Kotleba, Mikuš, Berényi és a lúzer balfaszok

Barak László | 2013. november 24. - 16:39
Jesszusom, mi lesz ebből most már?! Mi lenne néhány szimbolikus lószerszámon kívül, amit egymásnak küldözgetnek majd egy ideig a közéleti szappanyopera szereplői.

Amint az borítékolható volt, annak rendje-módja szerint elkezdődött a kölcsönös szarlapátolás a jelképes közéleti ringben, merthogy, mint Girnyó a lompost, becsempészte magát a vicinális szlovákiai politikába a náculó tulok, Marian Kotleba.

Ebből a szardömpingből persze kijut a sajtónak is, hogyne.

Lásd, Robert Fico vonatkozó bizonyítványmagyarázatát. És néhány agymosott médiafogyasztó fröcsögését.

Mintha pont a média bűne lenne, hogy a kormányfő, meg számos agymosott médiafogyasztó épp úgy kapható a náculásra, mint ez a Kotleba. Utóbbiak azért, mert talán tényleg fos az életük. (Vagy éppen csak permanens szenvedhetnékjük van?) Előbbi, Robert Fico pedig azért, mert efféle igényt orront a hülye médiafogyasztó részéről országszerte.

Jesszusom, mi lesz ebből most már?!

Mi lenne, néhány szimbolikus lószerszámon kívül, amit egymásnak küldözgetnek majd egy ideig a közéleti szappanyopera szereplői? Ugyanúgy, mint eddig. Azon kívül, hogy az eddigieknél is nyíltabban gerjedhetnek majd a vérnácik és a látensek is némi büdöscigányozásra. Ha olcsóbb lesz ettől a tej meg a sör, ha nem. De legalább itt-ott elsül a kezükben az, amit odahaza már rég elő sem vesznek…

Szóval, mindezért és mindenért a büdös cigány a bűnös, tiszta sor. Mert ha ők nem lennének, nyilván a legutolsó lúzer balfasz is minimum mercivel járna thaimasszázsra kétszer naponta. Ami, ugye ökörség egyébként. A lúzer balfasz ugyanis akkor is az lenne, ami, ha a cigány ki sem lenne találva. Ebben az esetben viszont, mérget vehetsz rá, találna a lúzer balfasz egészen biztosan valami egyéb bűnbakot. Akire rákenhető a saját lúzer balfaszsága... Egy ilyen bűnbak pedig bárki, bármilyen népcsoport, jobb esetben állatfaj lehet: szőke, barna, fekete, nő, férfi, szlovák, magyar, angol, európai, amerikai, piréz, sánta, púpos, vízipók vagy, amit akartok.

Csakhogy miután ki lesz irtva minden bűnbak, sajna még mindig ugyanannyi lúzer balfasz marad majd, mint amennyi volt. A lúzer balfasz ugyanis konstansabb fajta, mint az évszakok vagy a Kozmosz.

Ennyit erről.

A szlovákiai magyar politizálásról meg annyit, hogy épp annyira konstans, mint a lúzer balfaszság. Miért is lenne különb, hiszen a szlovákiai (felvidéki) politikusok sem a Vámbéryről elnevezett kisbolygóról dezertáltak ide a Földre.

Itt van pld. ez a nagyszombat megyei színdarab, Tibor Mikuš és Berényi József (MKP) főszereplésével. Ez a széndarab épp úgy a nézőtéri lúzer balfaszokra volt szabva, mint a Fássy mulatóban Fehér galamb hugyozik a háztetőn címmel elgajdolt gagyizmus. Épp annyira volt hamis és hazug is.

Aki pedig eztet nem hiszi, majd meglátja, milyen szirupos, nyálas duettbe kezdenek ezek ketten napokon belül Nagyszombat megye élén. Méghozzá azzal a Szpolupráca című szlovák-magyarnótával indítva, amivel Józsefünk, akarom mondani, Józsefetek szokta volt csúfolni, khm, a ti Bélátokat… Merthogy a szállóigével ellentétben, bizony mondom néktek, a pénznek és a hatalomnak ugyan van szaga, de van az a helyzet is, amikor kibírja azt a legkényesebb ízléssel tüntető, legfinnyásabb politikusi jelmezben ripacskodó halandó is. Méghozzá nemzetiségre való tekintet nélkül - többek között…