Csallóközkürt  – Csilizradvány (kommentár)

Szigeti Attila | 2019. augusztus 21. - 18:37
A kilenc csapatra zsugorodott VII. liga színvonalához képest, meglehetősen jó focit láthatott a szépszámú közönség.

A hétvégén játszották le a dunaszerdahelyi járás VII. ligás mérkőzéseit, amelyben a két bajnokaspiráns Csallóközkürt és Csilizradvány egymással viaskodott. A kilenc csapatra zsugorodott VII. liga színvonalához képest, meglehetősen jó focit láthatott a szépszámú közönség.

A mérkőzés meglehetősen idegőrlőn indult játékosnak és nézőnek egyaránt: a hazai pálya előnyét élvező kürtiek mezőnyfölényét a kihagyott helyzetek árnyékolták. Az ellenfél a védekezésre helyezte a hangsúlyt, és a középpályán megszerzett labdákból szeretett volna kontrajátékot kialakítani. Ezt a kürtiek középpályája és védelme szinte rendre meghiúsította, és állandó nyomás alatt tartotta az ellenfél kapuját. Az első gól egy mesterien elvégzett szabadrúgásból született, amit Csikmák Gabi, a hazaiak kapitánya úgy csavart el a sorfal felett a vinklibe, mintha az a világ legtermészetesebb dolga lenne. Néhány magasabb ligában játszó játékos is megirigyelhetné azt a jobb lábat. Gól do satnye! A másik félidőben folytatódott a hazaiak dominanciája, és kezdett érződni a két csapat közti erőnléti különbség is. Főleg Koleszár „Etoo” Laci volt elemében, aki olyan centereket rúgott a bal feléről a pályának, hogy mindegyikben benne volt a gólveszély. A második gól egy baloldali rögzített szituációból esett, amit óramű pontossággal varázsoltak Harsányi Dávid fejére, és ő úgy érkezett, ahogy kellett. A hosszú vinkli újra zörgött. Kegyelemdöfést Gaál Gergely adta az ekkorra már enervált ellenfélnek, amire egy rövidzárlat következtében egy góllal válaszolt az ellenfél és kialakult a 3:1-es végeredmény. Szép volt fiúk!

Más:

A Járási Labdarúgó Szövetség patthelyzetét tükrözi, hogy a derbinek kikiáltott mérkőzést csak egy játékvezető és egy partjelző vezette. (Évek óta játékvezető hiánnyal küszködik a járási focink!) Véleményem szerint a lehetőségeikhez mérten Ürögi Tomi főbíró és Zirig Ádám partjelző jól megoldották a mérkőzést. Csupán egy incidens zavarta meg a feszült légkörben lezajlott meccset: a hazaiak gólvágója Harsányi Dávid teljesen felesleges, de annál inkább jogos kiállítása. Történt ugyanis, hogy a 86. percben a radványiak jobbhátvédje kezdte provokálni Harsányit, aki ezt nehezményezve földre lökte ellenfelét. A vendégjátékos annak rendje módja szerint eljátszotta a nagyhalált, Harsányi pedig a mérkőzés lefújása előtt mehetett zuhanyozni.

No comment! Kétgólos előnynél a 86. percben! Az ítélethez csak annyit, hogy a játékvezető háttal állt az esetnek, és mikorra megfordult, már csak azt látta, hogy Harsányi „dögönyözi” a földön fekvő játékost. Lehet, a játékvezető megérzéseire hagyatkozott az ítéletnél viszont teljesen jól döntött. A mérkőzés lefújását követően a hazai szurkolók nehezteltek Ürögire, de azt már nem értettem, hogy miért…