Bindics László: ha nincs pénzed, vásárolj helikoptert!

Bindics László | 2022. július 29. - 12:35

Az energiaválság kellős közepén, mikor az infláció óriási méreteket ölt, mikor már lassan sokaknak nem jut az alapvető élelmiszerekre sem, mikor sok család hónapról hónapra él, mikor meg kell már azt is gondolni a drága üzemanyag végett, hogy hova utazik autóval az ember.

Mikor óriási munkaerőhiány van az egészségügyben, kevés a szakorvos, általános orvos az alulfizetettség végett és valahol több 10 kilométert kell utazni, hogy orvosi ellátást kapjon valaki, mikor  kisvállalkozók mennek tönkre a rájuk rótt többszörös energiaárak növekedése miatt, mikor a városi, falusi önkormányzatoktól pénzt vonnak el és ezzel veszélyeztetik a zavartalan működésüket.

Mikor az országunkban élő emberek valós problémáival alig törődnek a parlamenti képviselőink, akkor mit tesz a szlovák kormány? Vásárol 29 millió euróért helikoptert. 

Hogy a belügyminisztérium kiváltságosai zavartalanul tudjanak a levegőben utazni.

Nyilvános közbeszerzés nélkül, eltitkolva az ajánlattevő tulajdonosok szerződéseit, ráadásul a szakértők véleménye szerint akár több millió euróval olcsóbban is hozzá lehetett volna jutni a gépekhez.

De olyan jól állunk anyagilag, hogy ez a pár millió euró már fel sem tűnik. Szerintük! Azt gondolom, hogy ez a pofátlanság határát súrolja, amikor az egész ország ilyen rossz helyzetben van, és ahelyett, hogy azon törnék a fejüket, hogy tudnának az embereken segíteni, túlárazott helikoptereket vásárolnak, gyanús körülmények között.

Nem azt állítom, hogy nincs szükség ilyen járműre is, de lenne máshova is tenni azt a sok millió eurót, amiből akár szisztematikus anyagi segítséget lehetne nyújtani a rászoruló embereknek. Felülről nem látni az egyszerű emberek valódi problémáit és gondjait.

Le kellene szállni a magas lóról, és meghallgatni a polgárok véleményét,

nemcsak a választások előtt, hanem a hatalom élvezése közben is, mert azt a hatalmat és döntéshozó szerepet, amit most birtokolnak parlamenti képviselőink, azt tőlünk, mindennapi emberektől kapták.

Ideje lenne két lábbal a földön állva, észszerű megoldásokat találni és a munkából élő emberek érdekeit előtérbe helyezve döntéseket hozni!