Képzelt riport egy „majdnempolgármesterrel“

antalagi | 2010. november 21. - 17:22

Szoktam  beszélgetni  a Jóistennel, szoktam néha  magamnak is feltenni kényes kérdéseket.

Nemrég hallhattunk egy beszámolót, Ön hogyan értékelné az elmúlt négy évet,mint „örök ellenzéki“?

Nem azért voltam ellenzékben,mert ez volt a státuszom, hanem azért, mert úgy éreztem, nem jó irányba mennek a dolgok. Szóval: ugye választási csalással indult az elmúlt ciklus, és ebben a szellemben is folytatódott. MKP-s többség, 6 független, akik közül mi kettten Jarábik Gabikával voltunk ténylegesen függetlenek, mert Örzsik „független“ képviselőt megkínálták  egy poszttal a városi tanácsban, tehát nem volt ő olyan fene nagy ellenség... Ami időközben ki is derült, szépen megszavazott mindent. Az elmúlt 12 évben nem hallottam egyetlenegy megnyilvánulását, reakcióját, véleményét az üléseken. Ezzel számomra hitelét is vesztette.

És jöttek  sorban az ügyek, amik idővel lassan elfelejtődtek. Pár napig nagy port kavart fel, hogy Hulkó alpolgármester 22 milliót kapott, mint jogos részesedést a városi Southerm cégből, amit eladtak - hu, még leírni is bűntény, ráadásul asszisztáltam is hozzá, persze képletesen mondva. A számvevőszék is hiába talált sok kivetnivalót a gazdálkodásban, nem lett következménye. És még sorolhatnám, aki követte, tudja pontosan, csak, ugye, van egy képességünk, ami azért véd minket, embereket, hogy hamarabb feledjük el a rossz dolgokat – meg is őrülnénk szépen-lassan, ha nem így lenne. Ezért ismétlődhet meg mindig újra meg újra, ha egyszer nem oldjuk meg az elénk tárt problémákat.

Majd megnyerte az alkotmánybírósági pert, jöttek az időközi választások...

Igen, úgy tűnt, végig tudom vívni a csatát, amiért szívvel–lélekkel harcoltam, tudva, hogy jó ügyet szolgálok. Sajnos nem voltak eléggé éberek a választók, hagyták magukat megvezetni, és így szétforgácsolódtak a szavazatok. Veszítettem. Röviden ennyi. Nyitott ember vagyok, vártam, mi lesz. Viszont a tendencia semmit sem változott. Minden maradt a régiben, a prioritások, a szellemiség, egyebek... Hájos nagy hibát követett el, amikor nem vizsgálta felül a város gazdálkodását, meghagyta maga mellett a felelős embereket. Ez is sokatmondó gesztus volt számomra. Nem változtak a beszállítók, a szolgáltatók, még a  fű alatt is parkosítanak, annyiba kerül ez nekünk. A kultúrával ugyanolyan mostohán bánnak, mint azelőtt, ha volt is valamilyen, bármilyen javaslatom, sosem ment át, még akkor sem, ha egyértelmű volt mindenki számára a szándék, fő ellenség maradtam mindvégig. Nem egy hálás szerep, annyi szent, egy idő után már csak humorral tudtam kezelni, láttam, hogy érdemben nem tudok bele szólni a dolgokba.

És újra választunk. Nem szállt be a polgármesteri pozícióért vívott harcba, képviselőnek jelöltette magát a 2. körzetben. Kire fog szavazni?

Indiszkrét a kérdés, viszont áldásos helyzetben vagyok, mert nem kötöttem semmilyen politikai egyezséget, csak, és kizárólag a választóimmal paktálok le, őket szeretném képviselni továbra is. Így a szívem szerint döntök majd. Személyiségeket fogok választani, azokat, akikkel szívesen dolgoznék együtt, akik hasonó gondolkodásúak. Szeretném megérni, hogy számítanak a munkámra, arra, amit képviselek. Szeretnék együttműködni együtt dolgozni, alkotni, teremteni. Ehhez változásra, új szellemiségre, új arcokra van szükség. Bízom benne, hogy ez nemcsak nekem fontos.

Nagy éberségre van szükségük most az  embereknek, hogy tudják, mi a helyes döntés. A talajt már meglazítottam hozzá az elmúlt években (csak szerényen, ugye???).

Szeretettel

Ági