Csehszlovák Kém vérlázító bejegyzései és az áldozata!

Balkó Gábor | 2013. augusztus 4. - 19:30
Olvasgatom a Kémet a Paraméteren, van, hogy teljes mértékben egyetértek vele, van, csak részben, de volt már, hogy egyáltalán nem tetszett, de a válaszoknál és válaszolóknál a többség nem ért egyet vele, bár előfordult, hogy „most az egyszer ebben egyetértek veled” írta a legádázabb ellenzője. A Kémtől most teszek egy utazást a facebookra,


Olvasgatom a Kémet a Paraméteren, van, hogy teljes mértékben egyetértek vele, van, csak részben, de volt már, hogy egyáltalán nem tetszett, de a válaszoknál és válaszolóknál a többség nem ért egyet vele, bár előfordult, hogy „most az egyszer ebben egyetértek veled” írta a legádázabb ellenzője.
A Kémtől most teszek egy utazást a facebookra, ott találtam a „Felvidéki szlovák-magyar értelmező szótárt”. Látva a címet, épp ilyen oldalt keresek, néha segítségre van szükségem, megtörténik, hogy vagy a szlovák, vagy a magyar kifejezés nem jut az eszembe, nincs időm vagy türelmem a neten keresgélni, ezért örültem az oldalnak. Bejelentkeztem, sokféle-fajta téma található, talán a legkevésbé „szlovák-magyar értelmező szótár”, bár nem is tudom van-e köze ehhez az oldalnak, mindenképp a "cím" ügyes marketinghúzás a tagság növelésére.
De üsse kő, rámentem a zenei témára, zeneszámok linkjeit lehet feltenni, de van egy feltétele, ha szeretném az én zeneszámomat feltenni, először az aznap előttem feltett zenét kell meghallgatnom. Nos, erről le kellett mondanom, nincs annyi időm, hogy minden aznap előttem feltett zeneszámot kötelezően meghallgassak, épp akkor egy hölgy 20 perces számot osztott meg velünk szeretettel, csalni pedig nem szokásom. Nem probléma, túlélem.
Később LT új témája frissességet vitt a szótárba, „szóban állatnév, de a szó értelme nem kapcsolódhat az állathoz”, ez szórakoztató volt, többször ellátogattam ide, ha másért nem, elolvasni a rengeteg bejegyzést.
De aztán jött egy komolyabb téma, CsV javasolta „kihúzni az autonómia fogalmának a méregfogát”, ez meglepett, megkérdeztem ide tartozik-e, mert az FB-n van a Felvidéki Autonómia Hírlap, ott van a helye ennek a megvitatására, de a szótár menedzsmentje szerint itt is helye van, csak politikamentesen kell megbeszélni. De, hogy lehet az autonómiáról politikamentesen véleményt cserélni, mert szerintem lehetetlen, választ nem kaptam?! Ekkor indult el a szimpátiavesztés, a bejegyzéseimet nem tartották a témába valónak és illőnek, a szótár vezetői és köztem annyira kezdett szikrázni, hogy kivonulóban voltam a szótárból. Valószínűleg csak azért maradtam, mert nem volt időm a szótárra, így elült a vihar.
Később felébresztette érdeklődésemet a „szlovmagyar vírus”, és kezdődött elölről, a nézeteink nem egyeztek, de nem cáfolták, hanem „próbáljak gondolkozni”, vagyis intellektuálisan nem vagyok egy szinten az „ős-szótárosokkal”! Ezt a véleménykülönbséget is átvészeltem, de a héten egy újabb bomba téma került megvitatásra, BM etikai vizsgálatot kért az egyik szótártag ellen:
…„Egy ismert és népszerű tagunk feltett ide pár képet.
Egy másik, aki tán sose irt, csak passziv szemlélő, egy ilyen képet szúrt ki, és annak alapján gyalázkodócikket irt egy intertnetes portálon, ennek alapján itélte meg a martosi tábort, a szervezőket, a résztvevőket, stb. ami szive joga...


„Ami szive joga”, mégsem „szíve joga”!!!
Első válaszom:
„Az "ismert és népszerű tag"nak mi erről a véleménye, mert elsősorban neki kellene megszólalni?!“

Választ nem kaptam, ezért a kérdést megismételtem - 2013. júl. 30, 13:03:
„Ismét megkérdezem: az "ismert és népszerű tag"nak mi erről a véleménye, mert elsősorban neki kellene megszólalni ELŐSZÖR, vagy Brogyányi úr a szóvivője?!“

Ezzel indult a lavina, mely elől pénteken, aug. 1-jén, 0:23-kor egy utolsónak szánt bejegyzéssel és „jöhet a kizárás“-al próbáltam menekülni.
Néhány perc után jött egy válasz, melyre egy 10 éves véleményemet linkeltem válaszul, hozzáfűzve, „hogy még jobban undorodjanak tőlem”.
Erre 5 „szép” választ kaptam, ezért illendőségből az utolsó bejegyzésemben/2013. aug. 1.-péntek, 8:41/ megköszöntem a „szívélyes búcsúztatásukat”!

S hogy mi köze van Csehszlovák Kémnek az én búcsúzásomhoz a „Felvidéki szlovák-magyar értelmező szótártól”?!
Ő volt az a „másik tag”, akit a „szótár etikai bizottságának” meg kellett fenyíteni, esetleg nem csak virtuálisan, de végül engem küldtek elmegyógyintézetbe!

Ez az „x. egy nagyon tanulságos vita” előzetese, az első „nagyon tanulságos vitától” /ITT/ sokkal érdekesebb, mivel a szótárban nem névtelenekkel folyt a testvéri eszmecsere!
Egyelőre nincs időm az „Egy nagyon tanulságos vita” következő részének feldolgozásához, hisz a szótárosok előtt még ott a vianovások, velük is volt egy nagyon tanulságos vitám a Bummon.
Mivel keveset értek a facebookhoz, ezért a szótár említett témáihoz tartozó linkeket nem sikerült megtalálnom, akinek van türelme, megtalálja az említett témákat, a „Felvidéki szlovák-magyar szótár”-ban
https://www.facebook.com/groups/137735046350332/

Végezetül bevallom, Csehszlovák Kém vérlázító cikkét nem olvastam, csak annyit tudok róla, amit a fórumos vitákban és a szótárban a bejegyzésekben olvastam.

Balkó Gábor
www.zoboralja.sk
Kolon, 2013. aug. 4.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ui:

Ma egy sugallat elárulta, hol találom a témák linkjeit, a törölt FB e-mailek között, így is volt és nicsak mit látok, ez a blogbejegyzésem már ott virít az etikai témában, eszerint az "ismert és népszerű tag" figyeli a Paramétert.
A "Felvidéki szlovák-magyar értelmező szótárnak" megugrik a látogatottsága, jobb reklám lesz, mint a Pátria Rádiós bemutatkozásuk!
Ízelítőnek két bejegyzésből:
a távozásom után egy hölgy írja: "MISII, nyugodj le kérlek, ne vitatkozz már "hülyékkel"...
a blogbejegyzésem után:

"Gusztáv ne is foglalkozzunk az ilyen emberekkel. Azt sem érdemlik meg, hogy emberszámba vegyük őket."...
Egyre érdekesebb, ennek az egyetemet végzett úrnak, aki emberszámba sem vesz engem, nem megy a fejébe, hogy nekem is lehet véleményem: "Ráadásul BG még be is ismeri, hogy nem is olvasta a cikket de azért ír róla és van véleménye."
A bejegyzés írójának elkerülte a figyelmét az 1. és 2. bejegyzésem/véleményem/, hogy miért nem az "ismert és népszerű tag" szólalt meg először?!
Itt a link és a téma, melyben megtalálják a szótárból való távozásom okát.

"FB- Felvidéki szlovák-magyar értelmezési szótár etikai témája"

Sose állítottam, hogy hibátlan vagyok és csakis nekem van igazam, de én a tényekből indulok ki, a problémám, hogy minden alkalmat megragadok a Szülőföldem sanyarú sorsának ismertetésére, hogy nem a szlovákok lökték a szakadékba, hanem MAGYAROK! Egy évtizede erről a szomorú valóságról tájékoztatom a netes olvasókat, küldözöm a nyílt leveleket, sajnos eredmény nélkül.
Ha végigböngészik az "etikai" témát, ott találják a felvidéki valóságot, amit itt tapasztalnak, ez van más internetes fórumokon is, de ott névtelenül, képzeljék el milyen titulusokat használhatnak ott?!

Balkó Gábor
Kolon, 2013. aug. 5.


Mottó:
Az igazságot ki kell mondani mindig, még akkor is, ha kedvezőtlen visszhangra talál, és az igazságot minden kínálkozó alkalommal annyiszor kell hangsúlyoznunk, amíg azt mindenki tudomásul veszi.
Esterházy János