Pleasantvill, avagy: Mennyit ér a szó?

antalagi | 2008. április 29. - 19:41

Hát, nagyon rövidre sikeredett a mai jelenésem az előadáson. Történt ugyanis, hogy kicsit begorombultam. Ezért elnézést kérek. Amikor kézhez kaptam a forgatókönyvet, meglepve tapasztaltam, hogy kissé hiányos. A múltkori ülésen ugyanis volt egy vitás telekeladás, amit a PPolgármester úr megvétózott, mondván, nehogy valaki telekspekulációval gyanúsítsa meg (your words, not mine).

Majd közölte, versenytárgyalás útján kerül eladásra, a meghirdetett ár pedig 1100 Sk per négyzet, ahogy azt előzőleg javasolták. Nos ,ez valahogy kimaradt a jegyzőkönyvből, csak az volt benne, hogy a telek eladható 1100 Sk ért annak, aki előzőleg kérvényezte. Sajnos, nem volt alkalmam személyesen feltenni ezt a kérdést a PPolgármesternek, mert az Al vezette az ülést. A válasza: A Polgármester úr vétója csak szóban hangzott el, ez nem kötelezi őt semmire, jogi következménye nincs, később úgy döntött, aláírja a jegyzőkönyvet. Megteheti.

 

Meg. Szíve joga. És az adott szó? Kérdezem. Ismétlem, nincs jogi következménye, és egyébként is, az MKP frakció van olyan erős, hogy bármit javasol a képviselőasszony, úgyis az lesz elfogadva, amit mi akarunk. Hoppá Na, ekkor gondoltam, ebben nem veszek részt. Ja, nem is ekkor, mert előtte még személyesen intéztem kérdéseket a képviselőkhöz, ők hogy emlékeznek az esetre - jaj, ez nagyon durva és övön aluli volt tőlem, tudom, de hát micsinász?! Sajnos kénytelenek voltak erre páran válaszolni, természetesen ők is így látták - de ma éjjel biztosan nem fognak ettől nyugodtan pihenni, hiszen nem tudtak fegyelmezetten viselkedni… Ezek után úgy éreztem, méltatlan a helyzet, amiben vagyok. Ez egy alap mondat számomra: csak addig benne maradni egy állapotban, helyzetben, amíg méltósággal és bölcsességgel el tudom viselni annak minden következményét. Kijelentettem: biztos vagyok benne, hogy nagyon megkönnyítem most az elkövetkező órák történéseit , illetve döntéseit, de úgy érzem, ezzel a hozzáállással nem tudok egyetérteni és számomra hiteltelenné vált a polgármester szava, ezáltal az egész önkormányzat, ahogy falaz ehhez és úgy érzem, felelősséggel tarozunk a polgároknak, a döntéseinkkel befolyásoljuk a városban uralkodó gondolkodásmódot,szellemiséget is és ez most nagyon beteges, méltatlan és hiteltelen, úgyhogy viszont látásra, tiltakozom és kivonulok. További jó munkát.

 

Valószínűleg senki nem hullatott krokodilkönnyeket utánam. Később kiderült, a másik Amazon a csapatban javasolta, mint már annyiszor, hogy az üléseket rögzítsék legalább hangszalagra, ha már a tvre nincs pénz, őt is leszavazták és ő is kivonult. Hát,nagyjából ennyi. Aztán elindultam, mit ad isten, a körforgalomban épp előnyt adtam egy kocsinak, amit a PPolgármester vezetett, mellette az egyik hű katona, aki még az előbb velem együtt ott ült az ülésen. Biztosan jelentett. De az is lehet, hogy ez már megint a paranoiám… És még egyszer elnézést, hogy nem teljesítettem a mai nap a vállalt feladatomat, de sajnos nem találtam pillanatnyilag jobb megoldást.

Szeretettel

Ági