Neonácik felvidéki szigete

Csehszlovák Kém | 2013. július 4. - 14:21
Ne hagyjuk, hogy fegyvermániás bolondok, szélsőjobboldali fantaszták, az etnikai magyar kártyát bizniszből megjárató magyaroszági Szlota Jancsik játékszere legyen a szlovmagyar világ!

Tiszta erőből dübörög a legújabb etnobiznisz nemcsak Magyarországon, de Szlovákiában is, hatalmas zseton ez, nem vitás. 

Legutóbbi posztjaimban e jelenségre hívtam fel a figyelmet. Hol a tót felirat? írásom a mechanizmus változatlanságáról szól, hogy már a korabeli etnikai magyar politika is etnobizniszzel vádolta a szlovák nemzeti erőket, azóta csak a szerepek cserélődtek fel, a helyzet változatlan. Az Így gondozzuk a trianoni traumánkat írásban pedig a projekt tartalmi hitványságát mutatom be, milyen óriási és elképesztően káros különbségeket találni az- úgynevezett „Nemzeti Összetartozás Napja” eredeti szándéka és a szomorú valóság – általános iskolai ünnepségek, önkormányzati szervezésben megtartott megemlékezések – között. 

Most egy újabb ilyen, ezúttal szélsőjobb „műhelyt”, a nemcsak Magyarországon, de a határon túli közösségekben is terjedő fertőzést mutatok be. Ez a az ún. "Magyar Sziget" franchise, Erdélyben "Székely Sziget" néven rendezik, Szlovákiában pedig „Felvidéki Magyar Sziget” elnevezéssel, öt év kimaradás után szervezték meg Dunamocson a szélsőbb helyi team-buldingjét. Ismerkedjünk meg a szereplőkkel és a táborral kicsit közelebbről!

Az már első pillantásra lejön, hogy az ún. „Felvidéki Magyar Szigeten" is a szokásos, nem túl érdekes, de nem túlságosan bonyolult, könnyen megfejthető nyelvi játékot tolják, a kirekesztő, szélsőséges és egykor többszáz millió áldozatot követelő eszmék mai követői. "Nemzeti ellenállás", "nemzeti összefogás", "nemzeti stb/atd'. szómágiával illetik a szervezők és a fanok a szirupos és zeneileg a lakodalmas rock négynegyedes ritmusához hasonlító, ún. nemzeti rockkal leöntött, rovásírásos, nagymagyarországos, árpádsávos, székelyes textilcunamit. Gyereksarok a táborban, ahol a jobb sorsra érdemes néhányéves lurkók csillámporos tetkót tehetnek a kezükre, nyilazni is lehet, sőt, enyhén homoerotikus, közös fotót is kérhetsz a Sziva bácsitól is! 

A Libsi Mátrix nehézségei, Izsa, Hidaskürt

Persze, ebben a mai pénzalapú, elanyagiasodott világban nem könnyű nemzetileg ellenállni! Az eredeti tervekkel ellentétben Izsa helyett 2013-ban is Dunamocson rendezték meg a nacionalista csapatépítő találkozót. Azon már meg sem lepődünk, hogy a HVIM-es magyarázkodás szerint a “turáni átok” okozott bonyodalmat a rendezvény lebonyolítását illetően. Sőt, első blikkre naivan arra is gondolhatnánk: Izsa polgármestere elvi alapon zavarta el a picsába a nácikat! Sajnos Domin István (MKP) közleményéből egészen más, szánalmas részletek derülnek ki. Történt, még idén áprilisban Zagyva Gyula és D.G. magánszemély kereste fel a település vezetőjét a rendezvénysorozat megrendezése céljából. A polgi azon nyomban fel is ajánlott egy területet, a bérleti szerződést az önkori is simán megszavazta, hol itt a gond?

A történet ott vett nem várt fordulatot, hogy Domin – látván, hogy profitorientált rendezvényről van szó – háromszáz eurós bérleti díjat határozott meg, aminek fedezetét egyébként ő maga és pajtása, valamint egy helyi kocsma össze is dobta volna, de Zagyváék elvi kérdésre hivatkozva ezt visszautasították, sőt az ő olvasatukban "a polgármester adott szavát megszegve ellehetetlenítette a rendezvény megvalósulását." Domin persze tiltakozott az eljárás ellen, így jár az, aki sóher nácikkal kokettál, Pista.

Nem jártak sokkal jobban Zagyváék a hidaskürti 56-os egységgel sem, pedig az ideológiailag megbízhatóbb sejtnek számított, mint a “libsi” MKP-s polgi. A HVIM régóta ismerte már a Magozott Cseresznye, Fejbőr vagy Cool Head Klan koncerteket is leszervező “nemzeti érzelmű fiatalokat”, de ahogy Zagyváék fogalmaztak “sajnos pár napja a társszervező, akit az elmúlt években számtalanszor kisegítettünk munkával vagy anyagiakkal, hirtelen visszalépett és felbontotta a községgel kötött bérleti szerződést”. Vagyis valószínűsíthetően az történt, hogy a település polgármestere Takács Zsuzsanna (Híd) nyomást gyakorolt a helyi szervezetre, nácikat ne.

Temerini köztörvényesek

A "nemzeti" Mónika-show első szereplői, a vajdasági szerbverő magyarok esetében könnyű dolgom van, Szerbhorvát Gyuri már mindent leírt a Köztörvényes hazafiakról néhány héttel ezelőtt a para oldalán: "az öt temerini fiú 61 évet kapott, miután 2004-ben városkájukban megvertek egy amúgy tökrészeg és drogos szerb férfit, sörösüveget dugtak a seggébe, aki minden bizonnyal nemzetiségi alapon provokálta őket". Esetükben a probléma az, hogy az egyébként nacionalista felindulásból elkövetett bűncselekmény sajnos eltúlzott, nacionalista büntetését szintén nacionalista haraggal próbálják feloldani. Olyan ez, mintha Malina Hedvig felbérelt volna néhány verőlegényt és pépesre verette volna a két nyitrai elkövetőt, akikről mindenki tudja kicsoda és hol lakik. És ki tudja, a nehéz kő hol áll meg? A Jobbik-HVIM tandem aljas, pitiáner népszerűséghajhász módon használja ki ezeknek a jobb sorsra érdemes vajdasági fiataloknak és családjuknak szomorú történetét, számukra ők nem jelentenek többet, mint egy programpontot a színes plakáton.

Dér Zsolt, „háborús veterán”

Maradunk a Vajdaságban, a következő programpont a színes plakáton a délszláv háborúk veteránja, Dér Zsolt. Nevét még a 2011-es ún. „Magyar Szigeten” kirobbant botrány kapcsán hallhatta először a szélesebb magyar közvélemény, amikor Tyirityán Zsolt, a Betyársereg extrémista vezetője előadása során kifejtette, hogy szerinte faji háború zajlik, és fel kell készülni arra is, hogy lelőjenek "egy rohadt, tetves zsidót”. Tyirityán bemutatta szervezete egyik tagját, a délszláv háborúk veteránját, Dér Zsoltot, aki Tyirityán szerint a horvátországi Szentlászlóban még otthonát védte, Boszniába viszont már azért ment, mert gyilkolni akart "és ezért is megérdemel egy tapsot". Dér szintén a fajok háborújáról elmélkedett, szerinte a "fehér lakosság" faji alapon szerveződő önvédelmi csoportokat hoz majd létre. Vajon kinek hiányzik ez a hang Szlovákia magyarok lakta vidékén?

„Nemzeti” kerekasztal

Mindig elkap a nevetőgörcs, képzeljünk el három majmot a köszörűkövön – vagy Semjén Zsoltot lóháton - három náci kerekasztalbeszélget, résztvevők: Aranyossy Szabolcs (A Magyar Megmaradásért), Pallér Péter (Szebb Jövőt) és Zagyva György Gyula (HVIM). Tudják, Pallér Péter a komáromi Via Nova ICs oszlopos tagja, igen az MKP ifjúsági szervezetének a Via Novának tagja, amely tavasszal politikai öngyilkosságot követett el a Szávay „Mindent Vissza!’ Pistával (Jobbik) elmélyült kapcsolata miatt, jelenleg a Martosi fesztivállal próbálják magukat középre pozícionálni, egy Csonkával és Samuval! Az egyébként alapiskolai történelemtanár (jézusfasza!!!) Pallér előszeretettel fotózza magát szélsőjobboldali, szlovák származású politikusokkal is, például Zázrivecz Gábor (lásd: fotónk), várjuk a Marian Kotlebával elkészített emléket is, a para által javasolt helyszín: Krasznahorka.

Nem kevésbé érfelvágós hangulat uralkodik az ún. A Magyar Megmaradásért Polgári Társulás fb-oldalán. A társaság 2011 májusi megalalkulása során bejelentette, hogy olyan társadalmi és kulturális rendezvényeket, eseményeket szervez, melyek a város és régió társadalmi, polgári és kulturális fejlődéshez járulnak hozzá. Nézzük, ezzel szemben mi a valóság: Trianon sirató előadások, megemlékezések az antiszemita egyetemi tanár, Popély Gyula (Selyei Egyetem) előadásában, Szaniszló Ferencmajdnem kitüntetett konteopszihopata showműsora és Kárpátia-koncertek szervezése Dunaszerdahelyen – ezek a „polgári” (muhaha!) társulás főbb attrakciói.

Ne felejtsük el megemlíteni ennek a valóban roppant hiánypótló csoport vezetőjének nevét: Aranyossy Szabolcs, az AMM PT tiszteletbeli elnöke. A tiszteletbeli elnök úrról annyit érdemes tudni, hogy számára az MKP egy langyos szervezet, 2012-ben a szélsőjobb kurucinfón baszta le az akkor még jobbikos Szegedi Csanádot, hogy merészeli felszólítani a felvidékieket, hogy az MKP-re szavazzanak le. Arra a pártra, amely csak olyan filmet tud készíteni Esterházy Jánosról, amely csak azt mutatja, mikor és hol mentette a zsidókat. Ne akadjunk ki a polgár szó eredeti jelentésének teljes kiüresedésén, egy revizionista, soviniszta, antiszemita csoportról van szó esetükben is.

A hatvannégy vármegyés óriásszkinhead parlamenti képviselő (Jobbik) Zagyva Gyulát nem nagyon kell bemutatnom a drága olvasónak. Egy igazi tahó parasztról van szó, többször meggyűlt már a baja a rendőrséggel és a magyar bírósággal is. Idézzük fel a legszebb pillanatokat, milyen ember osztja az észt a szlovákiai magyaroknak: nem ismeri a KRESZ szabályait, vagy azt gondolja, ő mindent megtehet, törvényen felül áll, zaklatás miatt bűnösnek mondták ki, miután két újságírót karikás ostorral fenyegetett 2010-es ún. „Magyar” Szigeten, primitív módon szexuális ajánlatott tett roma származású képviselőtársának, szamurájkarddal sétált be a parlamentbe, Lengyelországban egy hotelt vert szét haverjaival.

Fegyverbe!

Nem kétséges, a legszebb és leghátborzongatóbb jelenetet a végére hagytam. Egy „nemzeti” fesztiválnak álcázott rendezvényen, amelynek Facebook oldalán egy rögtönzött közvélemény kutatás szerint a legnépszerűbb „nemzeti rock” zeneszám a Romatikus Erőszak Fegyverbe! című dala, tankelhárító lövegek, airsoft puskák és még ki tudja milyen fegyver társaságában mulatták az időt az összegyűltek, az airsoft sátortól nem messze a gyereksarokban a lurkók meg matricáznak, ugye. A fotók nyilvánosan láthatók, de ez senkit nem döbbent meg, sem helyi politikusokat, sem a lakosságot, nem olvashattunk az esetről a mostanában feltűnően bágyadt ún. Jogvédők Terepasztalának Lovagjaitól sem, biztos rendben van a dolog: tanítsuk meg lőni a fiatalokat, ki tudja, mikor lesz rá szükség, nincs is jobb szórakozás harmincör fokos melegben terepszínű nadrágban, fekete pólóban, bakkancsban a tűző nap alatt feszíteni.

A fotók alapján a lőszerszámok fogadatlan prókátora idegenvezetője egy bizonyos Telgarec Gergely Ede – hozzászólásai alapján – szélsőséges eszmék képviselője. Vajon arról volt tudomása a környéken élőknek és a fegyvereket kipróbálóknak, hogy játék-, vagy valódi fegyverrel építették egy napig a szebb jövőt? Vajon ki adta ki az engedélyt ennek a rendezvénynek a megtartására, ahol szabadon lehetett fegyvereket kipróbálni, pózolni? Vajon senkit nem töltöttek el rossz érzéssel az immár hetek óta megtekinthető fegyveres fényképek? Ki a felelős, hogy egy zsidózó, cigányozó önjelölt Rambócska fegyvernek látszó tárgyakkal gyerekek mellett bohóckodjon? Vajon hol van a szülők felelőssége a témában, nemcsak a közvetlen balesetveszély, de a fiatalok mentálhigiénés fejlődése szempontjából is?

Teljesen mindegy ugyanis, hogy bankot fegyvernek látszó tárggyal vagy fegyverrel rabolunk ki, mindkét esetben fegyveres rablásnak minősül a bíróságon a cselekedet. Arról nem is beszélve, hogy amennyiben nem fegyvernek látszó tárgyakról volt szó, a rendőrég miért nem avatkozott közbe?

No pasaran!

Van igazsága Polyakova amerikai szociológusnak, aki szerint nincs egyértelmű összefüggés egy ország gazdasági helyzete és a szélsőjobboldali mozgalmak, pártok, szervezetek támogatottsága között. Ha megnézzük a magyarországi vagy a szlovmagyar neonáci szcéna felhozatalát, első pillanatra talán meghökkentő, milyen sok, úgynevezett – legalábbis a nevében – társadalmi, civil szervezetet találunk. A demokratikus erők a 2010-es magyarországi országgyűlési választásokat nem a szavazófülkékben vesztették el, hanem már jóval korábban: senki nem figyelt, fókuszált arra, mi történik a „terepen”. Az emberek nacionalista megdolgozása, ideológiai átnevelése már jóval korábban megkezdődött, a jobbközép-szélsőjobboldali sejtek munkája apróbb eredményeket hozott is.

Ne hagyjuk, hogy fegyvermániás bolondok, szélsőjobboldali fantaszták, az etnikai magyar kártyát bizniszből megjárató magyaroszági Szlota Jancsik játékszere legyen a szlovmagyar világ!

No pasaran!