Tekeredik a Józsi, vírus akar lenni

Csehszlovák Kém | 2013. szeptember 2. - 14:44
A szlovmagyarok akkor lennének már boldogok, ha nevükben nem nyilatkozgatna és aggódna semmiféle önjelölt bohóc.

Rohanó világunkban néha nem árt egy kicsit lelassítani, megállni, szemlélődni. Régen nem tudjuk már kedvenc szivarunkkal kilyukasztani a Prágai Magyar hírlapot, hogy lássuk a kiégett lyukon keresztül a Köztársaság tér túloldalán azt a jó nőt, de újra elmúlt a czippzáros paplan és a villanygitár tíz hetes korszaka is, ma már újra a lapostévét bámuljuk és nem lapozzuk, de szkrollozuk a napi híreket. Fene ebbe a nagy rohanásba, mindenki sürget valakit. Most éppen Kassán a Kettős Állampolgárságért Munkacsoport sürgette a szlovák Alkotmánybíróságot és lassan kezd tényleg nagyon kínossá válni ez a történet, fijjug, jó lenne már abbafejezni.

Félve, félig becsukott szemmel olvasom már a híreket is a témában, kicsit úgy vagyok vele, mint a közelebbről meg nem nevezett székely faluban, amikor a székely bácsi pórázon pörgeti a kutyáját a feje felett. Meglátja ezt egy másik székely, rá is kérdez, hé te, mit lóbálod azt a kutyát a fejed fölött? Hogy örömet szerezzek neki! Ennek örül? Ennek még nem, de majd ha leteszem a földre.. Bizony, a szlovmagyarok is akkor lennének már boldogok, ha nevükben nem nyilatkozgatna és aggódna semmiféle önjelölt bohóc, nem sürgetnének semmit és senkit, amit amúgy sem lehet, inkább szednék le a sárgabarackot a fáról, idén térdig ér a csalán, mit én bánom, csípje meg őket.

Dobjon már egy lájkot a poszt végén, aki szintén nem érti, hogy mi abban a felfoghatatlan: aki egy másik állam állampolgárságáért folyamadik, saját akaratából, önként elveszíti a szlovákot. Érti ezt a szlovmagyarok többsége, érti még az Eu is! Nem fogja fel néhány retardált és a Lúzernagyi: a kettős állampolgárság nem alapvető emberi jog. Coki. Ráadásul a Nottebohm-eset 1955-ös precedens bírósági ítélete kapcsán meghatározták az állampolgárság fogalmát is, így: "jogi kötelék, melynek alapja a kötődés társadalmi ténye, a lét, az érdekek és az érzelmek valódi kapcsolata, együtt a kölcsönös jogok és kötelezettségek létezésével". Magyarország és (Figyeljetek mököpösök, a szlovmagyar után egy újabb mozaikszót használok, úristen!!!) a hatuma között azonban nincs efféle kapcsolat, hiába erőltetik az agendát a jelenlegi ún. nemzetpolitika Sarlatánjai és Bohócai.

Szóval alaposan felültette magát a szopórollerre a szlovmagyar politikusok derékhada, innentől kezdve kíváncsian várom, hogyan magyarázzák meg a választóknak, milyen érzés előbb vírusozni és a többes identitásnak nekimenni egy fidesz rendezvényen Cion bölcseivel a farzsebünkben, másnap pedig kiállni a kettős állampolgárságért, még esett is. Samu „Agysebész” Pista barátunkat is megsajnáltam egy pillanatra, ott állt az asszimilációs pólójában lehajtott fejjel, végig azon aggódtam, hogy lehet ilyen felelőtlen, néhány lépéssel arrébb maga a Gazdatest, Bugár „Szlovmagyar Vírus” Béla állt!

Félkegyelmű barátunkat persze szereti az isten, boldogok a lelki szegények, ahogy nézem a másfélperces dunatévés riportot, újabb ismerős arcokat látok, jéééé Fehér István, aki rendszeresen felveszi a magyargárdára hajazó mellénykéjét a Ki Tudja Szebben Az Aszfaltra Körbepisilni Nagymagyarországot? Vetélkedő keretén belül, ma milyen polgárian visszafogott, oszt zsidózni fogol-e Pesta hazafelé, Kassa jó messze van. Nu, legalább annyira, mint ezektől az emberektől a zseniális Márai Sándor, akit a budapesti Központi Pártbizottság aktuális arca idézett, ahogy az mti tudósításából megtudtuk: elhangoztak gondolatok.

Hiáb no, veszélyes a jobboldalon Márait idézni, vagy ha már megteszik, mindezt Jehova tanúi üzemmódban szokták, tudniillik hamar bele lehet ütközni a mai Fidesz+Jobbik tandem és hatuma csatlós szervezetei számára meglehetősen kellemetlen okfejtésekbe, mint például: „úgy tűnik, hogy Magyarországon még ma is lehet tehetség és szorgalom nélkül érvényesülni, a jómódot pedig még mindig sokan állami, párt, vagy talán pártállami kapcsolataiktól várják” vagy „ki kell pusztítani egyfajta ember lelkéből a ‘jobboldaliság’ címkéjével ismert különös valamit, a tudatot, hogy ő, mint ‘keresztény magyar ember’ előjogokkal élhet a világban, egyszerűen azért, mert keresztény magyar úriember". Mindegy, ők tudják, Wass Albi vagy a nyilas Nyirő, esetleg a leszbi Thormay most miért nem jó?

Persze, zsidózni tán mégsem kéne a kettős identitás felvállalása mentén tartott tiltakozó eseményen, már csak azt nem értem Józsi, akkor most ki a vírus?