Az MKP ICS esete a szakácsnővel

Immáron negyedik alkalommal szervezte meg az MKP ifjúsági tagozata, a Via Nova ICS „Kapocs„ elnevezésű ifjúsági táborát. Idén a festői szépségű Kovácspatakon került sor a rendezvényre (gyönyörű, imádom a Panoráma hotelből a kilátást a Duna-kanyarra, gyerekkoromban többször voltunk itt kirándulni). Ez eddig rendben is lenne – meg rendben is volt viszonylag… Viszonylag, mert:

 

Előzmények:

 

A bumm.sk internetes hírportál interjút készített a Paraméter egyik főbloggerjával. Barak Lászlóval (nekem csak apu – hehe) a közelmúltban. Mivel a bumm.sk vezetősége valamilyen kapcsolatban van az ICS-vel (elnézést, Béla, meg sem kérdeztem, hogy milyen is, honnan van a kapcsolat), így az interjú elkészítése után (mert apu nem nyelte le őket keresztben?) a bummosok meghívták őt a fent említett táborba előadóként/vitapartnernek. „Az internet hatása a társadalomra (avagy: Lenyomja-e az internet a nyomtatott sajtót?)” című programblokkba, ahol is a további meghívott vendégek/vitapartnerek a következő emberek voltak: Molnár Norbert, az Új Szó főszerkesztője, Oriskó Norbert a Szabad Újságtól, Polák Gábor a bumm.sk-tól, és Pogány Erzsébet a felvidek.ma „internetes hírbegyűjtő” portáltól. Nos, ők voltak az eredeti meghívottak, aztán történt pár változás: az ICS-nek a „nagy” MKP vezetősége megtiltotta, hogy Barak László részt vegyen a rendezvényen. Van ilyen, akár csodálkozni sem kell rajta, mert éccsapám nem nagyon kíméli most őket… Én nem nagyon akarom ezt kommentálni, mert ugye „kissé” elfogult vagyok a témában – ezt ítélje mindenki saját maga, hogy ez helyes volt-e az MKP vezetőségétől, avagy sem. A vége aztán az lett, mivel senki más nem tudott elmenni a showra, hogy én mentem el helyettesíteni apámat, Szilvássy főszerkesztő urat, meg a főszerkesztő-helyettes urat, Juhász Lacit – aki elröppent New Yorkba, de eddig még tudósítást nem kaptunk tőle, ejnye-bejnye, de hát három hónapja nem látta a kedvesét (csá, Nóri!), úgyhogy van mit behozniuk, meg van bocsájtva. :-)

 


Na, de a lényeg:

 

A „sajtós-vitának” eredetileg fél 5-kor kellett volna kezdődnie, de mivel elhúzódott az előtte levő program, így közel egyórás késéssel indítottunk. Először egy rövid bevezető után minden meghívott bemutatta az általa képviselt sajtóorgánumot (itt érthetőleg vita nem volt), majd elkezdődhetett maga a párbeszéd, illetve vita. Ill. elkezdődhetett VOLNA. Ugyanis egyetlen témában volt kisebb vita, mégpedig köztem és Keszegh Béla (bumm.sk) közt abban, hogy lehet-e biztosan mérni, illetve, hogy össze lehet-e hasonlítani az egyes online hírportálok/újságok látogatottságát, jelen esetünkben a Paramétert és a Bummot. Ő állította, hogy nem, és én megmondtam, hogy igen, és hogy az általunk használt Google Analytics hány látogatót mér a Paraméternek. Ő nem árulta el a Bummét – körülbelül ennyi volt a vita az egész találkozón, mert aztán prózai okok miatt éppen, amikor a fórum elérkezett volna ahhoz a pontjához (A VITÁHOZ), amiért ezt az egészet megszervezték, akkor jött a szakácsnő/pincérnő, és véget vetett mindennek, mert csak fél 7-ig volt hajlandó kaját adni. Hát, nem mondom, mindenki sajnálkozott, hogy de kár, de mindenki ment enni – mert enni kell, ugye, én is kaptam kaját, köszönöm, de talán szívesebben folytattam volna azt, amiért 100 km-t utaztam lóhalálában, hogy le ne késsem (ezzel term. nem voltam egyedül). Bmeg. Kár, baszki, de, hogy a szakácsnő parancsoljon, beszarás (gyerekek, van még min javítani!).

 

Egyébként, mint megtudtam, a Paraméterhez azért nem küldte el az ICS a Kapocs Fesztivál programját, illetve beharangozóját, mert régebben megjelent róluk egy írás (http://www.parameter.sk/kulfold-belfold/utanpotlas-mkp-modra), ami nem tetszett nekik (ha félretájékoztattak, akkor bocs). Ezen a viselkedésen egyébként nem csodálkozom, hisz apáitok a „nagy” MKP-sok is ezt csinálják – a józan gyerek viszont megtanul disztingválni, és min. megpróbálja levetkőzni „szüleitől örökölt hibáit”.

 

A Paraméter nevében ezúton is szeretném megköszönni a meghívást. Csak úgy, a margóra: szerencsétek, hogy nem a fater ment, mert ha ezt megcsináljátok vele, végetek lett volna! – na jó, csak viccelek. Vagy talán mégse… :-)