Csapjunk az asztalra!

Balkó Gábor | 2008. február 11. - 10:49
A hétvégi TV vitában Mikolaj beismerte, hogy céljuk a szlovák órák emelése a magyar iskolákban, erre kellett bizonyíték, ami a Monitoros gyenge szlovák tudás!
Az eredeti felhívásomban az MKP érdekvédelmi stratégiájába a Lisszaboni Szerződés meg nem szavazását javasoltam, majd az egyik válaszra reagálva „rossz tárgyalási alapnak” ismertem el, de Mikolaj beismerő vallomása után ismét ezt tartom a legjobb tárgyalási alapnak az oktatási miniszter és az MKP között a magyar iskolai tanterv és tankönyvek ügyében, ha van jobb javaslat, kivele.
Ez legalább olyan fajsúlyú probléma, mint a sajtótörvény, az MKP feladata erről meggyőzni koalíciós partnereit, s ha ebben nem segítik őt, akkor nincs miért tovább partnerként viselkedni a parlamentben!
A civil tiltakozásra pedig jogunk van, a szülői szövetségek, a szülők, mi magyarok, az iskoláink és gyerkeink érdekében csapjunk egy nagyot az asztalra, hogy meghallják a kormánypalotában de Brüsszelben is! Akadályozzuk meg Mikolaj törvénytervezetének az elfogadtatását - több a febr. 7-i felhívásomban.
Ezt gyorsan kell szervezni, hogy a szlovák ellenzék és a kormány felfogja, Mikolaj az iskoláink létét veszélyezteti, ezért nem hátrálunk meg!
Balkó Gábor
2008. febr. 11.