Testvérgyilkos lett a Felvidék zombija, Duray (Nemzetőr) Miklós!

Barak László | 2013. július 23. - 23:50
Fijjug, ha majd az aggkori elhülyülés afféle jeleit produkálom, mint Duray (Nemzetőr) Miklós bácsi, arra kérlek benneteket, amint alkalmatok nyílik rá, rakjatok álmomban egy jó vastag párnát fejemre és egy (lehetőleg) szuper csajszi üljön rája... Mármint a párnára...

Miért?

Ezért:

„Aki ért magyarul, az tudja: a mart meredek partot, vízmosást, a szög szegletet vagy kiszögelést jelent. Eddig érvényes a nyelvismeret. Ezen túl mást is jelenthetnek a szavak.
Például azt, hogy a „szög"-höz, Gombaszöghöz elsősorban az 1920-as évek végének kommunista hagyományai kötődnek. „Mart"-hoz, Martoshoz a nemzetmentés, mivel a török hódoltsági időkben a Martos környéki vizes, lápos területen nyert védelmet a magyar ember az oszmán-török hadak elől.
Gombaszöghöz ezért legújabban (az 1950-es évektől) kommunista majd 1990-tól posztkommunista érzelmeket kötnek. A Feszty park azonban átnyúlik az idők síkján és tölti be ezt a küldetést, ami ugyancsak nemzetmentés a javából, akár a kommunista rendszer formális intézményei szempontjából is.
Ennyit a múltról a mával kapcsolatban.
Csodálatos eszmei kapcsolódás a martosi Feszty Park és az ifjúsági szabadegyetem, jelenlegi nevén a Martfeszt összekapcsolása.
Felvidéken végre megvalósult a kárpát-medencei magyar nemzetpolitika egyik góca.
Mindent bele, a jövőben is“
– bírja írni az anno számára kreált (pogány) marokkói csillagkapun, egy (felvidéki) internetes nemzetmentő izén a nemzeti frigyláda osztogatója, a Felvidék felkent zombija, Duray (Nemzetőr) Miklós.

Ha akadna, akinek nem világos, arról szól a Felvidék zombija fent idézett keresetlen prózavers-kísérlete, hogy a Gombaszögi Nyári Tábor résztvevői az I. Martosi Szabadegyetem (Nemzetmentési Inasiskola À la Tusványos) növendékei képezte jóindulatú "nemzetpolitikai góccal" szemben kóros "kommunista" daganatnak diagnosztizálandóak.  Mármint sámánilag... Illetve szerinte menjen a picsába mindenki, aki nem hajlandó kalákában fétiseket (Orbán Viktor, Kövér László, Duray Miklós, Berényi Józsi, Turul madár, székelyzászló, csillagösvény, kukoricagánci…) imádni...

A fentebb meglebegtetett aggkori elhülyülés jelének tekinthető viszont, hogy a mi zombink (vagyis a ti zombitok), Duray (Nemzetőr) Miklós, annyira nincsen már képben, hogy észrevegye, bizony, amint némelyik asszony mind egyforma, a két nemzeti közösségi szeánsz (tudniillik, a Gombaszögi Nyári Tábor meg a Martosi Szabadegyetem) is (majdnem) egyforma volt. A töltelékműsorként, azaz szükséges rosszként bevetett rockkoncertek mit sem sejtő közönségén kívül persze…!

Hogy a csak viszonylag hülyék is megértsék: egyik tizenkilenc, a másik meg egy híján húsz...

Ilyen alapon tehát a Felvidék felkent zombija, Duray (Nemzetőr) Miklós tulajdonképpen a sajátjaiba lövetett, illetve lőtt.

Ami ugye, testvérek között is testvérgyilkosságnak számít…