Az MKP is kollaborál

Simon Zsolt | 2017. augusztus 21. - 11:48
Az oktatásügyi miniszter körüli botrány arról tanúskodik, hogy Szlovákiában a korrupció és a klientelizmus megdöbbentő méreteket töltött.

Erről legfőképpen Robert Fico és az általa vezetett Smer tehet.

Szomorú tényeket kell tudatosítanunk az utóbbi években. Az egészségügyben a profit számít, nem a beteg, a rendőrség és az igazságügy lehetővé teszi, hogy egyesek a törvény felett álljanak, elmaradnak a dél-szlovákiai fejlesztések, és sok-sok magyar fiatal hagyja el Szlovákiát és a szlovákiai magyar közösséget. Talán sosem térnek vissza.

Fico és a Smer 2006 óta majdnem folyamatosan kormányon van, és felelős a helyzetért. Egyértelműen hiba volt 2016-ban segíteni ennek a pártnak, hogy hatalmon tudjon maradni. Ezt minden gondolkodó ember tudatosítja, aki csak egy pillanatra is megfigyeli a közéleti-politikai eseményeket.

Változásra van szükség.

...és a változás csak akkor következik be, ha a Smer súlya és befolyása csökkenni fog, ennek érdekében pedig a Smerrel való együttműködést minden szinten meg kell tagadni.

Szomorúan vettem tudomásul, hogy az MKP a Kassa megyei választások során a Smer keleti "sztárját", Richard Rašit támogatja a megyeelnöki posztra.

Természetesen értem én, hogy ha Raši nyer, néhány MKP-s jól fizető pozíciót kap a megyében - például Zachariás megyei alelnök lehet -, de ez nem a közösség érdeke! Ezek személyes érdekek. És nem utolsó sorban anyagi érdekek!

Megmondom őszintén, már csak azt várom, hogy Berényi Jóska mint az MKP Nagyszombat megyei elnökjelöltje mikor lép vissza Tibor Mikuš javára. Téved, aki azt hiszi, Berényi megyeelnök akar lenni. Megyei alelnök akar lenni - ahogyan most is az -, és tovább pihengetni a kényelmes pozíciójában, nulla felelősséggel és jó fizetéssel.

Ha Berényi visszalép a választáson, ő lesz a megyei főnökhelyettes. Tehát nem kell nyernie, de még kampányolnia sem, hogy nyerjen. Amennyiben ez megtörténik, az MKP semmivel sem lesz különb a Hídnál.

Sajnos jelenleg itt tartunk: a személyes érdekek - és egy-két ember fizetése - mindennél fontosabbak.