Asztakutyafáját! Hogy is van ez, miniszterelnök úr?

Barak László | 2015. december 18. - 23:21
Az ön urambocsá! faszfej csicskái szerződést bontottak velem! A véleményem miatt?! Alkotmányellenesen, bassza meg!

2010. szeptember 14-i keltezéssel kapta kézhez a Paraméter lapigazgatója a következő szövegű levelet az Magyar Távirati Iroda stratégiai alelnökétől, Belénessy Csabától: „Sajnálattal tapasztaltuk, hogy a parameter.sk honlapon megjelenő cikkek közül számos tartalom olyan hangvételt és stílust használ, amely átlépi a jó ízlés határait és méltatlan arra, hogy a Magyar Távirati Iroda a továbbiakban térítésmentes híranyaggal támogassa a honlap működését. Ezért az oldat a határon túli médiumok támogatott köréből töröljük.”

A magyar Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium a Magyar Távirati Iroda Paraméter elleni támadása után egy 2009-ben megítélt 3 milliós támogatási szerződés alapján folyósított 1,5 millió forintot követelt vissza a Paramétert üzemeltető Darcus Kft.-től. A felperes arra hivatkozott, hogy a DARCUS szerződésszegést követett el, mert a Paraméter hírportálon megszegte a támogatási kérelemben kilátásba helyezett objektív tájékoztatási kötelezettséget. Állításukat az Orbán-kormány politikusait keményen bíráló blogbejegyzésekkel és a véleményrovatban közölt kommentárokkal igyekeztek alátámasztani.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság bírája, dr. Palotás Gergely Péter viszont ezután 2012. márciusában úgy döntött, hogy a hírportál üzemeltetője nem szegte meg a támogatási szerződésben foglaltakat, a minisztérium viszont igen, amikor megtagadta a támogatás második részletének folyósítását. Ezért elutasította a követelést, hogy a Darcus Kft. fizesse vissza a már átutalt 1,5 millió forintot, egyszersmind ítéletével arra kötelezte a magyar Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumot, hogy a támogatás ki nem fizetett második részletét, vagyis további 1,5 millió forintot késedelmi kamatokkal együtt 15 napon belül folyósítsa a Paramétert üzemetető cégnek és fizesse ki a perköltségeket is.

***

Mindezek után 2015-ben, van olyan vastag bőr Orbán Viktor pofáján – igen, kedves szemforgató Orbán-hívők, jól olvassátok, a fétisetek pofájáról van szó – arról prédikálni Brüsszelben, hogy a kormányának kötelessége lehetővé tenni, hogy bárki akkor is elmondhassa a véleményét, ha azzal valaki nem ért egyet! Mivel úgymond, alkotmányos kérdéseket vet fel, értsd: alkotmányellenes, hogy a Magyar Telekom kirúgta Kovács Ákost. Véleményük és véleményem szerint: a kormánynak muzsikáló zenész sületlen, bunkó, szexista rizsája miatt...

Asztakutyafáját! Hogy is van ez, miniszterelnök úr?

Értelmezhetem a Paraméter szerkesztőjeként úgy az ön legfrissebb brüsszeli mutatványát, hogy, amint bokros teendői engedik, méltóztatik tőlünk bocsánatot kérni?

Mert az ön urambocsá! faszfej csicskái szerződést bontottak velem? A véleményem miatt?! Alkotmányellenesen, bassza meg!

De tudja mit, nem is ragaszkodom megkövetésem tekintetében az ön becses személyéhez. Teljességgel ki tudna elégíteni engem Magyarország újdonsült pozsonyi nagykövete is. Tessék őt utasítani, hogy írjon nekem egy vonatkozó bocsánatkérő levelet. (Legalább némelyest tompítja túlbuzgó diplomataelődje ugyancsak velem szemben elkövetett oktondi taplóságát is.) Aztán le se sajnálom, pardon, elfelejtem önt…!

U.i.: Az megvan, hogy a hazug embert hamarabb utolérik, mint a sánta kutyát...?