Gál Tominak szeretettel

antalagi | 2014. április 28. - 13:38
Rimaszombatban Gál Tamás színész, előadóművész kapott díjat.

Rimaszombatban már 15. éve a Tompa Mihály Vers- és Prózamondók, Verséneklők, Lírai Színpadok Országos Versenyén adják át a Kulcsár Tibor-díjat, melyet idén Gál Tamás színész, előadóművész kapott meg.

Hamvas Béla szerint a művészek a közösség éberségének a megtartói. Az olyan emberek,akik még rendelkezek az olyan minőségekkel, hogy amit alkotnak ,nem a saját dicsőségükre,hanem  Istennek szentelve, a közösség javára teszik.

Gratulálunk Tomi!!! Köszönjük szépen-ez nem királyi többes, azt hiszem, sokak nevében kimondott KÖSZÖNET. A megszállottságod, a hited, a kitartásod mind-mind olyan minőségek, amikkel "megfertőzöd" a környezeted, az embereket,akik hallgatnak,a gyerekeket, akiknek verset,mesét mondasz, és egy -egy előadás után gáltomi akar lenni mind.

A konyhánk, a nappalink sokszor alkalmi próbateremmé alakult át, jöttek-mentek a gyerekek,futkározás, ricsaj, de Ti -mintegy burokban, hatalmas gesztusokkal,olykor hangos viták közepette csináltátok a művészetet. Csak néztem,hallgattam, Úristen,hogyan lesz ebből Valami?! Ezek csak beszélgetnek, elmélkednek, mikor akarnak nekifogni dolgozni? Meg egyáltalán, ilyen káoszban hogyan lehet bármit is alkotni … mindegy . Fiatalok még, művészkedjenek kicsit, elszórakozgatnak. Mit próbáltok Józsika? Hogyan ettem kutyát- jött a válasz. Ja, jóvanakkor. Nekem mindegy,de egy óra múlva vacsora. … Mire reggel felébredtünk, ők kint ültek a teraszon , kissé lefáradva pár pohár bor után, egymás fejét támasztva nyugtázták : ez igen jó lesz Caca.    -Persze.Megcsináljuk. Majd baráti szeretettel,lelassult mozdulatokkal megütögette a fejét : Dddee a szöveget nekem holnapra megtanuljad!!

Megcsinálták. A hogyan ettem kutyát c.darabot a mai napig hívják, egy halom művészeti díjat bezsebelt már. Ahogy a többi előadásával is, ám azt hiszem,még nincs itt az ideje annak,hogy felsoroljuk őket,mert Tomi az alkotó évei közepén jár, és abban is biztosak lehetünk,hogy nincs az a rendszer,nincs az az életkörülmény, ami a művészetbe vetett hitében megingatná és rendíthetetlenül fogja terjeszteni ezt a kórt szerte az országban és azon túl is.

Tartson meg a Jóisten egészségben,szeretetben,családban. A tehetséged,munkád járuljon hozzá közösségünk szellemi felemelkedéséhez. Köszönet és hála.

ági

http://www.televizio.sk/2014/04/xxiii-tompa-mihaly-szavaloverseny-galamusor-1/