többletkiadás a zöldövezetek karbantartására, ne vállaljuk át a vállalkozó veszteségét, ebből már lehetne kezdeni valamit.

-Nem lehet!

-Lehet-e kérdezni, mi van a Southerm üggyel? Megtörtént az eladás?

- Nem történt meg az eladás, csak rendeztük a tartozásokat és a követeléseket.

- Tessmondani, az mennyi?

- Hát azt így fejből nem tudom. Bejön és megnézi.

Túl sokat akarok már megint. Ja, a sportcsarnok azért nem épül az idén, mert átcsinálták a terveket. 800 ember fog beférni. Jaj, csak remélni tudom, hogy januárban nem kell attól tartani, hogy akár 2000 ember is menne egy koncertre.

Bocs, ez kicsit keserűre sikeredett, alapjában véve örök optimista vagyok, meg ahogy egy ismerősöm mondaná, egy igazi harci kutya, de sajnos ezek eleve vesztes meccsek mindig, így a nem vak ez, csak bátor szerep jut ezeken a meghitt délutánokon, ám azért rájöttem a csalafintaságra. Bármelyik gombot nyomtam a szavazógombon, cak a zöld - áno - világított. Mondom: Fiúk, sajnos nem jó a szavazógombon.

-De jó az!

- Ja, hogy nektek is csak a zöld világít?! Most már értem

Na joccakát!

Szeretettel

Ági