Bajnokok Ligája: A futball egy gyönyörű játék!

Szigeti Attila | 2018. május 3. - 12:07
Megismerhettük a Bajnokok Ligáját játszó két labdarúgó klub nevét és május 26-án a kijevi Olimpiai Stadionban azt is megtudhatjuk, vajon ki ül fel Európa trónjára a 2017/18-as kiírásban. Kiderül, hogy a Real Madrid sorozatban harmadszor, vagy a Liverpool 15 év után nyeri e, az UEFA által kiírt legnépszerűbb kupakiírást.

Boncolgassuk pár sorban az amúgy is sokakat megosztó versenysorozatot, és a benne szereplő „nagycsapatokat”.

Real Madrid tipikus kupacsapattá lépett elő, ha azt vesszük, hogy sorozatban harmadszor kerül a döntőbe, és az utóbbi 10 évben csak kétszer nyert bajnokságot. Ellenben a Barcelonával, akik nyertek 7 bajnoki címet és 3 bajnokok ligáját. Barca idén talán elfogyott, lebecsülve a Romát herdálták el a 3 gólos előnyt, viszont sokak szerint játékosigazolásuk sem a legmegfelelőbb.

Többen egekbe kiáltanak a Real döntőbe jutása miatt, és a játékvezetők mérkőzéseiken való ténykedése miatt. Nem is jogtalanul, viszont a Zidan legénység játéktudását nem lehet elvitatni. A Juventus és a Bayern ellen sem mutattak olyan meggyőző fölényt, hogy a befújt, vagy a nem befújt tizenegyesek nem befolyásolták volna a mérkőzések kimenetelét.

A Liverpool egy nagyon is nézhető futballt játszik, és a Klopp-legénység az esélytelenek árnyékából lépett elő a legvégső győzelem esélyeseként. A Premier League-ban utcahosszal vezető Manchester City szintén a nyolc között vérzett el, pontosan a Pool ellen, amelyet a bajnokságban huszonvalahány ponttal előz meg.

A legnagyobb vesztes talán a Bayern, amely az első mérkőzésen kihagyta a kihagyhatatlant a Real ellen, és egy sor sérülés sújtotta csapatuk, viszont a Bernabeu-ban jobb volt a hazaiaknál, és bizony ott is volt egy meg nem adott tizenegyes.

Akik arra fogadtak, hogy a Roma hazai környezetben is kikap a Pool-tól, azok tapasztalhatták, hogy a második félidőben a Farkasok lefocizták a BL legjobb csatárhármasával felálló vörösöket. Ezen a mérkőzésen is volt pár játékvezetői tévedés.

Többen leírták már az olasz futballt, és lagymatagnak, nézhetetlennek ítélik meg a bajnokságukat. A Juventus és a Roma idén megmutatták, hogy az olaszok nagyon is tudnak futballozni, és ha azt vesszük alapul, hogy náluk nem cserél annyi millió euró gazdát amennyi a spanyol, vagy az angol bajnokságban, akkor bizony ez nem is rossz teljesítmény.

A döntőbe tehát a Real – Liverpool lesz, és biztos vagyok abban, hogy akik nem e két csapatnak szurkolnak, azok is kiváló mérkőzésnek lesznek tanúi.

…mert a futball egy gyönyörű játék