MKP-Via Nova: a szlovmagyar szélsőjobb coming outja

Csehszlovák Kém | 2013. augusztus 11. - 14:33
Kihírdetjük A Szlovmagyar Retardbajnokság Rózsaszín Nyuszifüléért kiírt verseny első győzteseit is!!!

Nem hívtuk meg a Jobbikot, hangzott el többször a mátyusföldi rendezvény szervezőinek szájából az erőltetett bizonygatás, oszt ezzel két hétig letudták a hivatalos kommunikációt. Legutolsó posztjainkban alaposan bemutattuk a martosi rendezvény árnyoldalait, az antiszemita ponyvairodalomtól Katona igazgató gyűlöletbeszédéig. Ezzel a kérdéssel zártuk július 24-én nagy visszhangot kiváltó, Cion Bölcsei a szlovmagyar Fidesztáborban!!!! című cikkünket:

Kíváncsian várjuk, vajon a Magyar Közösség Pártját újra lejárató Via Nova ifjúsági szervezetnek, illetve anyapártjának, esetleg magyarországi partnereinek a Fidesznek és a jobbikos Szávay “Mindent Vissza!” Pistának, neadjisten a ifjúsági szlovmagyar politizálás bülbülhangú Szóvivőjének, a Töketlen Terepasztalnak és Lovagjainak,  van-e a hiteles magyar kisebbségi politizálást roppant kellemetlenné tevő, Orbán Viktor képmásával legitimizált, tömeges antiszemita szakirodalom szlovákiai megjelenésével kapcsolatban mondanivalója! 

Ahogy az várható volt az írásban közölt tényeket és a bizonyító erejű fotót a nemzetközi média is felkapta, beszámolt az esetről a több magyarországi portál és az izraeli média is, ugyanakkor az érintett szervezet – hasonlóan a via nova tavaszi pofáraeséséhez – az elhallgatás, és lapítás nem túl egyenes taktikáját választotta. A martosi társszervező egyértelmű kritikája és a szlovmagyar blogszférában is megjelenő kritikus hangok végül megszólalásra késztették a Via Novát, amely többszörösen lejáratódott, erősen benácult szervezet végül egy roppant csenevész és minden mondatában felháborító közleményt adott ki. 

Aki ismeri a történelmet, tudja: a mai nemnácik büszke elődei ettől sokkal nagyobb kockázatot is vállaltak a bebörtönzésnél. Az olvasó megnyugodhat: a mai világ egyik nagy szerencséje, hogy mára a nemnácik is elférfiatlanodtak: a Via Novát képviselő Samu "Agysebész" Pistától a botrány kirobbanása után tizenhat nappal (!!!) mindössze egy gagyi és önleleplező nyilatkozatra futotta!

Mondhatni, olajat öntöttetek a tűzre, lúzerek.

Az első és leginkább szembetűnő vörös farok a rövid kinyilatkoztatásban az ún. "anticionista irodalom" megemlítése. Érted, ugye olvasó: nem antiszemita, anticionista! Nu, aki járt már életében egyszer is a kurucinfón, tudja: az “anticionista” szó egy kód a mai Magyarországon, amely egyértelműen a neonáci szótárban “antiszemitát” jelent, eufemizmus formájában. A vianova közleményének megfogalmazója tehát a kurucinfo szókészletét használja, amely mutatja, az író honnan tájékozódik, milyen “szakirodalmat” olvas, hogyan gondolkodik.

Tegyük tisztába: a cionizmus egy 19. Századi nacionalista ideológia, amelynek célja Izrael állam megteremtése, a világban szétszóródott zsidóság egy országban történő letelepítése, amelyet el is értek 1948-ban Izrael Állam megalapításával. A martosi rendezvény könyvkínálatában azonban egyértelműen antiszemita, azaz a zsidóság ellen uszító hazug ponyvairodalmat árultak a tábor lakóinak – a könyveket részletesen itt mutattam be. Vagy a nemzeti érzelmű kereskedő ennyire hülye lenne és oda megy antiszemita irodalmat árulni, ahol nincs rá érdeklődés? LOL!!!

Bizony, az MKP-s Via Nova közleménye gyakorlatilag fordított eredményhez vezetett és megerősíthet minket antiszemitizmusukban: az “anticionizmus” csak ürügy, fedőszó, mert hát nyilván kellemetlenül érintette a szervezőket az ügy, hogy a para megírta: antiszemita irodalomhoz lehetett hozzáférni a táborban. A Via Nova ezzel a nyilatkozattal rácsatlakozott a magyarországi szélsőjobboldal már ismerős narratívájára: a nyílt antiszemitizmus helyett taktikai okból politikailag elfogadhatóbbnak és kifizetődőbbnek látják Izrael ellen uszítani. Döbbenetes. Srácok, Berényi látta, amit írtatok? Ez így azért felér egy coming-outtal, brutál.

Másodszor. Maga Gubík sem hagy kétséget a nyilatkozat súlypontját illetően, egy a bummkó.sk oldalon tett facebookos kommentjében írja: " az nem a cenzúra kizárásán van, hanem a paraméteres rágalmaktól való elhatárolódáson." A nyilatkozat bizonyíték, hogy a via novások teljesen félreértik a liberalizmust és az emberi szabadságjogok és a cenzúra esetleges alkalmazását, fogalmazhatnék úgy is: azért, mert nem demokraták. Szögezzük le: igenis liberális alapjog, hogy akár antiszemita, nyilas ponyvairodalom jelenhessen meg a martosi táborban vagy nemnáci szervezetek, szélsőjobboldali és fasiszta polgártársaink a hatályban lévő törvényi keretek között megszervezzék a felvidéki magyar szigetet, hogy le tudjanak hajolni a szappanért. Tegyék.

Ezzel párhuzamosan viszont ne lepődjön már meg Samu "Agysebész" Pista, Gubík "Fogalmatlan" László és a nemnácik, ha a szabadságeszmében és az emberi szabadságjogokban bízó liberális demokrata posztoló, blogger vagy akárki, politikai vagy világnézeti küzdelmet kezd ellenük – mondjuk szépen megírja egy posztban! - és nem jogi úton próbál meg fellépni (mint azt például Orbán Viktor tette nagyon is helytelenül, amikor antiszemita rendezvényeket tiltott be rendelet útján). Igy megy ez, és ez így van jól.

Hadd biztosítsa a Cion Bölcsei, és megannyi más, gyűlöletre uszító náci jellegű irodalomterjesztésének lehetőségét, népszerűsítését szabadon a Gubík László vezette MKP-s Via Nova a fideszes pénzekből elindított Martosi Szabadegyetemen, mi majd minden ilyen alkalommal megjegyezzük, hogy micsoda ócska kis szaralak aki ilyet tesz és a legutolsók a sorban, akik kioktathatnak minket magyarságteljesítményből. Egy Berényi? Egy Gubík? Egy Samu? Egy Duraj? Muha! Nehogy már ezek az önjelölt Nemzetvezetők a legnagyobb nyugalomban, kritika és minden visszajelzés nélkül terjeszteni tudják beteg gondolataikat!

Végül egy gyakorlati jótanács, Egy szabad országban a pornográf állatszex és szado-mazo felvételek ugyanúgy megjelennek, mint Nyírő, Wass, Tormay, Raffay, Henry Ford, Cion bölcsei, stb. antiszemita irományok, Nem kell ezeket a szarokat megvásárolni.

Ennyike. 

UPDATE: Úgy döntöttünk, az elmúlt napok teljesítménye alapján elindítjuk a Szlovmagyar Retardbajnokságot, amelynek győztese két szép rózsaszín nyuszifül büszke tulajdonosa lehet. A mezőny olyan erős volt a szerkesztőség nem tudott dönteni, így a szoros befutó miatt, holtversenyben,rögtön két Főretardot hirdettünk ki:

1. Király "Konteo" Zsolt a Múltba Kókadó Pénisz (MKP) alig olvasott propagandistája, újabban műkedvelő vadász és szopóbajnok alaposan tökön lőtte magát. Történt, hogy vadászunk nagyvadra vadászott, de miután kilőtte fospisztolyából fingpatronját, a medve sértetlenül jött ki barlangjából: vadász, vadász, meguntad, hogy csak otthon vered, te szopni jössz ide? Aki nem értené: Zsótika korábbi fényképtévesztésünk témáját túlverve egyenesen azt a következtetést vonta le, hogy a Cion Bölcseinek Jegyzőkönyvéről szóló fotó sem volt jelen Martoson, csakhogy még aznap maga súdrh Duraj erősítette meg, hogy antiszemita ponyvairodalom mégis volt Martoson! LOL

2. Súdrh Duraj, alkoholista, magyarságteljesítmény kukázásból vegetáló nemzetvezető zombi, akinek politikai karrierje általában a potenciális ellenfél mocskolására, a szemrebbenés nélküli hazugságra és a kommunista diktatúra fogdmegjeivel kötött piszkos alkukra épült. Ezt írta a marokkói portálon ugyanis a minap rólam: "néhány évvel ezelőtt egyszer már megjelent a Feszty-parkban. Akkor részegen a mostani botrányt keltő szövegéhez hasonló módon viselkedett, ezért ki kellett őt dobni a park területéről." Duraj, inkább kussolnál, soha nem jártam a Feszty-parkban, ne hazudozzál itt össze-vissza, meséld el inkább azt rajongóidnak, te Nagy Magyar Szabadságharcos, hogyan kaphattál kommunista fogvatartóidól repülőjegyet az USA-ba az 1989-es rendszerváltás előtt! BROAF!!!