Hájos kielégítette a „jobbikokat” meg önmagát is!

Barak László | 2013. március 1. - 16:32
Dunaszerdahelyen sem a székelyek, sem a területi „autonomista” buzgómócsingok nem dominálnak. Sőt, annyian sincsenek, mint urambocsá! a homoszexuálisok.

Hájos Zoltán, Dunaszerdahely polgármestere megkísérelt két legyet ütni egy csapásra. Holott tudnia kellene, hogy a magyarok mitikus turulmadara nem igazán szokott legyekre vadászni.

A polgármester úr ennek ellenére döntött úgy, hogy kielégíti, mégpedig nyilvános aktus keretében, a magyarországi „jobbikok” szlovákiai, pardon, felvidéki gerillaképzőjének lelkes növendékeit.

Nekik, a nemzeti geriillanövendékeknek sikerült ugyanis kikényszeríteniük, hogy Dunaszerdahely hadat üzenjen Romániának a városháza székely zászlóval történő péntek délutáni ceremoniális kidíszítésével. Annak ellenére, hogy a romániai hivatalosság a román parlamentre immár két hete kitűzött székelyzászlóval ország-világ előtt kinyilvánította: be van fejezve a maga kirobbantotta székelyzászló-háború, khm, oszt´ jó napot…

Hájos Zoltán természetesen egyáltalán nem annyira ostoba, hogy mindezzel ne lett volna tisztában. Miivel azonban kellőképpen fifikus ember ő, plusz vicinális MKP-aktorként vajmi kevés konkrét eredménnyel büszkélkedhet Dunaszerdahelyen, gondolt egy nagyot: Miután az önkormányzat képviselőitől nem kapott vonatkozó fölhatalmazást a székelyzászló fölvonására, a saját szakállára hirdette meg a nyilvános aktust. Meginvitálva a rendezvényre főnökét, Berényi Józsefet, valamint Bugár Bélát, a Híd elnökét. Meg főleg a magyarországi kormány seggéből kilógó sajtómunkásokat, hogy legyen miről rizsálniuk a határon túli magyarok nemzeti hőstettei témakörben… Tette mindezt azzal az álságos jelszóval, hogy Berényi ,valamint Bugár nyilvános együttlétének a magyar egységet kell majd demonstrálnia.

Hájos persze jól tudta, hogy Bugárnak eszében sincs asszisztálni a szélsőjobb által indított, az ő meg Berényi hívei, az MKP helyi mamelukjai által megtámogatott pártkampányhoz. Annál is kevésbé, mivel pártja, a Híd dunaszerdahelyi önkormányzati képviselői és maga Bugár is eleve fölösleges baj(szar)keverésnek tartották a mondvacsinált, ráadásul okafogyott háborúskodást. Különösen miután már két hete kitört a román-magyar béke…

Mi jön le mindebből világosan? Hát, hogy a szemfényvesztő Hájos és csapata tulajdonképpen nem is a románsággal szemben hirdetett háborút, hanem a Híd politikusait akarta bemártani...!

Nnna , de hogy a tudatlanság és a tájékozatlanság vádjával senki joggal ne illethessen itten, közlöm,  jól  tudom, a történelminek hirdetett, ám valójában csak „tegnapelőtt”, konkrétan 2004-ben „szerkesztett” székely zászló a Székely Nemzeti Tanács területi autonómia-törekvéseinek jelképe.

És akkor, mi van? Dunaszerdahelyen ugye, sem a székelyek, sem pedig a területei „autonomista” buzgómócsingok nem dominálnak. Sőt, holtbiztos, hogy annyian sincsenek, mint urambocsá! a homoszexuálisok. Akik a tudományos felmérések szerint állítólag az emberiség mintegy 5 százalékát teszik ki…

Dunaszerdahely önkormányzatának tehát semmi köze a székelyek autonómia-törekvéseihez. Vagy, ha igen, legfeljebb annyi, amennyi a melegek házasságkötéséhez.

Más lapra tartozik, hogy bármelyik dunaszerdahelyi polgárnak joga van szimpatizálni és utálkozni. Mondjuk, szeretni a székelyeket és utálni a homoszexuálisokat. Csinálják azonban ezt a privát szférájukban! Nyomuljanak odahaza, de a véleménynyilvánítás és a gyülekezései szabadság nevében akár a neten, az utcán, kocsmákban, privát klubokban, legény- és leányegyletekben, ha nem félik Istent, a templomaikban, és tömegszervezetileg, párt- és cserkészgyűléseken stb. Persze csakis olyan módon, hogy a velük ellentétesen gondolkodók ugyanilyen szabadságjogait, ízlését nem sértik, nem gátolják. Közpénzből fizetett szolgaként, önkormányzatilag viszont senki ne bohóckodjon sehol! És ne vadásszon legyekre, ha mégoly kiéhezett is a közfigyelemre, avagy éppen rájön az akut háborúzhatnék…!