Én kérek elnézést

antalagi | 2013. április 24. - 20:21
Nem szoktam ilyet,de mivel nem öncélú a történet,úgy éreztem megosztom a Polgármesterünkhöz intézett mai interpellációmat - a teljesség igénye nélkül. Sajnos a végére nem került oda a szeretettel végszó, mert bevallom őszintén,eléggé tüzes indulatok vezéreltek a mondandóm alatt.

Polgármester úr!

A március 15 - i ünnepségen Ön gyávának nevezte a  barátaimat(http://www.parameter.sk/rovat/regio/2013/03/15/marcius-15-hajos-gyavanak-nevezte-hid-kepviseloit-bugar-felelossegrol-beszelt). A félreértések elkerülése végett szeretném tisztázni, hogy nem szeretnék  senki védőügyvédje lenni, ám, ha a kékszeműeket vagy a szlovákokat,cigányokat... nevezte volna gyávának, az ő nevükben szólnék. Szerdahelyi szlenggel szólva kikérem magamnak, hogy egyáltalán a szájára  vegye őket, nemhogy ilyen címkékkel illesse.

Hogy csak  pár példát említsek (főként azokat,akik jelen voltak, igy nekik személyesen szólt az üzenet), bátorságból, magyarságból, emberségből, jóságból és tenni akarásból:  Ravasz Marian az elsők között volt Szerdahelyen, akik  89-ben megrakták a kamiont és elindultak Romániába segiteni, kockáztatva ezzel életüket. Jarábik Gabikának meg  a legkevesebb amit tehet egy főhajtás, amiért több mint negyven éve a gyerekeinket – az Önéit is - játszva tanítja a szép szóra, a kiállásra, önbizalomra és még sorolhatnám ennek a kis színpadi  mókának a mélyebb céljait. De sok értelmét nem látom. Bachman Lászlónak a két keze munkája benne van a sikabonyi templomban, amíg Ön az adófizetők pénzéből adakozott nagylelkűen. Mivel rövid az idő, többüket nem említem, és gondolom ők sokkal bölcsebbek annál, hogy ezt a rágalmazást kikérjék saját nevükben, hiszen tisztában vannak vele, hogy egyáltalán nem méltó még a felvetés sem.

Ezért arra kérem, nem is, felszólítom, hogy nyilvánosan  kövesse meg őket!

Ugyanakkor  a választóim nevében felszólítom Önt, hogy a közeljövőben ne gyalázza meg az ünnepeinket azzal, hogy pártgyűlésnek tekinti az összejöveteleket, ahol bátran kiállhat a gyűlöletbeszédeivel! Kérem, tisztelje meg a város polgárait ezzel! Vagy netán Ön kizárólag  az MKP-sok polgármestere? Nem hinném. Ha meg igen, tegye ezt nyilvánvalóvá! Csak a miheztartás végett.

Magamat nem fogom itt védeni, hiszen akinek van szeme és füle, tisztában van vele, hogy azért vonultam ki, mert nem tudom elnézni ,hogy a Polgármesterünk nem tartja be még az általa hozott szabályokat sem, és magánterületnek tekinti a városházát. A város zászlórúdja mégiscsak a Város zászlórúdja! Nem összetévesztendő a sajáttal.

Nem akarok jó magyar lenni. Ember akarok lenni. Jobb ember minden nappal.

Köszönöm a szót.