Az MKP hibát hibára halmoz

Simon Zsolt | 2019. február 20. - 10:34
Amióta Csáky 2007-ben átvette az MKP elnöki posztját, a párt hibát hibára holmoz.

Csákynak sikerült csupán 3 év alatt a több mint 11 %-os pártot a parlamenten kívülre vezetnie. Tette ezt a "jó" és "rossz magyarok" retorikájának bevezetésével. A 2010-es elnökváltás és Berényi József pártelnöksége bizonyos értelemben stabilitást adott az MKP-nak. Konzerválta a pártot 4-4,5% körül, növekedést nem volt képes elérni.

A 2016-ban bekövetkezett újabb elnökváltás, és a Menyhárt-féle pártvezetés azonban újra elindította a magyar pártot a csökkenés útján.

Az MKP megalakításának 20. évfordulóján, 2018. szeptember 29-én nagy pompával bejelentették, hogy Menyhártot indítják a köztársasági elnöki posztért. Akkor a küldöttek egy emberként támogatták ezt a döntést. 2019 januárjában meg is jelentek az óriásplakátok, melyek a választót voltak hivatottak megszólítani.

Sajnos mára kiderült: az MKP nem egy országos párt, elnökének népszerűsége pedig alig éri el a 1,5%-ot. És ez nemcsak Menyhárt eredménye, hanem a párté is, a pártvezetés már önmagában sem bízik, Menyhárt pedig visszalép, azaz idő előtt megfutamodik a harctérről.

Ha a pártvezetés nem bízik a sikerben, a választó miért bízzon?

Az ide vezető út tele volt sok-sok hibás döntéssel és a választók áltatásával. Hisz még valaki ezek után abban, hogy az MKP parlamenti tényező lehet? Kié a felelősség?

A szlovákiai magyarok érdekképviseletet igényelnek. Tényleges generációváltást és új szemléletmódot.