Dunaszerdahelyen büntetik a város iskoláiba bejáró diákok szüleit!

Barak László - excl. | 2012. szeptember 25. - 10:35
A dunaszerdahelyi oktatási intézményekben bevezetett étkeztetési hozzájárulásról szóló Paraméter-tudósítást olvasva olyan benyomásom támadt, hogy a dunaszerdahelyi önkormányzat illetékesei Hájos Zoltán polgármestertől kezdve, a közoktatási főosztályvezető úrhölgyön és a képviselőkön át az iskolaigazgatókig bezárólag rendkívül komoly szereptévesztés áldozatai. Illetve halvány sejtelmük nincsen arról, hogy kiknek köszönhetik puszta létüket. Különös tekintettel a város iskoláinak igazgatóira.

Konkrétan arra gondolok, hogy a városháza szerencsétlen, de inkább szemtelen módon diszkriminálja azokat a diákokat, szülőket, családokat, akiknek, ha puszta létükért teljes egészében nem is, de létező egzisztenciájukért, vagyis munkahelyi lehetőségeikért tulajdonképpen hálásaknak kellene lenniük. Ennek ellenére ignorálják azt a tényt, miszerint, ha a dunaszerdahelyi oktatási intézményekbe nem járnának a nem dunaszerdahelyi illetőségű, lakhelyű diákok, valószínűleg be kellene zárni néhányat közülük. Tulajdonképpen a dunaszrdahelyi iskolák majdnem felét bezárhatnák!!! Ahelyett viszont, hogy ezt tudatosítanák az önkormányzatnál, egy olyan diszkriminatív jellegű ostobaságot találtak ki, hogy megsarcolják azokat, akikből voltaképpen élni szerencsélteti Önöket a sors. Vagyis a dunaszerdahelyi önkormányzat által osztogatott hűségkártyával rendelkező dunaszerdahelyiek számára kedvezményt biztosítottak az étkezési hozzájárulás kiszabásakor (havonta 3 eurót kell csak fizetniük gyermekenként), más településekről bejárók esetében viszont, mivel egy ilyen kedvezményt állítólag „nem engedhetnek meg”, fejenként 6 eurót szednek havonta. Miközben az államtól ezekre a diákokra is ugyanannyi fejpénzt kapnak az iskolák, mint amennyit a dunaszerdahelyiekért inkasszálnak.

Ennyire kicsinyes, pökhendi vagy egyszerűen csak buta lenne a vicinális hatalom? Hogy birtokosai elfelejtették, honnan másztak föl az uborkafára…?

Miközben orrba-szájba arról rinyálnak a sajtóban a szlovákiai magyar politikusok meg az ún. „civilek“, hogy mennyire fogy a magyar iskolás? És, hogy általában mennyire sanyarú állapotban leledzik a szegény üldözött magyar gyökér a gonosz állam borzasztó önkénye miatt…?!

Hát nem szégyellik magukat? Nem sül le a bőr Kegyelmetek pofájáról, Nagyméltóságú Polgármeter Úr, a Dunszerdahelyi Városháza Közoktatási Főosztályának Nagyságos Vezetője, Méltóságos Képviselő Úrhölgyek/Urak, Kedves Iskolaigazgató Úrhölgyek/Urak?

Képesek Önök szemrebbenés nélkül arról rizsálni, hogy 70 ezer euró hiányzik a dunaszerdahelyi iskolai étkezdékből és ezért jogosultak beszedni az ebédekért eleve kifizetett pénzen kívül az ún. étkezési hozzájárulásnak minősített sarcot? Mert a parlament ezt lehetővé tette? Tényleg annyira hülyének nézik az embereket, hogy azt hiszik, képtelenek legalább kettőig számolni? Komolyan gondolja Önök közül bárki, hogy a több mint 15 millió eurós városi költségvetésben nem lehetett volna kiváltani azt a 70 ezer eurós közétkeztetési hiányt? Mondjuk, a polgármester által suta kampánycélból felelőtlenül eltapsolt közpénzekből? Vagy azokból a százezrekből, amelyeket a zöldövezet gondozása jogcímén az expolgármester családja zsebel be? Vagy azok a mamelukok, akik a város által dotált intézmények élén meg a politikai propagandagépezet nyaloncaiként hegyezik a zabot, szolgálják a polgármestert? Szégyen és gyalázat…!