Komárom a közöny, a tehetetlen élet példája

Bósza János | 2010. augusztus 21. - 10:51

Komárom a közöny, a tehetetlen élet példája



2010.08.21.



A napokban megerősítettem februári döntésemet, hogy ősszel elindulok az önkormányzati választásokon és békésen harcba indulok a polgármesteri székért. Sokan nekem estek, önjelöltnek és alkalmatlannak neveztek, tüzes esőt és kénkövet zúdítottak rám.



Egy MKP-s vezető így vélekedett: Nagy hibákat követtünk el, de tanulnunk kell belőle. A bukás lényegét a kommunikációban és a hozzáállásban látom. Változtatni kell ezen.


Így folytatta: A parlamenti választások ugyanis azt is megmutatták, verseny van. Kommunikáció, dinamikus kampány és vita kell. Óriási hiba volt ezeket mellőzni. Ehhez össze kell zárnia az MKP-nak, közösen kell meghatároznunk és képviselnünk a céljainkat. Az együttműködés fontos, de csak a programok mentén szabad szövetséget kötnünk mással, ne személyekről és a politikai túlélésről szóljon az összefogás, mert annak semmi értelme! (idézet vége)



Ebben a szellemben nyílt levélben megszólítottam az MKP-t, hogy támogassák az én polgármesteri jelöltségemet. Minimálisan arra számítottam, hogy legalább elbeszélgetnek velem és érdeklődni fognak mit és hogyan is szeretnék csinálni, persze az is benne volt a pakliban, hogy lenéző és gőgös válaszban lesz részem - ez történt. A helyi MKP-s vezetők önmaguk állításait megtagadva, hogy az MKP nyitott minden együttműködési javaslat irányába, ha Komárom szebb jövője a tét, mégcsak egy tisztességes válaszra sem méltattak.



Andruskó helyi pártelnök így reagált: a párton belül egyáltalán nem foglalkoznak Bósza felvetésével. „Komáromban van legalább 5-6 olyan személy, aki véleményem szerint alkalmas lenne a város vezetésére, de Bósza nem tartozik közéjük. Fontosnak tartom, hogy a jelölt egyrészt megfelelő kapcsolati tőkével, másrészt vezetői gyakorlattal rendelkezzen“ - szögezte le. A pártelnök elárulta azt is, hogy miután Bastrnák Tibor jövő héten visszatér nyári szabadságáról, a két MKP-alelnök, Szabó Béla és Czíria Attila társaságában leülnek vele tárgyalni a választások előtti esetleges együttműködésről, illetve egyéb lehetséges variációkról. Bastrnák Tibor, a Híd komáromi elnöke nem sokkal a parlamenti választásokat követően közös Híd-MKP lista felállítását ajánlotta.



A facebookján ezeket írta: Imre Andruskó Bósza úr felszólította a helyi MKP, hogy ot támogassuk a választásokon. Egy biztos van humorérzéke. Max 100 karikát kaphat. (augusztus 16., 21:12)



Arra, hogy Andruskó úr hazugságokat állít, az előző írásomban már reagáltam, most erre újból nem akarok kitérni.



Még mielőtt folytatnám a komáromi közöny és tehetetlenség okainak, két fórumozó véleményét szeretném bemásolni:


Egyik -"Végig olvastam irásaidat János és őszintén mondom, elszomorodtam. Nem miattad, Te olyan vagy mint egy nőstényfarkas aki kölykei érdekében neki megy a medvének....annak ellenére ,hogy a medve agyba -főbe pofozza.A politikai,gazdasági, erkölcsi állapot ami nemcsak a Te Komáromodban van hanem mindehol körülöttünk egyszerűen mondva görényszagú.Sajnálom,hogy nincs melletted legaláb száz de lehetne akár ezer olyan ember aki változtatni szeretne a poshadtságon .Félig én is Komárominak érzem magam mert a fiatalságom nagy részét ott töltöttem és bevallom nekem már minimum 20 éve valami nagyon nem tetszik Komáromban.Annak ellenére ,hogy a Felvidék bástyájának tartott város iskoláiban még az átkosban is kitartásra és a Magyar hazaszeretetre oktaták az általam nagyrabecsült tanáraink a diákokat , döbbenetes passzivitás érezhető a társadalmi és politikai élet terén.A megemlékezések a tiltakozási akciók,évfordulók ,szoboravatások és egyéb rendezvények tömege bizony nem a Komáromiak többségéből állt.Persze most mondhatná az illetékes bölcs,hogy könnyű máshol pofázni tedd otthon .El is fogadnám,ha nem éppen a volt komáromi haveroktól,barátnőktől kaptam volna a leforrázó helyreigazitó tuddhogykivagy intelmeket.Nem akarom részletezni ...nagyon lehangoló.Megnyugtatásul kedves János csak annyit,hogy számomra megnyugtató TÉNY,hogy vannak ilyen tökös Komáromi gyerekek mint Te vagy....bár volna bélőled milló.Erőt,kitartást,és jó egészséget kivánok.Tisztelettel.Sz.Ferenc"



a másik: "Emberek, álljon meg a menet!
Végigolvasván a kommenteket az az érzésem,mintha Bósza János temetésén lennénk. Ne dicsérjétek a Bószát, könyörgöm! Nem arra van szüksége. Ha kezdeményezi, álljatok melléje, oszt csókolom! Ez ilyen egyszerű. Rajtatok múlik az ügyünk alakulása. Bósza lehet az út, amelyen végigmehetünk, de azzal,ha az utat dicsérjük, még nem jutunk el a célunkig, jó lenne ezt tudatosítanunk!!!"



folytatta - "Nem a mennyiség, hanem a "kemény mag" jó minősége az elérendő cél. Kevesen vagyunk, de erősek!
Jézus tanítása szerint sem kell feltétlenül mindenkinek közénk tartoznia. Nem szórhatjuk gyöngyeinket a disznók elé, mert széttapossák azokat. Azok, akik a kocsmában ülnek, általában az életben is csak jeleket figyelnek és igazodnak a tömeghez, a szomszédaikhoz, a barátaikhoz, az időjáráshoz, a függőségeikhez...Nem kell velük törődni! Ők majd igazodnak hozzánk, csak sikerüljön beindítanunk a felvidéki magyar karavánt, vagyis véget vetni a széthúzásnak, újra egyesíteni a felvidéki magyarságot."Ez a mi dolgunk és nem is kevés."



Örülök neki, mégha kevesen is vagyunk, de már vannak olyanok, akik végre kezdik megérteni, vagy már tudatosítják is, hogy számunkra a megoldás, megmaradásunk egyedüli záloga az egységünkben rejlik.



Sajnos az MKP és a Híd helyi vezetői, mecénásai és az általuk elbutított és félrevezett többség, a helyi polgár még ezt nem érti, vagy nem is akarják megérteni, megértetni velük. Az egyik a hatalma megőrzése végett, mindenáron alapon, a másik tudatlanságból szodomi nemtörödömségből.



Ha majd a komáromi értelmiségiek, vállalkozók és a helyi politikusok megfogják a szűkölködőnek és a szegénynek kezét és nem a felfuvalkodás, valamint az útálatosság fogja cselekedeteiket irányítani, akkor lesz egység és megmaradásunk Komáromban.



Szeretném és ezért is neveztem be, hogy Komárom, városom Öregkomárom ne váljék az erkölcsi romlás szinonimájává.



Bósza János