Anyu szkíta volt, bevallom....

Buchlovics Péter | 2014. július 20. - 18:19
Avagy néhány keresetlen szó Barak László legutóbbi kommentárjához.

Ide figyeljetek, buzimaffiázók,

senki soha nem vitatta, a homoszexuálisok közül sem, hogy a Pride – akár Budapesten, akár másutt, sokkal rendesebben, toleránsabban működő országokban, beleértve Szlovákiát is -, tehát senki soha nem vitatta, a buzik sem, hogy a Pride az nem azért van, hogy még több nőt és férfit úgymond csábítson a „helyes útra“, hogy népszerűsítse azt, hogy trendi a férfi –férfivel, nő- nővel, stb. Óh, nem. A Pride az pontosan az ellenkezőjére figyelemfelkeltés, tehát lényege az, hogy csak arra hívja fel a figyelmet, hogy egy szexuális kisebbség csak ugyanazt a megítélést kéri mindenben, amit a társadalom többi része. Azaz nem azt kérik, hogy ők szabadon bárhol bármikor egymásnak essenek és ezt még plusz vegye magától értetődőnek, sőt díjazandónak a heteroszexuális többség. Erről szó sincs. A szexualitás megélését ugyanis – tessék figyelni Mészáros Alajos ex EP-képviselő úr -, a buzik, a leszbikusok sem gondolják görög und római orgiaszerűen a polisz kellős közepén kiélni, azt ők is magánügynek érzik, de nem bűnnek és fekélynek és pestis-stigmának. Nnnna, micsoda újdonság. Már csak azért sem, mert a szexuális irányultsága önmagában nem minősít egy embert. Horribile dictu: buzi vagyok, tehát magyar. Hottentotta, germán, francia, román, zulu –sőt buzi is lehetek, nem tehetek róla, de hogy megbízhatatlan vagyok-e, felületes, hazug, munkakerülő, dilettáns, stb.– arról már teljes mértékben tehetek, ugyebár. Mint ahogy arról sem tehetek, hogy magyar vagyok. Ez önmagában nem emberi minőségjelző, helló. Ez tehát nem előny és nem hátrány, magától értetődően, számomra sem. Épp ezért a szexuális irányultság sem az. De akkor, ha pusztán és kizárólag a nemi vonzódásom miatt diszkriminálnak, akkor talán jogom van ezt megmorogni. Mert ha rákérdezek, hogy a munkámban vagy bármi másban mit bahasztam el, és erre nincs konkrét válasz, vagy csak annyi hogy buzi vagy – akkor nagy a baj. A szavakat tessék bármivel behelyettesíteni. Ugyanaz a gennyes, sunyi eredmény jönne ki.

Szomorú, ha egy volt EP-képviselőnek kell szólni, de kedves Mészáros Alajos, a homoszexualitás, legyen az férfi, női, nem változtatható meg, nem kezelhető, nem szüntethető meg, nem javítható és nem modifikálható, semmiféle külső ajánlásra, parancsra, hatalmilag meg főképp nem. Az nem egy szokás és nem is divat. Sőt, az, hogy homokos vagy-e, az nincs ellentétben sem a kereszténységgel, meg semmilyen más világvallással sem. Mondom ezt úgy, hogy én is tudom, hogy a világ több országában halállal sújtják és üldözik.

Kedves Alajos, az a szomorú helyzet, hogy buzinak születsz. Aztán vagy rájössz arra a megfelelő időben és felvállalod, vagy rájössz, és nem vállalod fel - és akkor csak szenvedsz, elfojtasz, érzelmileg nyomorodsz és hazudozol, magadnak, másoknak, vagy felveszed a fapofát és másnak játszod magad- mindegy. Nem lehet egy egész életen keresztül hazugságban élni. Ez a lényeg.  S ezt szerintem minden világvallás aláírja.

Mindenesetre nem lehet akkora barom mondatokat beleharsogni  a világba, mint amilyeneket Ön artikulált, kedves Alajos. Hoppá, egyébként a homoszexualitásról  Pilinszky János is tudna mondani valamit önnek, kedves Alajos, ezt csak úgy kapásból mondtam, de ha ön ebből azt szűri le, hogy ő is csak egy buzi volt, akkor reménytelen….

Még valami. Tudom, sokan kezdenék az afféle kommentet, hogy engem nem zavar, de a Pride mégis túl megy minden határon, mert minek ezt nyíltan, elismerem, hogy nekik is joguk van négy fal között, de azért tömegben a központban, fuuujjj…. Drágáim, a nácik is meg mindenki más is szervez tömegtüntetéseket, felvonulásokat, beleértve a Békemenetet, ezek miért nem bahasszák ki nálatok ilyen vehemensen a biztosítékot?

Ja, a másik érv: buzik ne vállalhassanak gyereket felnevelésre. Igen, tudom, azért, mert a gyerekből is biztos buzi lesz akkor, sőt, már kisgyerekként megrontják. Erre azt tudom mondani, az utóbbi évek nagy pedofil- és szadistabotrányaiban hogy-hogynem sose buzi volt a család, sőt gyakran olyan mélykeresztény, buzgón vallásos szülők tették tönkre a gyereket, akikről senki sem gondolta volna, hogy éheztetik, verik, szexuálisan megalázzák és erőszakoskodnak a gyerekkel szemben. Nem azt mondom, hogy buzi szülőknél ilyesmi nem fordulhatna elő. Hanem azt, hogy ha a buzi szülőknél ilyen sorsa lenne a gyereknek, akkor ott más, nagyobb baj van. Tehát, nem azért pokol a kisgyerek élete, mert buzik a szülei. A homoszexualitás ugyanis nem betegség, szociológiai és lélektani szempontból – sőt szexuálisan sem okoz semmifajta elferdülést. Ebből kifolyólag értékrendben sem, intellektuálisan sem, mentálisan sem, sehogy. Miként azt is nettó baromságnak tartom, hogy egy homokos pár csak és direkt azért fogadna örökbe egy kisgyereket, mert direkt és erőszakosan buzit akarnak faragni belőle. Ez már csak abból kifolyólag is marhaság, mert úgymond kemény vallásos, keresztény és társadalmilag minden tradíciónak megfelelő szülőnek is lehetnek homokos gyermekei – gyermeke. Mint ahogy van is. De értsük már meg, ez nem szégyen. A gyereknek és a szülőnek se. Nem ez a szégyen.

Ez nem tragédia és nem betegség. A buzikhoz, leszbikusokhoz való hozzáállásban épp ez a legnagyobb társadalmi hazugság: az egész élet olyan, - az úgymond hivatalos normák és ki nem mondott társadalmi elvárások szerint is sugallva, plusz hagyományok, plusz családfelfogás plusz erkölcsök -, tehát, hogy azonnal bűntudatot keltsünk bennük, aztán pedig pont a bűntudatukra hivatkozva köpjük le őket.

Pontosan erre hívta fel a figyelmet például Ungár Klára, aki nyíltan, bűntudat nélkül éli meg a másságát. Azaz kikérte magának, hogy ezért bűntudatot érezzen.

Nnna, ez a huszonkettes csapdája – amit nem a buzik okoztak.  Nem beszélve arról, hogy mennyi mindenben vagyunk még ekkora hipokrita faszkalapok. Ugye, kedves Alajos?

S még a végére egy tesztkérdés: ha Ön bárhol nyílt színen csókolózni- ölelkezni látna két lányt vagy két fiút, ön azonnal hányna-hörögne, tiltakozna, rendőrért kiáltana? Ön azonnal rohanna besúgni, feljelenteni, hisztizni? Hangsúlyozom, nem szexről van szó, és nem szélsőséges viselkedésről van szó.Nos? Heteroszexuálisoktól ezt Ön netán elfogadja? Na látja, ez az.