A behódolás gyomorforgató bája, avagy a júdáspénz

Buchlovics Péter | 2018. február 13. - 13:10
Továbbra sem hiszem el tehát, egyetlen szavatokat sem, Elnök Úr...

E hét elején a szlovákiai magyar sajtó egyik legfontosabb híre az volt, hogy az Orbán-kormány közel másfél millió eurót adott az MKP- és Fidesz-közeli nemzetiségi sajtóra. Aki naiv, az örülhet ennek Aki buta, az szintén.

Először is, ki kell kérjem magamnak, hogy aki nem MKP s, azaz nem az MKP és a Fidesz szekerét tolja, az nem magyar, az áruló, mocskos, balliberális Soros-bérenc, hidas, zsidó, kommunista stb.

Másodszor is azt kérem ki magamnak, hogy ezt már kismilliomodszor sérelmeznem kell, és hogy kismilliomodszor is el kell utasítsam  az MKP egyre agresszívebb, egyre ocsmányabban és szolgalelkűbben, sőt a szlovákiai magyarságot enb bloc Orbán Viktornak fillérekért és kéjelegve, és csahos, büszke és főleg hazug önigazolással kiszolgáltató és eladó politikáját nemzetmentés és - egyesítés címszó alatt.

Mert mi van akkor, kedves MKP, ha én baloldali keresztény vagyok, sőt, náci zsidó, sőt, fehér néger, sőt, magyar, jobbikos cigány? Akkor engem nem képviselsz, kedves mököpö? De félre a tréfával.

Mert ugye drágáim, akit illet, mire is lesz nektek elég az a hirtelen öletekbe pottyant közel másfél millió eurós magyar kormánypénz? Rendes, tisztességes, tényleg objektív és pártatlan szerkesztésre, hiteles és nem pártpropaganda tudósításokra, kampányerőltetésre, kötelező magyar kormánydicséretre és migránsozásra? Szóval, bogaraim, még arra se.

Ettől fogjátok hirtelen megfizetett - de még mindig nem eléggé megfizetett - profi újságírónak képzelni magatokat?

Meddig? Míg tart a píz, mer Viktor győz? Meg amíg Viktor van és lesz, ez a zigasság?

Ja, télleg, valaki találjon nekem a ti onlájn újságaitokban izé, fideszpropaganda-förmedvényeitekben bármikor, visszamenőleg akár öt-hat évre is egyetlen olyan hírt, amely kritizálta a Fideszt és Orbán kormányát. Egyetlen picurka híradást arról, hogy bizony az Orbán-kormány is hazudik, lop és csal. Ugye egy magát közmédiának tartó, objektívnek és kiegyensúlyozottnak és nem részrehajlónak nevezhető hírportál az ugye nem szerkesztőségi anyagként hoz le kommentárokat és jegyzeteket - ismétlem belső, szerkesztőségi anyagként és rendszeresen -  MKP-s politikusoktól? Ugye MKP-politikusokat érintő kritikus cikkek és tudósítások is megjelennek ezeken a piszkosul szakmai, valóban újságírók és nem küldetéstudatos fekvőemberek által szerkesztett és írt médiafelületeken?

Nnna, akkkor ezt meg is beszéltük, csicskák.

Már, ha valóban a kikezdhetetlen szakma kezébe kerül ez a pénz, ugye, Menyhárt József MKP - elnök úr? Ugye, ön a szuverén, értékelvű és ajrópai, felvidéki, hiteles, sőt egyetlen magyar párt díszbohóca, izé, elnöke? Ugye Ön az, aki megújította az MKP-t és hála az Ön szuverén, szigorúan a felvidéki magyarság érdekeit és hosszú távú fejlődését szem előtt tartó, új értékelvű politikájának köszönhető, hogy az MKP nem lett mára a Fidesz- és Orbán Viktor lélegeztetőgépén tartott, választási évben is másodrangúan lihegő, sőt akár el is dobható pincsikutyája - már ha nem hoz elég szavazatot és vakon hívő nyaloncot most Orbánnak, ugye? És ugye Ön mint szuverén párt elnöke,  kemény és alapos kritikával illette a Fidesz uralkodását és az Orbán-kormány khmm.. túlkapásait azon a bizonyos hagyományos év eleji libádi bálon, Kövér László úrral beszélgetve, ugye? Kövérrel, a magyarországi média és a parlamenti ellenzék legnagyobb házmesterével. Ugye volt Önnek mint kritikai, szuverén értelmiséginek néhány keresetlen szava a Fidesz és az Orbán-kormány médiapolitikáját illetően?

Főképp arról, hogy most ezzel a nyavalyás másfél millió euróval itt is, Szlovákiában is csak a saját csicskáikat és az eddig is őket kiszolgáló nyaloncaikat erősítik, a médiában is. Persze, ahh, mekkora véletlen, épp a magyarországi választások előtt. Ugye ezt Ön nehezményezte, Elnök Úr?????

Tehát, még véletlenül sem az történik, ugye, hogy a Fidesz az Új Szón, a Paraméteren, a közszolgálati magyar nyelvű rádió- és tévéadáson kívül lábon megvette ezzel szinte az összes többi médiát, akik önként és még mélyebben behódolva  imádják majd fényesre őket, mint ahogy eddig tették? Ugye nem?

Dehogynem, veletek és rajtatok keresztül Orbán azt csinálja itt a magyar nemzetiségi médiával, amit otthon egyenes hatalmi helyzetből csinált mindennel, ami nem ő és a pártja.

Azaz kinyírja. Kinyíratja, lejáratja. Mert kézből etet, coki.

Továbbra sem hiszem el tehát, egyetlen szavatokat sem, Elnök Úr. Ezzel a másfél millás adománnyal pedig sikerült lejáratnotok a szakmát nálunk - már azoknak köszönhetően, akik behódoltak nektek és a Fidesznek. És ezzel még súlyosabb okot adtatok arra, hogy pártként továbbra se higgyem el egyetlen szavatokat sem. Ti annak a fideszes média- és sajtópolitikának a kritikátlan kiszolgálói és terjesztői vagytok, amely politikát tán még a Husák- és a Kádár -rendszer sem mert ilyen brutálisan és primitíven gyakorolni. Szégyen. Mármint rátok.

És ebben most nem segít a Híd ócsárlása, óh nem. Mert attól ti nem lesztek jobbak és demokratábbak. Asszem inkább sztálinista ifjúfideszesnek állhatnátok be.

(Továbbá, volt szerencsém nem egy esetben tapasztalni az MKP által elképzelt közszolgálatiságot és objektivitást. Dodi, nálatok  lassan már az lesz a gyakorlat, a mököpöben, hogy bizonyos sajtótájékoztatóra csak a ti újságíróitokat hívjátok meg, és hogy ki a tiétek és ki nem, sőt, azt is, hogy ki az újságíró és ki nem, azt ti, a Párt döntitek el.....  De minimum legszívesebben ti döntenétek el, akárcsak a Fidesz. Pazar. Rákosi is csettintene. Mondhattok bármit a Hídra, ezt elcsesztétek, ez fideszes, Kövér- féle házmesterstílus, úgyhogy nekem te ne pofázzál semmiről, kedves magyarságmegmentőm. Nem beszélve arról, hogy sok esetben az úgymond újságírók és az úgymond tudósítók MKP – vagy Csemadok - emberek.Ti jobbak vagytok, mint Orbán Viktor legelvakultabb propagandistái és még jobban is csináljátok. Látod, ezért is fog majd belépni az Orbán-kormány által egyelőre csak tervbe vett, de majd idén ősszel megalakítandó sajtókamarába az összes, általatok dédelgetett, és nektek köszönhetően most nagy lóvéhoz  jutó , szlovákiai magyar szerkesztőség is. Persze, igen, főleg egészséges, igazi magyar nemzettudatból. Egy frászt - hiszen próbálnának majd nem belépni....:D

Kedves József,  tudod, nekem arról, hogy majd a kormány, ill. A kormány embere csinál egy újabb sajtókamarát Pesten - erről hirtelen az jutott eszembe, hogy ilyet a nyilasok is csináltak, még Kolosváry Borcsa Mihály idejében....).

De te, mint felvidéki kisisten azért nyugodtan bízd a Fideszre és Orbánra a felvidéki avagy szlovákiai magyar sajtó egy részét. Szolgáltasd ki neki és köszönd meg, sőt, kommunikáld úgy, hogy az MKP megmentette a felvidéki magyar sajtót.

Legenda leszel, Dodi.

Azt pedig a legundorítóbb disznóságnak tartom, hogy egyesek a szlovákiai magyar közszolgálati rádió- és tévéadás hiányosságainak sok esetben abszolút jogos bírálata mentén valójában a Fidesz és Orbán Viktor kampányát elősegítő, azt támogató adást szeretnének a szlovák közszolgálati televízióban.Vagy legalábbis olyan szerkesztőket, akik ezt támogatják és hagyják majd. Afféle kis M1-et a pozsonyi tévében. Ugye?  Ez tényleg sokkoló lenne - de szerencsére ez nem fog összejönni nektek a másfél millió euróval se.

Soha.

Mert lehet, sőt kell bírálni a Pátria vagy a közszolgálati állami pozsonyi televízió nemzetiségi adását is, csak, könyörgöm, ne ti. Mert ha ti még indokoltan is, de a Fidesznek abszolút behódolóként mondtok bármi jogosat, az minimum ettől a másfél millás támogatástól kezdve az SNS-nek és a SMER-nek kedvez - főleg az SNS-nek. És csicskaként a szátokból ez a kritika hiteltelen marad. Ez olyan - a prosti  sikítozik - helyzet. Faramuci és visszás. Most már.  Nem beszélve arról, hogy feljelentgetünk, sőt uszítunk – lásd Ardamica Zorán kommentárját a hazai sajtóházmesterekről a Paraméteren. Ugye, kedves felvidéki nemzeti portálok?

Báncsák a Miniszterelnökünköt, nna.

És itt jön az, hogy vajon a Híd mi a lópikulát tett eddig a nemzetiségi adások bővítéséért, a már létező és hatályos, vonatkozó törvények betartásáért? Csapott-é valaha az asztalra bárki is akár a mostani koalíciós tanácsban azért, hogy legyen műsorbővítés és minőségjavulás - ha másért nem, hát pont azért, hogy pont ne Fidesz-propagandisták bírálják az állami közszolgálati nemzetiségi médiafunkciókat - jogosan? Hogy egyáltalán be van-é tartva a műsoridőre vonatkozó, eddig is érvényes előírás? Hogy – amint Bugár Béla mondta - oké, beleegyezünk, hogy az RTVS igazgatója Rezník legyen, de cserébe garanciákat kértünk. Mire? Ugyanúgy  pária, házon belül is bármikor leállítható, jegelhető, szerintük nulla értékű semmik vagyunk, mint eddig. Ugyanúgy dobálják és ignorálják a nyomorult öt perces műsoridőt továbbra is. 

De nehogy már a Fidesznek és az MKP-nak csontig benyalókra bízzák ezt is majd, hoppá!

A Híd mindezt hagyja támadási felületként az MKP-nak? Meg az MKP-t kritikátlanul kiszolgáló izé, khm... újságíróknak? Meg azoknak, akik Fidesz-csatornát akarnak bármi áron, legalja módszerekkel is a közszolgálati tévénél és rádiónál????

De ez a kitérő egy külön cikket érdemelne, maradjunk most az MKP elképesztő szolgalelkűségénél, meg a közel másfél milliós támogatásnál.

Tehát kilobbizták a sajátjaiknak. Sikerült. Taps. Lehet pörgetni ezerrel a csak a Fidesz ment meg- propagandát, az egész felvidéki magyarság nevében, ugye? Amíg a pénz tart, és főleg, amíg Viktor megnyeri a válaszztásokat.

Szégyen.

Marad a szégyen és ti, kedves MKP. Meg a magyarság. Meg a besúgókat bátorító portálok, akik közszolgálatiság mentén feljelentik a Pátriát, mer ne báncsátok a Mniszterelnök Kúrat......  És ők, csakis ők a Magyarság - ugyebár szigorúan nagybetűvel.

A magyarság, amely sose attól és annak függvényében lesz és marad Magyar, hogy ti most éppen mennyiért csicskultok Viktornál és mennyiért adnátok el az itteni magyarságot is kilóra, nekik. Már akit lehet, ugyebár.  Igen, szavazatokért és pénzért.

Hát hazudjatok magatoknak szép új világot, júdáspénzen. Kapjatok még több pénzt, médiára is, és süllyedjetek még mélyebbre. Kívánom. A még több pénzt is, tényleg.

Előbb-utóbb rá fogtok baszni.

És nem, nem javítom szebbre, illedelmesebbre az utolsó mondatot, kedves álprűd, szemforgatóan ájtatos, kenetteljesen álkeresztény, nemzetthy nyelvtanász urak.

Megvagyunk.