Csak egy kis hétfő

antalagi | 2008. május 12. - 22:27

Gyerünk, vágjunk neki egy újabb hétnek! Iroda, mailek, millió telefon, mikor jönnek ki, megesznek a hangyák? Holnap?! Az késő. Oké. Akkor délután, a kollégáim már szerintem hidegrázást kapnak, ha megszólal a telefonjuk - persze, mert olyan szép csengő a hangom… 

 

De nem baj, élvezem ,ha van tenni való. Annál is inkább,mert tudom, hogy 11-kor szól a telefonom, hogy MASSZÁZS! Jajdejó. Rohanok is, hiszen megérdemlem, mert dolgozok, mint állat, ugyi? Meg aztán tegnap nem volt kedvem nyerget rakni a lovamra, így hát akad egy kis izomláz is. Utána még egy kis ügyintézés, bank, miegymás, összeszedem a gyerekeket. Álljunk meg Képes sportot venni légyszi. Nekem meg kábel kéne a gépemhez . Minek, kisfiam, hiszen annyi kábelünk van otthon. És már fogja a fejét, hogy tud egy felnőtt ember ilyen hülyeséget kérdezni. Tény és való, meg vannak velem áldva. Oké, vedd ki a pénztárcám a táskámból. Hogyhogy nem találod?! Niiincs bennne, mooondom!!!

Akkor vissza az irodába, meg még vagy száz helyre, ahol az alatt az egy óra alatt megfordultam, mialatt eltűnhetett. Mert sosem hajtod rá a táskád tetejét, tárva,nyitva mindig! Tudom. Igen. De akkor is helyzet van, kártyákat letiltani, majd ismét irány a bank, újat rendelni, kivenni egy kis pénzt, cél a helyi pláza, újság, kábel, meg akkor vegyünk egy tárcát. Pirosat. Ez jó lesz, kifizetem, aztán rájövök, hogy nem fér bele a papírpénz. Legyen kedves stornózni, elnézést kérek,de mégsem vinném el, tudja, érzelmileg viszonyulok a pénztárcához és szeretném, ha jó érzéssel töltene el, ha előveszem. Nem érti, de azért stornózza, miközben szól a telefonom, hogy a 3. lépcsőfokon volt a pénztárcám. Persze, kifizettem a masszázst, elköszöntem és beletettem a táskámba. Aminek a teteje most az egyszer le volt hajtva. Gondolatban megköpködtem magam, hogy megint alaptalanul gyanúsítottam meg embereket azt feltételezve, hogy ellopták.

 Fúj. Na gyerekek, ennek örömére menjünk át Győrbe moziba. Hurrá. Induláskor kipottyan a parfüm a táskámból. Ne gyere ide mezítláb,még sok lehet a szilánk! Hogy ezek esetleg jelek? Amik üzennek? Aha, hogy söpörjem föl, menjek tovább. Legalább 3 napig finom illat lesz az előszobában. Tárgy. És nem ragaszkodunk. Majd veszek másikat. Nem lesz gond, válogatnom sem kell, mert 15 éve (jaj) ugyanazt használom. Szóval mozi. A váltó zárva, a pláza üres, mivan? Hát pünkösd. Ja, nem baj, legalább kevesebben leszünk. Meg hát tudok kivenni kártyáról. Vagy mégsem? Jegyre való azért volt nálam, de végre kénytelenek voltunk kultúremberként végig nézni egy filmet. Popcorn meg kóla nélkül. Illetve Superherot azért én mégsem, így hát külön.

El is kezdődik, a vásznon egy metrókocsiban fekete fiatalok táncolnak vagy mi - aha, ez a Step up 2. Kirohanok nagy bőszen, mondom, fiúk, én a Jackpotosra vettem jegyet (az Eszter hagyatékáról lekéstem,mert a fiatalúr zuhanyzott még otthon, meg útelterelés is volt Győrben), tessék, rá is van írva. 2es terem 16 os szék. Igen, hölgyem, csakhogy ön a 3-asba ült be. Persze, furcsa is volt, hogy elcseszték a jegyet, mert ebben a teremben egy sor csak tizenegy székes, de akkor megbocsátottam nekik, hiszen rajtam kívül volt vagy 2 ember, de, hogy más filmet is adnak, ez már sok volt! Istenem,megint bűnbakot kerestem és gyanúsítottam. Jaj, anyuci , látod, milyen szerencsétlen napod volt? Te is levehetnéd azt a szerencse karkötőt, én levettem ,mert nem hozott szerencsét- tegnap megcsípett a méhecske. Megcsípett. Igen . A méhecske már csak ilyen, te nyúltál rossz helyre. Ő csak védte magát, dolgozott, gyűjtötte a virágport. Meg aztán kiderült, hogy nem vagy allergiás a csípésre. Micsoda szerencse ,nem?

Szeretettel Ági