Kitört a popsiháború!

Csehszlovák Kém | 2013. április 2. - 13:41
Úgy tűnik a hírös magyar kettős mérce nem áll meg Trianonnál, és a magyarosításnál, már popsit sem úgy fog a magyar, mint a szlovák. Az egyik már meg sem történt, a másik meg tahó paraszt.

 

Úgy tűnik a hírös magyar kettős mérce nem áll meg Trianonnál, és a magyarosításnál, már popsit sem úgy fog a magyar, mint a szlovák. Az egyik már meg sem történt, a másik meg tahó paraszt.

Szexuális zaklatással és rasszista támadással vádolták meg Hetényi Zoltánt, a magyar válogatott hokikapusát. A szemtanúk szerint kétszer a pincérnő fenekét, majd egyszer a melleit markolta meg, később azt kiabálta, hogy utál minden amerikait, és a feketékre a nigger szót használta. A rendőrségi jegyzőkönyv szerint összetűzésbe keveredett a szórakozóhely kidobóival és később a kiérkező rendőri szervekkel is. Másnap aztán Hetényi a magyar jégkorong szövetség honlapján simán letagadta a történet nagy részét, “végtelenül sajnálta”, ami történt és bízott abban, hogy felmentik a szexuális tettlegesség vádja alól. Mögé állt a Magyar Jégkorong Szövetség alelnöke, Kovács Csaba is, ez az ügy el lett túlozva.

Ott tartunk, hogy miközben Hetényi akár sorozatgyilkos is lehetne, a magyar szurkoló megvédi, hiszen nyilvánvalóan ártatlan, miközben a minap a Flandriai körverseny eredményhirdetésénél történt ártatlan, de szexista poént elkövető Peter Sagan, szlovák kerékpáros szupersztár egyszerűen egy tahó paraszt. Történt, hogy a legjobbnak járó hagyományos csók alatt a zsolnai legíny a legendás Cukorfalat mosollyal az arcán ráfog a hostess-hölgy popsijára. Sagan később úgy magyarázkodott, hogy nem akart tiszteletlenséget mutatni, vicc volt, sajnálja, ha valakit megbántott. A rasszista hokikapus esetével ellentétben fontos különbség, hogy Maya, a hosstesslány sem csinált ügyet az esetből, nem hívott rendőrt.

Röviddel az eredményhirdetés után a világhálón megjelent ez a fotó (fent).

4073358_370e01994607c65e728718c81bd21169_wm.jpg

A magából kivetkőző magyar (értsd: te meg egy szardarab!) hokikapus ámokfutásával összehasonlítva, akinek van egy kis józan esze, láthatja, Sagan esete egy huszonéves fiatal gegje volt, komolyabb borzalmak nem történtek. Láthatóan Sagan rajngói is megbocsátottak a tini sportolónak, jó néhány ezer lájkot be is gyűjtött a Facebookon. Persze az is jogos, hogy a Guardian, az Independent és a szakmai berkekben tekintélyes Cyclyingnews nem ment el szó nélkül az eset mellett: "Sagan viselkedése nem volt professzionális, de a probléma gyökere a kerékpársportban hagyománnyá vált hosstesslányok szexizmusában kereshető". Április elsején aztán Sagan a youtube-on kért nyilvánosan elnézést a sokak által félreértett viccért.

Az ügy ezzel megoldva, közben elvitatkozgathatunk, hogy a győzteseket csókolgató nagymellű szőke vajon szexuális rasszizmus áldozata lett vagy álszent és szexközpontú társadalmunk jelképe csupán. Eközben a Magyar Jégkorong Szövetség elnöksége hozzájárult Hetényi Zoltán felkészülésben való részvételéhez. A szövetség szerint a médiában megjelent hírekkel kapcsolatban az eljárások lezárásáig érdemi álláspont nem alakítható ki. A játékos nyilvános bocsánatkérést, vagy egyéb nyilvános megjelenést nem láthattunk-hallhattunk. Tehát az MJSZ szerint niggerezni, rendőrnek nekimenni, nőt szexuálisan megalázni, részegen törni-zúzni, amerikaiakat mocskolni - minek ment akkor oda, a pénzük azért kellett, hülyegyerek? - rendben van, nyilván minden magyar sportrajongó tanult az esetből. Nem kell túl nagy fantázia hozzá: a következő meccsen vastaps fogja a kapust fogadni, és nem eddigi bravúros teljesítményei miatt.

A magyar kormány kiemelt sportágként támogatja a jégkorongot.