Olvadunk, szépen beolvadunk, mint a hó (10)

Bósza János | 2012. április 27. - 11:28
Fogyunk...olvadunk....aztán egyszer csak teljesen beolvadunk. Szellemi hanyatlás, erkölcsileg bomló, beteges állapot. Az emberiség dekadenciája a 19. század második felében indult meg rohamosan: vajon mi történt akkor? A dekadenciát a történelem tanúsága szerint mindig a vallás hanyatlása előzi meg. A dekadencia után jön a gazdasági, majd politikai bukás is. A dekadenciát csak új erkölcsi eszmék tudják megállítani. Nincs cél a felvidéki magyar politikusok előtt,nincsenek elképzeléseik,hogy a szakadékba zuhanást megállítsák. Ahol az észönzés parancsol, ott jaj a népnek! Tovább hazudozni, amelyek még átmeneti sikereket sem hoznak, hát nagy szemtelenség a részükről .Süllyedünk a semmibe! Akik ma vezetik a felvidéki magyarságot, holnap akár el adhatják: ki ad többet érte alapon!

Olvadunk, szépen beolvadunk, mint a hó (10)

Fogyunk...olvadunk....aztán egyszer csak teljesen beolvadunk.
Szellemi hanyatlás, erkölcsileg bomló, beteges állapot.
Az emberiség dekadenciája a 19. század második felében indult meg rohamosan: vajon mi történt akkor? A dekadenciát a történelem tanúsága szerint mindig a vallás hanyatlása előzi meg. A dekadencia után jön a gazdasági, majd politikai bukás is. A dekadenciát csak új erkölcsi eszmék tudják megállítani.

Nincs cél a felvidéki magyar politikusok előtt,nincsenek elképzeléseik,hogy a szakadékba zuhanást megállítsák. Ahol az észönzés parancsol, ott jaj a népnek! Tovább hazudozni, amelyek még átmeneti sikereket sem hoznak, hát nagy szemtelenség a részükről .Süllyedünk a semmibe! Akik ma vezetik a felvidéki magyarságot, holnap akár el adhatják: ki ad többet érte alapon!

2012.04.27.

Az MKP politikai bukását, csak az erkölcsösebb politizálásuk és értékrendjük megváltoztatása mentheti meg. Az autonómia nélkül a felvidéki magyarság teljesen asszimilálódni fog. Elolvadunk mint a hó, beolvadunk a többségi népbe. Vajon ki lesz a felelős, ja hogy az már úgysem lesz lényeges. Pedig ma még a magunk urai vagyunk, mi dönthetjük el, melyik utat járva, teszünk azért, hogy ez másképpen legyen.

Felteszek egy költői kérdést. Vajon az MKP által jár, annak politikusai által megfogalmazott megmaradási tézisek, nézeteik a helyesek. Ha igen, akkor miért nincsenek 22. év elteltével sem az általuk kidolgozott megmaradási sarktételeink, vagy legalább egy épkézláb autonómia tervezetük. Egy sincs, sem megmaradási sarktételeink, sem autonómia tervezet. Van sok beszéd, de semmi konkrét tettek. Ja, ha nem számítom azt a rengeteg konferenciát ingyen ebédekkel és borkóstolókkal egybekötve és az a rengeteg pénz, anyagi támogatás milliók és milliárdok, amelyet a megélhetési politikusaink értünk úgymond küzdve, saját maguk javára elvertek, elköltöttek.

Rosszul látnám a dolgokat, hogy kénytelen vagyok állandó jelleggel ezekről a dolgokról írogatni. Rámutatni a politikusaink valódi arcára, nem akarásukra és arra asok mellébeszélésre, ígérgetésekre, amelyek talán már akkor sem voltak őszintén gondolva, amikor azokat kimondták, de jó volt időnyerés céljából.

Ma olvastam egy MKP rajongó tollából, nem az MKP-val van a baj, hanem velem, mert szerinte alapítsak pártot, ha másképpen látom a dolgokat és amúgy is úgysem támogat engemet senki, tehát feleslegesen erőltetem magamat. Amúgy is minden OK hisz a székelyek már küzdenek értünk is. Mikor ilyen hozzászólásokat olvasok, akkor nem tudom sírjak, vagy nevessek.

Ő írta. OK. Látom ismered a témát, hiszen már beszéltél is róla.
Felesleges itt a 22 évet felhánytorgatnod és a müködő autonomiákat is minek?
Ezek nem vezetnek sehová.
Ha ez az új törvény tervezet, amit Erdélyben már elinditottak kész lesz, akkor lehet tenni valamit. Bármennyit hőbörögsz, a Felvidék egyedül semmire sem képes. Ki kell várni, míg külső segítség érkezik. És addig sincs értelme egymást furkálni.

Így válaszoltam: Mond honnan ez az utálat, azért mert le merem írni, ami az MKP-nak nem tetszik, egy másfajta és jóval könnyebben megvalósítható utat jelent az autonómiához. Kedves barátom a történelemben semmit sem adtak ingyen, mindenért meg kell küzdeni. Amit te írsz javasolsz, hogy várjunk a sült galambra majd mások kiverekszik nekünk is a jogainkat, hát erre bizony semmi dicsérő szó nem jut az eszembe. Azért, mert a hőn szeretett pártod azt mondja, hogy majd időben megmondja a tutit a megmaradásunkra, akkor igazuk is van. Erre várunk már 22. éve, így viselkedtek kommunisták is, vezetőik és talpnyalóik mindig megmondták mi jó nekünk, ma az MKP teszi ezt, azzal különbséggel, hogy az MKP még ígérgetni se képes, csak azokba rúg bele, akik helyettük is teszik a dolgukat. Az, hogy nem tetszik nekik, amit írok, mondok, az rendben van, mert a húsosfazék körüli üldögélésüket, semmittevésüket veszélyezteti, ami ellentétes a felvidéki magyarság érdekeivel. Nos pont ezért írom, fogom írni és írtam. Persze több vonalon kell küzdeni, az aláírásgyűjtés is fontos, de az a szlovákokkal szemben kevés lesz, ahhoz nekünk is pontosan le kell írnunk, hogy mit is akarunk. Ez a mai MKP-s beszéd a 22. éves tili-tolizás folytatása, mert mindig lehet ugyebár okokat keresni mit miért nem jó, nem szabad, ha nem vetted volna észre ez évente néhányszor ismétlődik majd nagy a csend. Igenis a CA autonómia tervezete jó és megvalósítható és ha az MKP tudatos mellébeszéléssel ezt a lehetőséget elmulasztja, akkor az Isten legyen hozzájuk irgalmas, az utókor biztosan nem lesz.
A külső segítségre csak, annyit egy katalán EÚ-s képviselő (Márí). mondta még 2007-ben mikor Komáromban járt: Kedves barátaim, ne tőlünk várják a segítséget (Dobos kérte), hanem az első lépést Önöknek kell megtenniük, maguknak kell követelniük a saját jogaikat, mi majd csak akkor segíthetünk, ha már maguk megtették az első lépéseket.

Ő írta: - Semmi féle pártot nem emlegettem, csupán arra utaltam, hogy ez a BG-Stilusú lejáratós duma nem vezet sehová.
- Nem tudom mi bajod van a hőbörgés, vagy a lejáratás szavakkal, nincs bennük semmi lenézés. Ha ezrek követnek, akkor igazad van és alapíts pártot, ha nem követ senki, akkor benned a hiba. A Fico pedig eddig sem hederitett a működő autonómiákra.
- Én sem a sült galambban, hanem egy új (székely) EU-törvényben látom a megoldást, addig pedig az energiádat okosabban, épitően kellene felhasználnod.
- 2007-ben még egyetlen katalán sem tudta, hogy mi lesz 5 év múlva a liszaboni szerződésekben. Tehát az akkori véleménye már elavult.

Ez válaszoltam az illetőnek:

Nézd, amit ide írtál az a tipikus esete annak, hogy csak az MKP képes a felvidéki magyarságot megmenteni, pontosabban a megélhetési politikusai. Székelyekkel kapcsolatosan leírtam a véleményemet, hogy jó út, de csak ez részmegoldások felé vezető út. Mert ahogyan már írtam, ne másoktól várjuk a megoldást, hanem tenni kell érte, ahogyan az eltelt 22 év, de főleg az utóbbi hat év bebizonyította, mindig lehet találni okokat, hogy miért ne most majd a máskor, majd mások, majd ez mag az. Na látod itt a baj, most idézhetnék tucatnyi esetet, amikor egy jól beindult elképzelést éppen a mai MKP-s politikusok gyávasága és nemakarása hiúsított meg, tudod ez annyira könnyen bizonyítható. És áll már le, ne azzal hadonázz, hányan támogatnak és miért nem alapítok egy pártot. Tudod a támogatottság az mindig különböző tényezők függvénye, én pedig nem a támogatottságra törekszem, hanem arra, hogy ébredésre késztessem azokat, akik hajlandóak felébredni. A tefajtád csak szemellenzőben képes gondolkodni, csak amit urunk pártunk mond elv alapján képes gondolkodni. Ha egy népet elbutítottak, vakságban tartanak, onnan nagyon nehéz visszavezetni a helyes útra. de lehet és függetlenül mit gondolsz, de amit én mondok azzal már nagyon, de nagyon sokan egyetértenek.

Igen a székelyeket támogatni kell, mert az is egy út, de nem a végső megoldás, nekünk is hozzá kell adnunk a saját lehetőségeink szerint a részünket. Ez persze áldozatokkal jár, de az nem konferenciázgatásban, majálisokban és mellébeszélésből áll, hanem konkrét tettekben, mert hiába lesz meg a 7 országból az egy millió aláírás, ha nem lesznek helyi mozgalmak, amelyek egészséges formában nem fognak a helyi hatalmakkal konfrontálódni, ahol az autonómiákat kiharcolták, ott mindig ezen úton is járni kellett, de erre ugyebár sem Duray senki más sem hajlandó, mert a esetleg veszíthetnek is rajta. Nos erről miért nem írsz, miért nem tettek a politikusaink semmit 22 éven és még most is ahelyett, hogy lépnének inkább másoktól várják a segítséget, nem beteges ez egy kicsit. Szerintem nagyon is az, mert nem én voltam az MKP ellen, hanem ők tettek ellenségükké, bár én a mai napig csak ellenfélnek tartom őket, nem én voltam az aki aljas módon nekik estem, hanem ők, hátulról jó mélyen sokszor belém szúrtak és ma is ezt teszik, rafinált módon, ma már kifinomult módon, pl az olyanok segítségével is mint te is vagy, akit a tények már nem is érdekelnek, csak egyszerűen elhiszik azokat a hazugságokat, amit az MKP hirdet, mond másokról, akik már nyitott szemmel járnak. Miféle BG stílusú dumáról beszélsz, aki itt mellébeszél, az te vagy vagy mert csak egy síkban vagy képes gondolkodni, pedig az igazi megoldásokhoz többsíkú gondolkodás kell. PL. a mai napig egyetlen egy MKP-s az a tény nem érdekli, hogy a CA autonómia tervezete megvalósítható és a hatalommal való megmérettetésben helytállt a tervezet, ahelyett, hogy támogatnák együtt tökéletesítenénk, inkább aki kitalálta, összehozta azt lehülyézik, hiteltelennek nevezik, közeben ezek a nemakarási jelző reájuk jobban illenének. de én ilyet sohasem mondtam. A CA tervezettel az a baj, hogy magvalósítható és nem Duray találta ki, ha ő rukkolt volna ki vele, minden tapsolnátok, de másképpen történt ezért ez a sok zavaros mellébeszélés.

AZ MKP-nak végre már el kéne döntenie, hogy mit is akar. Ha a húsosfazék körül szándékozik továbbra is üldögélni, akkor az MKP-nak annyi, az igaz a megélhetési politikusaik, akkor is jól meg fognak élni abból, amit eddig összeloptak, bocsánat, amit maguknak a munkájukért megtartottak. Őket az abszolute nem érdekli, hogy az utódaink bizony a semmittevésükért és a mellébeszélésükért, hát hogy is írjam le, nem részesítik őket dicsérő szavakkal. gen, ha érdekelné őket a felvidéki magyarság jövője, akkor, összefognának minden tenniakaró kézzel, nem pedig a butítás eszközével vezetnék félre a tömegeket, akik még mindig hisznek bennük. Egy fórumozó azt írta. Az MKP már nem a parlamentbe való törekvéssel van elfoglalva, hanem, hogy legalább 60-70 ezer ember elbutításával, mert 3% felett minden választás után megkapják az állami támogatást, amit kiegészítenek a magyarországi adófizetők pénzén kapott támogatásokkal és a mindenfajta értelmetlen és kitalált funciókból szépen eléldegélnek elosztogatják egymás között az ingyen kapott pénzeket.

Sajnos nagyon úgy néz ki ez áll legközelebb a valóságos helyzethez, mert az MKP a jelenlegi politizálásával már sohasem kerül be a parlamentbe. Pedig most is bekerülhetett volna, ha igénybe veszik az autonómisták segítségét és az otthon maradottakat is megszólítják, de nem nem mertek lépni, marad a mellébeszélés és húsosfazék, így a parlamentbe sem kerültek be.

Polgári Hírszemle: "A mag nem tudhatja, hogy mi fog történni; a mag soha nem látta még a virágot. És a mag el sem hiszi, hogy ott rejlik benne a gyönyörű virág lehetősége. Hosszú az út, és mindig biztonságosabb inkább el sem indulni rajta, mert az út ismeretlen, és semmit nem lehet garantálni. Ezer és egy veszély leselkedik az úton; csapdák és kelepcék szegélyezik mindenfelé - a mag a kemény maghéjba rejtve biztonságban van. De most tesz egy próbát: összeszedi magát, ledobja magáról a biztonságot jelentő kemény burkot, és elindul. A küzdelem azonnal elkezdődik: a kínlódás a talajjal, a kövekkel, a sziklákkal. És amilyen kemény volt a mag, olyan lágy lesz most a csíra, s a törékeny növényre ezerféle veszély leselkedik.
A mag eddig biztonságban volt, akár ezer évig is biztonságban lett volna - a csíra számára azonban rengeteg a veszély. De a csíra elindul az ismeretlen felé, a nap felé, a fény forrása felé, anélkül, hogy tudná "hová?" és "miért?" Hatalmas keresztet kell cipelnie, de a magot megszállta egy álom, és ezért nekivág az útnak.
Ugyanilyen az ember útja is. Nagyon viszontagságos. Sok bátorság kell hozzá."

Kedves felvidékiek ideje levetni a burkot és szétnézni a nagyvilágban és majd az idő eldönti, hogy helyesen cselekedtünk-e, vagy minden marad a régiben.

Bósza János