Dióverők halála :-(

Itt van az ősz, itt van újra, és én rühellem. Több okból: hideg van, esik, fúj a szél, egyre hamarabb van sötét, ÉS MEGJELENNEK A DIÓVERŐK AZ UTAK MELLETT! Ez borít ki legjobban, mert amikor az ember kocsiban ül és vezet, abszolúte tökmindegy milyen is az idő odakint, engem legalábbis nem zavar a rossz időjárás vezetés közben. Annál inkább az öngyilkosjelölt dióverők - aki naponta utazik Dunaszerdahely és Pozsony között (mindegy melyik úton, a légi úton, vagy a 63-ason) az tudhatja, hogy ilyenkor, mikor a dió beérik, emberek tucatjai verik 4 méteres botjaikkal a fák ágait pár szem dióért. Nem elég, hogy a saját életüket veszélyeztetik ezzel, de már nem egy olyan esetet éltem én meg, amikor muszáj volt kitérnem a nemtörődöm dióverőt, mert kijött elém az útra - veszélybe sodorva engem is. Aztán persze ha már besötétedett, akkor ott van a másik veszély ezzel kapcsolatban: az ágak, amiket napközben levernek/letörnek, a sötétben az úton már nem annyira láthatóak, mint nappal (akkor se okés a dolog, de akkor legalább a sofőr még időben észreveszi a méteres faágakat).

 

Kedves dióverők, kérlek benneteket, elővigyázatosabban verjétek a diót, mintha csak a f....-tokat vernétek, finoman, ügyelve, hogy a melléktermék (gyengébbek kedvéért: faág) ne szálljon szerteszét :)

 

Bocs, buta voltam, legalabb annyira buta, mint azok a dióverők (The Enemy), mint akik nem törődnek semmi mással, csak azzal a 2 kiló dióval (vagy 20 kiló, nekem mindegy), amit összegyűjtenek egy nap alatt. Megéri???

 

Elnézést kérek azoktól, akik nem az útról ütik azt a szerencsétlen fát, és összegyűjtik maguk után a letört gallyakat. Akik viszont nem törődnek ilyesmivel, azoknak csak egy közmondás jótanácsként: Isten nem ver bottal!

 

Na csa.