Az „antalágis” SMS

Nem fogom hosszan megkérdőjelezni azt a tényt, hogy írtam-e olyan sms-t, vagy nem 2006. december 2-án, melyben arra buzdítottam volna BARÁTAIMAT, hogy menjenek el szavazni, és szavazzanak Antal Ágira, mert felesleges. Több szempontból is.

Egyrészt azért, mert sose tagadtam senki előtt, hogy sokkal szívesebben látnám Dunaszerdahely élén Antal Ágit, mint Pázmány Pétert. Miért? Először is, mert már 2006-ban is meggyőződésem volt, hogy Dunaszerdahelynek változásra van szüksége, és nem Pázmány Péterre. Fontos dolognak tartom közölni ezzel kapcsolatban, hogy abban az időben nem álltam semmilyen, sem üzleti, vagy bármilyen együttműködéses viszonyban Antal Ágotával. 2006 december végéig az i-STEP communication, a.s. alkalmazásában álltam, mely cég volt felelős az MKP központi kampányáért, tehát minden tudásom, lehetőségem szerint azért dolgoztam, hogy minél több MKP-s polgármestere, önkormányzati képviselője legyen az MKP-nak (életem ezen időszaka is megérne pár blogot, ami akkori munkámat illeti, de azt majd egyszer, máskor megírom... Vagy nem.). Tehát ily módon közvetve is támogattam Pázmány Péter MKP-s jelöltet és sok más emkápésért is dolgoztam.

Na, itt ugyan van egy csavar a történetben, mert mit csinál az ember, ha hazamegy a munkából, adott esetben pl. a Siemens-nek dolgozik, de hazafele megáll egy üzletben, és vesz egy Panasonic TV-t. Mert utánaolvasott, tájékozódott, és úgy döntött, hogy bár a másik cégnek dolgozik, mégsem veszi meg a terméküket. Mert a másik jobb. Élesebb a képe, jobb a hangja... És ezt közli egy köremail-ben pár ismerősével is.

Én esetemben nem TV-t vettem, hanem választanom kellett két jelölt között. És nem azt választottam, akinek dolgoztam. És ezt közöltem pár barátommal is SMS-ben. Követtem-e el törvénysértést, kampánycsendet sértettem-e? NEM. Mert magánemberként az ember azt tesz, amit akar. Hogy akadt egy rosszakaróm? Hát, akkor bekaphatja az a barát, aki remélhetőleg azóta már lekopott rólam (emlékszem, felhívott aznap, az sms elküldése után egy „ténylegbarát” H., és azt mondta, ne fárasszam őt az sms-el, meg amúgy is éppen az előbb kapott egy másik barátjától, Z.-től egy sms-t, hogy szavazzon a Pázmányra – na ja, kisvárosban élünk!). Egyébként, ha Pázmány a választások után értesült arról, hogy állítólag kampánycsendsértés történt, miért nem tett a rendőrségen feljelentést, vagy miért nem írt egy beadványt az Alkotmánybíróságra? Ja, mert ő nyert akkor? Sorry. Eddig tartott.

Hogy mi következik ezután? Ahogy a Felvilág-blog már megírta előttem: VÁLTOZÁS. Nyerjen bárki, csak jobb lehet ezután. Persze, nem kérdés, hogy kinek szorítok :-)