Prágában még a szex is más!

Csehszlovák Kém | 2013. október 6. - 17:54
Ingyen szex a Big Sisterben, ha a neten is megmutatod magad. 18+

Most mindenki a Livejasmin projektről beszél, de sokan nem tudják, ez az abszurditás már megtörtént néhány évvel korábban Prágában is.

Kezdjük gyorsan a rossz hírrel: a ház már nem működik, 2010-ben bezárt. Igaz, voltak még próbálkozások, hogy újraindítsák az akkor egyedülállónak minősülő projektet, de a csenevész és bátortalan frissítések kudarcba fulladtak. Persze, akit ez a műfaj hoz lázba, aggodalomra semmi ok, a prostitúció tejesen legális Csehországban - szépen hoz bevételt az állam számára - megannyi helyszínen kapcsolódhat ki a megfáradt turista. Például: itt.

Big Sister a prágai Smíchov városrészben a Nádražní utca 46-os szám alatt nyitott ki 2004-ben, mint egy átlagos bordélyház. A két ausztrál tulajdonos ekkor már évek óta benne volt a prágai éjszakai élet sűrűjében, többek között ők működtették a hírhedt K5 szexklubot is. A tulajdonosok 2002 óta gondolkoztak egy internetes night klub megvalósításának ötletével.

2005 januárjától már futottak az első tesztfelvételek, áprilisától fűszerezték meg némi extrával a szolgáltatást, mondhatni, az egyedülálló projekt valósággá vált: rövid időn belül 50 ezer regisztált felhasználóval büszkélkedhettek.

Párok és nők számára ingyenes volt a részvétel

korábban a férfi vendégek 500 koronát fizettek a belépőért. A hely népszerűségére jellemző volt, hogy a részvételt jó előre le kellett foglalni. A vendégeknek minden esetben több oldalas szerződést kellett aláírni, személyazonosságukat igazolni kellett.

A vendégek a szerződésben olyan felvételeket rendeltek meg a klubtól, amelyeken szexuális aktusaikat rögzítették, ezeket a felvett jeleneteket a szereplők később DVD-n hazavihették, illetve egyidőben engedélyezték ezeknek  felvételeknek online - és korábban DVD-s - forgalmazását is. A vendégek maximum egy órát maradhattak egy lánnyal.

A párok szexuális jeleneteiért a klub körülbelül 30 euró kompenzációt biztosított. Akik az interneten keresztül érdeklődtek a klubban zajló eseményekért, ők 30 euróért regisztrálhattak az oldalra. Ezért az összegért a user jogosultságot kapott az összes élő streamhez, a videoarchívum és a chatszoba meglátogatására is.

Az online csajokkal folytatott élő videochat szobáért ezen felül kellett fizetni, hello Livejasmin!

A klubot 58 rögzített kamerával szerelték fel

ezen kívül 3 alkalmazott mozgó kamerával járta folyamatosan a helységeket, illetve ők válogatták ki, mely streamek mehetnek adásba vagy az archívumba.

Érdekesség, hogy a Big Sister project az akkor nemcsak Magyarországon nagy sikerrel futó Big Brother tévés reality show után nevezték el, ahol a válogatott szereplők egy bekamerázott házban élték mindennapjaikat.

3000-5000 euró havonta,

ennyit kerestek a lányok a Big Sisterben. 2005-ben 12-en dolgoztak a klubban, azóta ez a szám növekedett. Fix fizetést kaptak, erre jött rá a bónuszpénz, amelyet minden felvett szexjelenet vagy az internetes kukkolók számára nyújtott online show után kaptak. A legtöbb lány Csehországból és Szlovákiából jött, de néhányan érkeztek Brazíliából és Ghánából is.

A Livejasmin swingers változata 2007-ben debütált,

az új műsor áttörésnek számított a műfajban, ez volt az internet történetében az első online közvetítés swingers éjszakákról. Az eseményen csak párok és nők vehettek részt, a ház számukra ingyenes étel és italszolgáltatást biztosított. A műsor végén a párok elkérhették saját felvételeiket DVD-n.

A tulajdonosok részéről persze volt némi izgalom a meghirdetett esemény miatt, párok, kamera előtt szexelnek, ingyen. A fogadtatás mindent várakozást felülmúlt: átlagosan 8-15 pár jelent meg vasárnaponként a swingers napon, hogy a kamerák előtt mutassák meg képességeiket.

Ma már nem működik a projekt, de az érdeklődők örömére az oldalon továbbra is elérhető a free tour opció és a videoarchívum blokk is, enjoy. Aki pedig egy korabeli jelenetet szeretne megtekinteni, ide kattintson. Vagy ide, ez elég viccesen kezdődik.