A Gímesi Alapiskola magyar részlegének 3. Trianonja!

Balkó Gábor | 2013. február 8. - 12:16
Közel egy hónapja, hogy belekezdtem az asszimilációt kiváltó okok egyikének a megírásába, mely bizonyítja, hogy a rohamos asszimilációért nem a szülők a legnagyobb vétkesek/ezekről itt a sorrend/, ezzel kezdtem az emlékezésemet: Tegnap (2013. jan. 9.) arra ébredtem, hogy mégis meg lehet állítani az asszimilációt és ha Zoboralja magyarsága hisz ebben, és akar is tenni ellene, akkor meg is állítjuk! Épp ezen a napon távozott e világból Teodóz atya, talán ő súgta az éjszaka ezt a reménykeltő mondatot?!

Közel egy hónapja, hogy belekezdtem az asszimilációt kiváltó okok egyikének a megírásába, mely bizonyítja, hogy a rohamos asszimilációért nem a szülők a legnagyobb vétkesek/ezekről itt a sorrend/, ezzel kezdtem az emlékezésemet:
Tegnap (2013. jan. 9.) arra ébredtem, hogy mégis meg lehet állítani az asszimilációt és ha Zoboralja magyarsága hisz ebben, és akar is tenni ellene, akkor meg is állítjuk!
Épp ezen a napon távozott e világból Teodóz atya, talán ő súgta az éjszaka ezt a reménykeltő mondatot?!

Abban a napokban megjelent Bugár Béla nyilatkozat felkorbácsolta az indulatokat az online újságok fórumain (Bugár: az asszimilációt nem lehet megállítani, csak lassítani). Megértem a háborgást, egy közéleti vezető minden szavára odafigyelünk, ezért nagyon meg kell gondolnia, mit, mikor és hogyan mond, az asszimilációval kapcsolatos megállapítása jelen helyzetünkben deprimáló a magyar közösségre nézve, még ha igaza is lenne, ezt akkor sem lett volna szabad így kimondani, mint ahogy Zoboralja temetését sem 1990-ben és soha!
Ezt leszámítva sok igazság van Bugár Béla nyilatkozatában, de én ellentétben BB-vel hiszek az asszimiláció megállításában!

Teljes írás: http://www.zoboralja.sk/index.php?t=&p=&xp=&MId=&Lev=&Ind=16&MId=&P=index,hu,&Ind=1258