Mese az égig érő üldözési mániáról

Csehszlovák Kém | 2013. március 16. - 17:21
“A hírek szerint az első szlovák király, Burger king, megkoronázásán is testületileg képviseli magát az Európai Unió. Előtte persze alaposan áttanulmányozva a Bratyiszlavából Brüsszelbe sms-ben átküldött szlovák történelmet.”

Egyszer volt, hol nem volt a Kárpát-medencében egy nép, aki elhitte, vizeikre, földjeikre szomjazik és éhezik mindenki, napnyugtakor felbukkan az égig érő paszuly mellett elsuhanó Halálcsillag, lézernyaláb jobbról, villanás és mindent elönt a vörösiszap.

Mindig jókat derülök amikor olvasom a szlovmagyar neonácik jajgatását: a magyarországi pártok és egyesületek importálták konfliktusaikat Szlovákiába és a szlovmagyar társadalomba, ezért vagyunk megosztottak. Nézzük például az Egy Jobb Komáromért Polgári Kezdeményezés elnevezésű nácimelegedőt. A szépnevű, saját bevallása szerint, “független társadalmi összefogás” meghívására rendszeresen járnak át Szlovákiába olyan szélsőjobboldali gondolkodású vállalhatatlan alakok, akik a gazdaságilag becsődölt, de újra regionális birodalmi álmokat kergető Magyarországon is jócskán mélyítettek az árkon, hozzátettek egy magasabb szintű, államilag is támogatott társadalmi gyűlölködéshez.

Tavaly az a Bayer Zsolt járt Komáromban, akiről köztudomású, hogy olyan komolyan gondolja a nemzeti érzelmek átélését, és az ország közös anyagi terheinek vállalását, hogy gépkocsijára szlovák rendszámtáblát szerelt. A komáromi Viking Pubban megtartott, a magyarországi nacionalista gyűlöletimport egyik jelképével folytatott beszélgetést többek között a magyar irredentizmus egyik fellegvárának számító Selye János Egyetem Hallgatói Önkormányzata szervezte, amely a minap nyilvánosságra került Szávay féle “öszödi beszéd” szerint szoros baráti kapcsolatokat ápol a jobbikosokkal. Tudják, ez az az egyetem, ahol lassan már az is kiderül az isten is magyar (meg zöld-fehér), és ahol végre részletesen tanulmányozhatjuk az ókori Magyarország és az ókori Egyiptom közötti kiterjedt kapcsolatokat is.

A rendezvény megtartására a pénzmagot egyébként a Bethlen Gábor Alap elkülönített állami pénzalap biztosította, amelynek célja “a Magyar Kormány nemzetpolitikai stratégiájához kapcsolódó célok megvalósulásának elősegítése”. A pénzalap nevéhez még olyan rendkívül hasznos és tanulságos rendezvények támogatása fűződik, mint például a Párkányban megtartott “Őseink nyomban” című történelmi konferencia, ahol az ősi szlovák eredetlegendák helyett, magyar nacionalista bullshiteket hallgathattak, "őseinkről",  a szkítákról, szarmatákról, hunokról és avarokról. Mit ad isten, a Bethen Gábor alap által szervezett rendezvény fővédőke az a Gubík László volt, aki szerint ha a Jobbik tréningjén vesz részt és a szélsőjobb párt és csatolt szerveinek meghívásának rendszeresen eleget tesz, az azt jelenti, hogy minden magyarországi párttal kapcsolatot tart és pártok fölötti nemzetpolitikát képvisel.

A pénteken Táncsics-díjjal kitüntetett Szaniszló Ferenc szintén előadott Komáromban, ahová szintén a Jobb Komáromért egyesület hívta meg. Tudják ő az a megbuggyant ember, aki szerint a magyarországi vörösiszap-katasztrófát az IMF és a pápai NATO gépek bombázása okozta. Már alig várjuk, hogy lerántsa a leplet a világméretű összeesküvésről, miszerint télen azért sötétedik korábban mert a zsidók befolyásolják az időjárást, hiszen az energia vállalatok az ő kezükben vannak, amiért  az emberek minden évben többet fiztnek. A szocializmusban a Magyar Hírlap moszkvai tudósítójaként dolgozó, manapság már bőszen kommunistázó alaknak hetente képernyőre kerülő műsorában többször elszállt az agya, amikor Szlovákiát emlegette. Vajon az egy Jobb Komáromért Polgári Társulás tagjai felvállalják Szaniszló kijelentéseit, amiket hazájukról tett?

Ha tót terroristák Bratyiszlavában úgy döntenek, hogy a magyar elnök nem mehet a magyar Komáromba”.

Szlovákia nem jogutód, hanem a rablott vagyon orrgazdája. Amíg le nem füleljük. Amint Jugoszláviát is lefüleltük, mert olyan már nincs. Megkerül a másik magyar vagyon is”.   

Holmi jöttment népek, egymással zsarolhatnak minket és mi fizetünk, szolgák lehetünk a saját földünkön, amíg ezernyi lelki métellyel ki nem irtanak szülőföldünkről.

A hírek szerint az első szlovák király, Burger king, megkoronázásán is testületileg képviseli magát az Európai Unió. Előtte persze alaposan áttanulmányozva a Bratyiszlavából Brüsszelbe sms-ben átküldött szlovák történelmet.”

Eközben Magyarországon már tizenkét, korábban Táncsics-díjjal kitüntetett újságíró adta vissza a díjat, mondván, egy ilyen emberrel nem fognak osztozni a kitüntetésen. Már látom a kommenteket: Szaniszló egy bátor ember, aki végre kimondja az igazságot – nos, amennyiben ilyen bátor emberre lenne szükségetek, akkor én nem akarok ilyen világban élni, hiszen e világnak nincs Echo tv-je, soha nem tudjuk meg a teljes igazságot, hogy mindenki kizárólag a Fidesz és a magyar jobboldal hatalma ellen szövetkezik! És talán nincs már messze az idő, amikor a karddal újságírókat fenyítő Zagyva Gyulát Kossuth-díjra terjesztik fel, a zsidó-magyar kettős állampolgárokat lenyomozni akaró Gyöngyösi Mártont a Smer és az SNS fogadja tiszteletbeli tagjai közé és Szávay “Mindent vissza!” Istvánt a szlovák állam Jan Langos díjjal jutalmazza, mert kiemelkedő módon járult hozzá a nemzetek együttéléséhez Közép-Európában.

A szlovákiai és magyarországi párhuzamosan futó, vagy sok helyen összefonódó kapcsolatok egy szeletének felvillantásával könnyedén belátható: a Jobbik és a Fidesz nemzetpolitikája között csupán annyi a különbség, mint a Via Nova (MKP) és a magukat civilnek hazudozó különböző divatos szervezetek között. A két irányzat közötti különbségeknek legjobb esetben is csak pillanatnyi taktikai jelentőségük van, ha kicsit mögéjük nézünk, láthatjuk: hátországuk szellemi munícióját ugyanazok a magyarországi gyűlöletkeltők importálják az elszakított nemzettestekbe, akik Magyarországon is terjesztik a gyűlölködést. Nemhogy nem hallani és olvasni egyenes és bátor elhatárolódásokat a vállalhatatlan eszméket sok esetben teljesen nyíltan felvállaló alaktól, ellenkezőleg: ezek az arcok rendszeres és ünnepelt vendégei szlovmagyar szervezetek rendezvényeinek.

Közben a rendezők soha nem felejtik el megjegyezni, ők ismerik igazán a szlovmagyar problémákat, nem kérnek a magyarországi kínálatból, mert számukra nem is létezik megfelelő választás. Ne hagyjátok magatokat becsapni, a jelek szerint pont fordítva történnek az események: a 19. századi etnikai magyar nacionalizmust újra felpörgető második Orbán-kormány, miután kiépítette partnerhálózatát a környező országokban, magyar állami közpénzen e szervezetekkel együttműködve szállítja a gyűlöletet és kirekesztést. E folyamatok pont megölik, elfojtják a szlovmagyar önálló kezdeményezéseket és a helyi érdekek valódi képviseletét, és ellenkezőleg, csupán egy magyarországi megalomán politikai csoport politikai játékszerei és szavazatszerző bábjai maradtok. A szereplők többé-kevésbé még rejtőznek, de minden egyes nyilatkozataikkal maguk alatt vágják a fát. Ne hagyjuk, hogy Szlovákiában magyarnak lenni egyet jelentsen az üldözési mániával, a gyűlölködéssel és a háttérhatalom elleni harccal.