Epopteia Itt és Most

antalagi | 2010. március 3. - 23:00

A rögtönzés a szellemi képesség próbaköve. /Moliére/

Ezen idézet szellemében – nagy örömünkre – immár második alkalommal fogadták el meghívásunkat a z Epopteia Társulás-Műhely művészei és vendégeik.

Bandor Éva, Gál Tamás, Mokos Attila, Olasz István februárban már bizonyították, igazi profik, nem véletlenül nagy nevei a hazai színjátszásnak. Czajlik Józsefről nem mondok véleményt, mert az öcsém, és elfogult vagyok vele :-)

Március 8-án Dunaszerdahelyen a Seven bárban ismét improvizációs est-Nőnap Retró. Igazi emdézsettes estnek nézünk elébe. Ráadásul még valaki elhúzza majd a nótánkat – Lakatos Robi, de ő hangszeren.

Imádom az ilyen eseményeket. Előkészíteni, egyeztetni, meghirdetni, vajon lesz-e ember, megveszik-e a jegyeket, majd hogy lesz-e elég szék, hogyan rendezzük el az éttermet, stb. Majd elkezdődik az előadás és sokszor azon kapom magam, hogy a közönséget figyelem. Jó látni az emberek arcát, nem bánták meg, hogy eljöttek, jól érzik magukat.

Szerencsés helyzetben vagyok családostul, mert a konyhánkban, egy-egy buli alkalmával, vagy, csak úgy, mert épp nálunk töltöttek pár napot, sok etüdöt, rögtönzős agymenést végignézhettünk fetrengve a nevetéstől. De ez más, közönség előtt nincs pardon. Résen kell lenni, jelen lenni minden pillanatban, az Itt és Mostban. A színésznek nincs semmi kapaszkodója, csak a tehetsége, ébersége az, ami kisegítheti. Nem kap végszavat, nincs takarás, nincs súgó, nincsenek megrendezett jelenetek. Van egy rendező, aki megír egy-egy szituációt, jelenetet, feladatot – szigorúan titokban persze – mert akkor már nem lehetne improvizáció, ha már akár csak egyszer is eljátszanák előtte. Remélem, nem sértem meg vele Mokos Attilát, ha elárulom, hogy próbált tőlem tudakolózni az Anconai szerelmesek komáromi bemutatója után, vajon tudok-e valamit, Caca mire készül, mit talál ki ellenük. Bizony, nagy kihívás ez a színészeknek, teljesen kiszolgáltatott helyzetben vannak, csak egymásra számíthatnak, meg a profizmusukra.

Hát, akkor szeretettel várunk mindenkit, aki szereti a színházat. Töltsünk el együtt egy kellemes,vidám estét.

Szeretettel

Ági

További infók  a 0948 035539-es tel.számon

http://www.youtube.com/watch?v=d0uuhh3MZ2s&feature=autofb