Dusi Gombaszögön

Csehszlovák Kém | 2013. augusztus 10. - 09:13
Ha nem mehet Martosra a Szávay-család, jó lesz akkor Gombaszög is.

Helyreigazítás! Most nincs helye a mellébeszédnek, valljuk be férfiasan: mellélőttem. Egy elemet kivéve ugyanis minden igaz BRÉKING!!! MKP – Jobbik: együtt 2013-ban is címen megjelent blogbejegyzésből, de ez az egy elem sajnos elég fontos. A Skultéty újratemetésen részt vevő Szávay Istvánt és a felvidéki Jobbik tagjait ábrázoló fotón jobboldalt nem Nyilfa Péter személye szerepel.Sajnálatos módon, a szemmel látható hasonlóság ellenére, nekem sem tűnt fel, hogy két különböző személyről beszélünk, megírtam és kitettük a cikket.

Itt ragadom meg az alkalmat, hogy a hibáért elnézést kérek az olvasóktól és Nyilfa Pétertől, állításaim visszavonom, alaptalanul mostam össze nevét a magyarországi szélsőjobbos politikussal: Bocsánat Péter!

A Múltba Kókadó Pénisz (MKP) rohamosan töpörödő szervezettől persze nincs miért elnézést kérnem, hiszen a mai napig nem fogalmaztak meg egyértelmű mondatokat a náculó Via Novától és a Martosi Szabadegyetemen tapasztalható antiszemita, kirekesztő és gyűlöletre uszító ponyvairodalomtól, beszédekkel kapcsolatban (Ez utóbbiról egy későbbi posztunkban olvashattok! - csk).

Egyébként akit érdekelnek a részletek: sajnos hitelt adtam egy dunaszerdahelyi kontaktomnak, aki szerint a fotón jobboldalt Nyilfa látható. Ezentúl majd még jobban figyelünk! A parameter.sk egyik leghűségesebb olvasója, a mindig éber Király “Konteo” Zsolt figyelmeztetett hibánkra és azonnal levettük a posztot. Köszönjük! Bár a Mester annyiban túlverte a témát, hogy korkep FB-oldalán hirtelen odáig merészkedett: a sajnálatos mellélövéssel próbálta megkérdőjelezni a Cion bölcsei Jegyzőkönyvének martosi jelenlétét, őrület milyen meleg van! Zsolti menj el futni, vagy fogjál pinát! Szerintetek?

Csak úgy, hogy legyen egy kis pezsgés, de a tegnapinál valamivel erősebb: ma sem maradtok izgalmas fotó nélkül!

Nem is olyan régen Barak Laci írt egy zseniális posztot a parára szegény elzombult Duray bácsiról - testvérgyilkosok! - aki nem olvasta volna: az írás alaptétele, hogy a töltelékműsorokon részt vevő, mit sem sejtő színes közönségen kívül a Gombaszögi Nyári Tábor és a Martosi Szabadegyetem nemzetmentő agymosodája (majdnem) egyforma volt. Mondjuk azt én sem értettem soha, hogy az ideológiai viták mégis mi a csöcsben különböznek, ahol egy Kövér Laca (Martos) és egy Németh Zsoca (Gé-szög) között kell választani.

Szia Pistáné!

Korábban megírtuk: az MKP elnök Berényi szerint bár a Jobbik számukra nem partner, a Jobbikos rendezvényeken rendszeresen szereplő antiszemita ponyvairodalom mégis megtalálható volt a martosi szabadegyetem területén, tavasszal pedig Szávay „Mindent vissza!” István maga számolt be az MKP-s Via Nova és a komárnói HÖK-kel fennálló bensőséges és gyümölcsöző kapcsolatáról egy titkos anyagban. Azóta persze Szávay hivatalosan persona non grata lett az MKP háza táján, de sajnos a Jobbik kirekesztő, gyűlöletre uszító gondolatai maradtak.

Éppen ezért lepődtünk meg alaposan, amikor újabb fotót sodort be a szél postaládánkba. Persze, ezúttal sokkal óvatosabbak is voltunk, jó alaposan utánanéztünk, hogy biztosan az említett személy szerepel-e a fényképen. Első hallásra nem egy ismert név, csak a vájtfülűek és Szávay Pista jó barátai, a Via Novások és Kovács Balázsék ismerhetik jól. A felvidek.ma oldalon közölt gombaszögi rendezvény második napi programja alapján sem Séra Magdolna (Kárpátalja) tűnik fel, hanem az kézműves foglalkozások és a kopjafafaragás.

Pistáné jó 10 hónapja házasodott össze azzal a Szávayal, akit Martoson biztosan nagyon hiányoltak a haverok. Úgy tűnik: ha már nem mehet Martosra a Szávay-család, jó lesz akkor Gombaszög is! Vajon mi motiválhatta a szervezőket, amikor Szávaynét meghívták, hiszen a Momentum Doctorandus szervezetnek másik alelnöke és még egy elnöke is van? Szávayék nyomulása és jelenléte a szlovmagyar mátrixban a magyarországi szélsőjobb nem betörését, hanem masszív jelenlétét jelenti. Elfogadhatatlan, hogy amíg Martoson antiszemita propaganda jelent meg egy „decens” fideszes rendezvénynek álcázott agymosodában, addig néhány száz kilométerrel arrébb, Kelet-Szlovákiában tisztességes és becsületes szlovmagyar fiatalokra olyan nemnáci, nemjobbikos körből érkező előadót engednek rá, aki köztudottan ebből az akolból származik:

Tompa Adrienn (Jobbik), 

Balogh Gábor (Kurucinfo szerkesztő), 

Jurenkó Ferenc,

Szávayné Séra Magdolna (Pistáné, Jobbik), 

Silhavy Máté (Jobbik, HÖK), 

Szögi Zsuzsanna (Szögi Lajos lánya), 

Stummer János (Jobbik, HÖK), 

Bencsik János (Jobbik), 

Kató Alpár (Jobbik),

Nemes László (HÖK),

Prischetzky Réka (HÖK)

- Ahogy erről egy klasszikus fotó tanúskodik a régi szép időkből. WTF??? Bizony, tökéletesen lényegtelen, mi volt Dusi előadásának tárgya, mivel Kósáné Kovács Magda bon motja ebben az esetben is érvényes: nem elég tisztességesnek lenni, annak is kell látszani! 

Nem hiszem, hogy a mellébeszélés ideje jött el és remélem nem kell 16 napot várni – ahogy a martosi tábor szervezőinek ennyi idő kellett, míg egy fullgagyi nyilatkozatot kiadjanak – a gombaszögi tábor rendezőire vagy Polák Pajtásra (bummkó.sk) , aki egyébként kommentözönben védte a benáculó vianovásokat, hogy megválaszolják a martosiaknak is feltett kérdésem: vajon milyen mértékben lehet hiteles kisebbségi politizálást művelni, amennyiben soraitokban a szélsőjobboldali szubkultúrából érkező alakoknak is helyt adtok?

(A martosi nyilatkozatra adott válaszunkat holnap olvashatjátok!)