Hogyan fér meg sok dudás egy csárdában

antalagi | 2011. szeptember 5. - 20:03

Szeretettel hívok mindenkit szeptember 16-án, pénteken este 7-kor a Tündérkertbe, ahol ismét Lakatos Robiék kápráztatnak el mindenkit a zseniális zenéjükkel. Rendhagyó prímástalálkozó, avagy  hogyan fér el sok dudás egy csárdában? Jelen esetben a református templom falai között egyszerre lép színpadra Lakatos Róbert brácsaművész, egy világhírű dzsessz szaxofonos- Dresch Mihály, a gitárvirtuóz Both Miklós, a cross over muzsikus Balogh Kálmán-cimbalmos, Mester László brácsás, Doór Róbert nagybőgős, valamint két élvonalbeli népi hegedűs,  Pál István „Szalonna“ és Vizeli Balázs. És a csodálatos hangú hölgyek mindenekelőtt ugye: Herczku Ágnes és Korpás Éva .

Igazán szerencsésnek érzem magam olyankor(is), amikor – ha csak egy pár pillanatra, egy beszélgetés idejére, egy közös borozós estére -  részese lehetek egy alkotófolyamatnak. Amikor átbeszélik az épp aktuális darabot színészek, rendezők, zenészek, családon és baráti körön belül. Amikor ötletelnek, egyik őrültebb ötlet a másik után, olyan magasra lövöldözik az álomnyilaikat, hogy néha már nekem is sok! Ilyenkor nincs lehetetlen agyszülemény, az egyik generálja a másikat. Közben jókat nevetnek, vagy épp olyan izgatottá válnak, hogy ott és akkor rohannának a színpadra lepróbálni, megvalósítani....másnapra azért a legőrültebbek fennakadnak a rostán , egyenes arányban józanodnak a kiötlőikkel J, de szerencsére azért így is marad belőlük nekünk halandóknak valami.

Na, ez a prímástalálkozó minden bizonnyal egy legalább három éjjelen át tartó „alkotói folyamat“ eredménye. Melyik noormális embernek jutna vajon eszébe összehívni ennyi különböző műfajon belül zseniálisat alkotó művészt egy közös prímáskodásra ?! Hál istennek Lakatos Robinak. Ugyanis az őrült ötlet azóta járja a világot, kirobbanó sikerrel. Nemrég a Savaria karneválon Szombathelyen őrjöngött a közönség a koncert alatt. Megkapták a Fonogram díjat . Tavaly a neves világzenei szaklap, a brit  Songlines beválogatta a Top of the World listájára. Ami egyben azt is jelenti, hogy az egyik dal, konkrétan a Megy a nap lefelé… felkerül a magazin mellékleteként megjelenő válogatás CD-re is. Röviden ennyi a beharangozó. Ja, Korpás Évinek most jelent meg az újabb gyereklemeze, garantáltan kiváló, családunk legkisebb tagja csak ezt hajlandó hallgatni...

Szóval egy igazán mai, friss, lendületes, és minőségi, a gyökereit nagyon stabilan megőrző szárnyalásra hívok mindenkit nagy szeretettel.

ági

További részletek a 0917 191607-es tel.számon