Etikai kódex a Paraméteren

Barak Bálint | 2009. február 16. - 13:55

Kedves olvasók!

Arra való tekintettel, hogy elkezdődött(!) egy politikai kampány Dunaszerdahelyen az április 25-i választásokkal kapcsolatban, korlátozásokat vezettünk be a Paraméteren.

Korlátozások:

- a dunaszerdahelyi önkormányzattal és a közelgő áprilisi választásokkal kapcsolatos cikkekhez semmilyen formában nem lehet hozzászólni.

- fórumunkban viszont mindenki kielégítheti közlésigényét. Erre a célra létrehoztunk 2 topicot:

Dunaszerdahely - a várossal kapcsolatos témák megtárgyalása

Polgármester-választás -  az április 25-i választásokkal foglalkozó fórum

Minden további hozzászólást, ami a témába vág, de máshova írnak, törölni fogunk kommentár nélkül.

Miért korlátoztuk az írásokhoz a hozzászólásokat?

- a szerkesztőség nem akarja, hogy a Paraméter fóruma a választásokig "köpködők" fóruma legyen - ezen értjük mindkét (3, 4, 5...) oldal híveit, mert ahogy közeleg a választások időpontja, és ahogy felpörög majd a kampány is, ezzel párhuzamosan szabadulnak el az indulatok - akár hamis vádaskodások, rágalmak formájában is. Szerkesztőségünk a hozzászólások moderálásaival nem akarja a látszatát sem kelteni annak, hogy bármilyen módon "húzna" valamelyik oldalhoz is.

- a korlátozások további oka az, hogy nem akarjuk, hogy a "Legfrissebb hozzászólások" modulunk csak egy téma, a dunaszerdahelyi polgármester-választás köré összpontosuljon, mert bár rendkívül fontosnak tartjuk ezt az eseményt, a Paramétert ilyen téren nem uralhatja kizárólagosan ez az egyetlen téma. Tisztában vagyunk azzal, hogy a bizonyos cikkekhez való hozzászólások korlátozásával csökkentjük oldalunk interaktivitását ebben az egy témában, de nem engedhetjük, hogy a Paraméter kizárólag vádaskodások, rágalmak fóruma legyen minden olyan írással kapcsolatban, ami a dunaszerdahelyi önkörmányzatról szóló, illetve a választásokkal kapcsolatos cikkeket illeti.

- a jelöltek fizetett blogjaihoz továbbra is hozzá lehet szólni, de mivel ezek fizetett politikai hirdetések, azok moderálása rendkívül szigorú lesz a továbbiakban. Kizárólag a konkrét írással kapcsolatos kérdések, válaszok engedélyezettek. Minden egyéb hozzászólásnak a fórumban van a helye. 

Fórumunkban az eddigi megszokott elveink alapján fogunk moderálni:

- a hozzászólások nem tartalmazhatnak öncélúan sértő megjegyzéseket egyik félre vonatkozóan sem! Tartsuk be az alapvető etikai normákat. A fórum vélemények, álláspontok ütköztetése kell, hogy legyen.

Jó fórumozást és olvasást kívánunk mindenkinek!