Tündérkert

antalagi | 2010. június 16. - 22:24

Csütörtökön este 7-kor Magyar Éva táncszínház előadásával kezdünk: Szarvasok háza

Előadó, rendező: Magyar Éva

Egy nő útja a világ zajos és színes állomásain keresztül a belső értékek megértéséig és elfogadásáig.

Tovább

Zene: Monori András

Jelmez: Velich Rita

Kellék: Tölli Judit

Maszk:Alice Purcell,Roddy Maude Roxby

Konzultáns: Radnai Annamari

Márai Sándor:

A parancsoló feladatokról

Egy napon megszólal egy hang. Éppen foglalkozol valamivel, vagy foglalkoztat valami: feladatkör, melyről azt hiszed, hogy elsőrendűen fontos és csak rád tartozik, csak a te dolgod. Már fölkészültél e feladatra, buzgón végzed munkád. S Egyszerre megszólal a hang és azt mondja:

"Más a dolgod." S megvillan egy feladat lehetősége, melyre soha nem gondoltál ezelőtt. S tudod, ez a feladat nem lesz egészen veszélytelen számodra. Eltérít munkád addigi irányától, rendkívüli erőfeszítéseket követel majd, félreértések, viták, veszélyek sorozatát idézi fel.

S mégis mindent most hagynod kell.

Gyakorlati érdekeidet súlyosan veszélyezteti az új feladat.

S mégis minden félre kell tenned. Vállalnod kell ezt a veszélyt, ezt az erőfeszítést, ezt az áldozatot, az új munkakört, ezt a sugallatot és érthetetlen új feladatot.

A hang parancsszavát nem lehet félreérteni.

Aki ilyenkor jól hall és engedelmeskedik, talán elbukik a feladat által felidézett világi veszélyek között, de megmenti lelkét.

Aki süket, kényelmes, vagy gyáva, kényelmesen sétál odébb az életben, de lelke sebzett, kielégületlen és nyugtalan marad.

Válassz barátom.

Pénteken, este 7-kor Epopteia Itt és Most. A játszók: Bandor Éva, Gál Tamás, Mokos Attila, Olasz István, Lakatos Róbert, a játékmester : Czajlik József. És még valaki „beugrik“. Már többen sejteni vélik, ugyanis hirdettem egy versenyt, rajta van a fészbúkon, hogy aki eltalálja, 2 jegyet nyer a következő impró estre. Már van két nyertesünk, de még lehet találgatni. Tehát rögtönzés, móka, kacagás, zenemuzsika,...

A Szarvasok háza előadás előtt vételezhetőek a Tündérkertlakó karpántok, 15 ojró az 5 napra.

További részletek a www.varosunkert.sk oldalon.

Szeretettel várok mindenkit. Talán Tündér Ilona is eljön

Ági