Csicskultok, ultrák?

Csehszlovák Kém | 2013. szeptember 5. - 15:35
A magyar szurkolók hitleres-szálasis videóval hangolnak a román-magyar focimeccsre.

A magyar szurkolók hitleres-szálasis videóval hangolnak a meccsre. Apu, kezdődik!!! Olvassuk mindenhol, több, mint hat pontos derby, sőt, a legnagyobb oligarcha egyenesen kijelenti, sorsdöntő a román meccs a magyar foci szempontjából! Erre a meccsre a holtak is feltámadnak, ott kell lenni a lelátón. Mindenki Bukarestbe! Vagy mégsem?

Az Európai Uniót és Brüsszelt  gyűlölő nemnáci ultrák az egyik legdivatosabb európai trendet követik, ti sem vagytok mások: politizál a lengyel ultra, politizál a cseh és a szlovák ultra, megpróbálja hát a magyar is. Persze, nincs gond azzal, ha valaki civilként politizál, mindez érdekes kérdéseket vet fel, ha a sport mentén történik, emlékeztetőül: a Ferencvárosi Torna Club élén egy fideszes komisszár áll, míg a szurkolók derékhadát a Jobbik propagandaosztálya dolgozza meg évek óta, sorolhatnám itt persze a többi klubot is, tudjuk.

Azzal már egy kicsit nagyobb gond van, sőt, morálisan egy egész egyesületet tehet jégre a megfelelő határozott ellenreakció hiányában – Alibi Gábor videóüzenete, amelyben levelezni szeretett volna az ultrákkal nem az – ha a hangos és amúgy valóban kellemes meccshangulatot – lásd: csináld azt, amihez értesz! – produkáló szurkolók látványosan jelét adják frusztráltságuknak, hiányos műveltségüknek és alapvetően állatias szinten vegetáló ösztöneiknek.

Aktuális történetünk szempontjából most tényleg mellékszál, hogy ez a mindentől bűzlő, vállalhatatlan társadalmi csoportot a magyar állam szó szerint megajándékozza olyan remek építményekkel, amelyek felépítésére egyszerűen se racionális, sem morális magyarázat nincs. Hogy a pedagógiai megközelítéséről most ne is beszéljek a dolognak, vajon melyik szülő vásárol a gyerekének legújabb fifalabdát, amikor az odaszart a szoba közepére?

Csúnyanézés, nem beszélgetünk, esetleg.

Nyilvánvalóan irritáló a normális, humanista és keresztény ember számára, ha a nyíltan nemnácifraditábor tömeggyilkos háborús bűnöst éltet. A nemnácik ugyanis jelenleg a feszegetjük a demokrácia határait egy kis médiamegjelenésért koldulva játékot pörgetik, lelkük rajta, ja tényleg, jön a választás, majd elfelejtettem.  Az egybites nemnácik átlátszó provokációját amúgy egy filoxéra is átlátja, innentől kezdve kifejezetten önfeledt szórakozásban lehet része az olvasónak, ha a Mi voltunk! nemnáci kiáltványt olvasgatja. Kivéve: ha nemnáci vagy, esetleg nincs humorérzéked.

Nekem kedvenc részem az, amikor a nemnácik kiáltványának szerzője a náci tömeggyilkos és háborús bűnös Csatáry tanúvallomásokkal részletezett, kellően dokumentált dicstelen, emberiségellenes cselekedetét azzal próbálja kompenzálni – cáfolni? – hogy hóban, fagyban, sárban, húgyban, szarban ők mennek és szurkolnak. Teszik a dolgukat, amihez értenek. Igen, ez például alaphangon teljesen rendben lenne, nincs bizsergetőbb érzés annál, amikor a meccsen kívül a lelátón is megy a hangpárbaj – a másik gyalázása nélkül. Csináljátok, tök jó, ezért szeretünk titeket.

Politizáló ultra: nem menő

Történetünk azonban nemcsak arról szól, hogy az ultrák belehúztak a politizálásba  - amihez ugye látványosan nem értenek – de a magyar ultra még ahhoz sem ért, ami a doga lenne: szurkolni. Lendüljünk most azon túl, hogy a tavaszi akkor is sorsdöntőnek minősített meccsekről saját maguk tiltották ki saját magukat egy totálisan irreleváns barátságos mérkőzésen mutatott viselkedésükkel és szopattak meg több tízezer embert. Mert vegyük most például a Mérkőzések Mérkőzését, a bukaresti derbit: a hivatalos adatok szerint a bukaresti szervezők 5000 (szóban: ötezer) jegyet bocsátott az MLSZ rendelkezésére a vendégszektorokban.

Az eddigiek fényében a hóval, esővel, sárral, szarral, húggyal dacoló magyar ultra mit csinál? Pillanatok alatt elkapkodja a jegyeket?  Ölre mennek a jegyekért? Óriási tévedés, ez legfeljebb kultúrországokban történik, ahol a sport nem politika, és a pártok propagandaosztályai számára terepgyakorlat, hanem valódi hús-vér embereket megmozgató társadalmi esemény. Ott egy ilyen izgalmas találkozó előtt percek múlva nem lehet már az interneten jegyet foglalni elővételre. Például ilyen a hoki Szlovákiában vagy Csehországban.

Gyászhuszárok: Mindenki feketébe!

Nézzük ezt a hitleres, horogkeresztes, szálasis, ustawkás videót, amely 3000 magyar huligánt ígér, az állítólagos lengyel segítséggel együtt. Vajon akkor most hány magyar megy Bukarestbe? Orbán Viktor Békemenetét is lengyel vendégmunkásokkal kellett megerősíteni, Vona Gábor a lengyel szélsőjobb szervezésébe segített be, ezek szerint most szükség van már a lengyel szurkolók, huligánok segítségére is? Mi van bazmeg, szotyihéjat előre ne hámozzam meg nektek? Adkettő, már egy kocsmát sem tudtok egyedül szétverni? Hé, horogkeresztes magyarok, hol van a büszkeségetek? Hol az a hírös magyaros virtus? Ennyire képtelenek vagytok megoldani valamit önállóan? Mi ez a nemnáci internacionalizmus?

Hallgatjuk a híreket: az MLSZ kétszer is meghosszabbította a bukaresti meccsre a vendégszektorba szóló jegyek árusítását magyar állampolgárok számára, így is csak 2800 (!!!) ment el – pont annyi, mint az NB1 átlagnézőszáma! – hol az a háromezer? A román Prosport.roszerint még ennél is kevesebb, csupán 2000 jegyet vásároltak a magyarok a vendégszektorba. Muhaha: jelzem a szektorotok 5000 férőhelyes, ennyi helyet kaptatok, kibaszott faszán fog kinézni egy félig üres lelátó, a románok máris röhögnek! Vagy nincs pénz jegyre? Tán a bokátokat fostátok le a közelgő bukaresti derbi miatt? Mi a fasz van veletek, becsicskultatok, magyar ultrák? Hozzátok képest még a Tarlós is „bátrabb” legény volt a gáton, majdnem áttörtehallgatás falát!

Izgalmas számadatok:

• Az nb1 átlagnézőszáma: 2808 fő (2012-13)

• A Mi voltunk! Facebookcsoport lájkolói száma: 3386 fő

• A bukaresti meccsre jegyet váltó szurkolók száma: 2000-2800 fő

Fostalicska nemnáci magyar ultra nem mer nyíltan zsidózni, de még ezt sem meri felvállalni, milyen radikálisok vagytok ti? Ebből már megint ilyen ájtatos nemzeti-konzervatív bullshit lesz, skacok, mint a Jobbik! Azok is mán’ fosnak mindentől, ami sárga és zs betűvel kezdődik, húú: zsírpapír.

Rendben, ezt még talán feldolgozzuk. 

De hogy ami igazán a dolgotok lenne, hogy hóban, sárban, fagyban és szélben meccsre jártok és hangulatot teremtetek, hogy még ez sem jön össze? Még a románokat semszőröstalpúzhatjátok: nagyvonalúak voltak, több jegyet adtak, mint amennyi elfogyott, tiétek lehetett volna a stadion 10 százaléka! A helyzet az ultrácskák, hogy fosós kis trendi európai szélsőjobbos divatmajmok vagytok! Inkább otthon maradtok a seggeteken a kanapén, nem mentek sehová. Against the modern futball? Hahaha! Az a helyzet kisbarátaim, hogy nemhogy londoni McDonaldsban nem tudnátok kitörölni a seggeteket a diplomátokkal, de még igazán szórakozni sem tudtok, nemhogy Londonig, még Bukarestig sem mertek elmenni! Megy a szöveg, hogy most megmutatjuk, aztán a vendégszektort nem vagytok képesek megtölteni? Kihagytok egy fasza derbit élőben, aki meg elmegy, annak Hitler és Szálasi jut eszébe a meccsről - gratulálok öcsém! - ha így folytatjátok 2000-en sem lesztek a szektorban.

Egyébként persze mindenkit megértek, fogjuk fel pozitívan a mérsékelt magyar szurkolói jelenlétet: ilyen horogkeresztes bandával válogatott meccsre menni, igazán lúzer tempó.

A dolog egyelőre úgy áll, hogy a lesajnált, balkáni románok példát mutatnak európaiságból, tekintsük meg a román ultrák Hitler-, és gyűlöletmentes teaserjét, így is lehet, nacionalista felhang nélkül.

Tényleg Alibi Gábor, amúgy hogy halad a szurkolók beazonosítása?