Magyar az SNS elnöke?

Csehszlovák Kém | 2013. október 18. - 13:30
Cicaharc a szlovák szélsőjobboldalon!

Cicaharc a szlovák szélsőjobboldalon! Azt tudtuk, hogy a magyar szélsőjobboldal élén egy Zázrivecz nevű szlovák áll, de hogy a szlovák széljobbot egy Görgei vezesse, ez már tiszta őrület.

Dili az élet, ha szélsőjobbos pártvezér vagy Kelet-Európában, egyik nap még magát igazi piréznek tartó pártelnökről kiderülhet, hogy az ősi ellenség nevét viseli, vagy nyelvét beszéli. Egy ilyen világ démonai országonként változnak, Magyarországon például minden sarkon sok kicsi zsidó esküszi össze az elméletet, Szlovákiában pedig minden bokorban egy magyar bújik meg, ha pedig valakit Soros Györgynek hívnak az maga a Mordor.

Így történhetett, hogy a szélsőjobboldali magyar párt elnökét korábban szlovák, most a szélsőjobboldali szlovák párt elnökét magyar származása miatt találták meg. "Vona" pártelnök (Jobbik) időben cselekedett, szlovák származású eredeti nevét - Zázrivecz - lecserélte, ilyen névvel tiszta ciki kiállni a szarszlovákiázó büdösnemnácik elé, annyi biztos. "Vona" később tagadta szlovák származását és kiadott egy meglehetősen kacifántos nyilatkozatot.

Mit ad isten, a napokban fordult a kocka, Berényi József, a Magyar Közösség Pártja (MKP) elnöke és Andrej Danko, a Szlovák Nemzeti Párt (SNS) vezetője a TA3 hírtelevízió "A politikában" című vitaműsorában vettek részt, ahol több politikailag rendkívül izgalmas kijelentés is elhangzott. Azt most, hagyjuk is, hogy a Fidesz seggéből kibújó MKP elképzelhetőnek tartja az együttműködést a magyarellenes szlovák szélsőjobboldallal, a dotohon már megtanulhattátok: nincs különbség szlovák és magyar nacionalista között, íme a legújabb frappáns bizonyíték.

Bárcsak Szlovákiának is lenne egy Orbán Viktora,

mondta a vita során Danko, aki a magyar miniszterelnököt Kelet-Európa legbátrabb politikusának nevezete, hiszen a magyar érdekérvényesítés terén akár szembehelyezkedik a külföldi befektetőkkel, bankokkal. A szlovák politikus szerint hasonló adópolitikát kellene folytatnia Szlovákiának is. A szlovák szélsőjobb párt elnökének tetszik, hogy Magyarországon egy nemzetközi befektetőtől elvárják a magyar kultúra és sport támogatását is, eközben Szlovákiában pedig az a képtelen helyzet uralkodik, hogy koreai himnusz szól a Tátra alatt.

Azt már soha nem fogjuk megtudni, hogy a szlovák nacionalisták elnökének legújabb példaképe vagy a szlovák széljobbon belüli helyezkedés volt az oka a tévészereplést követő magyarozásnak, mindenesetre a Nemzet és Igazság - a Mi pártunk elnök-asszonya alaposan helybenhagyta verbálisan az SNS főnkökét.

Semmi bajom a magyarokkal, de az nem lehetséges, hogy a szlovák egy olyan retardált nemzet, hogy egy nemzeti párt élére magyart választ!  - így Anna Belousovová az SNS egykori elnöke, aki nem tudta visszafogni magát és borított:

Danko anyjának lánykori neve Görgei, aki olyan magyar, mint a huzat.

Belousovová még a Facebookon reagált a pártelnöki vitára: "egy kicsit viccesnek tartom, hogy az SNS elnöke egy olyan ember, akinek anyanyelve magyar".

Belousovának egyébként Danko állítólagos magyar származásán kívül az sem tetszett, hogy a pártelnöki vita során Danko és Berényi már egy esetleges együttműködésről beszélt az MKP és az SNS között (OMG!), ráadásul Demko csodálatát fejezte ki Orbánnal kapcsolatban. Az MKP soviniszta párt, Orbán pedig 15 millió magyar miniszterelnöke akar lenni a Kárpát-medencében? Kell még ehhez valamit hozzáfűzni? - kérdezte a fb-on az pártelnöknő.

Ez egy félcigány,

aki hazudik és félrevezeti az egész társadalmat - ezt még Ján Slota mondta aSzlovák Nemzeti Pártból (SNS) való kizárását követően Dankoról, mi pedig a nyilatkozat idézésével jelezzük: a Danko elleni támadások már korábban megindultak. Slota tavasszal biztos volt benne, hogy Dankot hamarosan eltávolítják az SNS igazi tagjai. Andrej Danko korábban a bizalmamba férkőzött és felmászott a seggembe, mondta a sértett exelnök, aki szerint szomorú amit Danko tett, mert ő csinált belőle "valakit". 

Andrej Danko állítólag nagyon megharagudott állítólagos magyar származásáról szóló spekulációk hallatán. Szlovákiában legalább olyan ciki szélsőjobboldalon magyar származással bírni, mint a Jobbik környékén a szlovák vagy a zsidó származás tesz vállalhatatlanná vezető beosztásban. De figyeljük csak, milyen izgalmasan érvel Andrej Danko. Vagy Dankó András?

• A név eredete semmiképp nem magyar, mondja. Hoppá, nem is ez volt a kérdés, kedves András.

• Nem vagyok sem cigány sem magyar származású, hangzik Danko második, nem túl acélos érve.

A szlovák újságíróknak aztán többet nem is sikerült kiszedni Dankoból, aki felháborodva a feltételezésen faképnél hagyta a firkászokat, és a mai napig nem válaszolt több újságírói megkeresésre sem. Rendelkezésre állt ugyanakkor a nemzeti párt sajtósa, Zuzana Kohútková, aki készségesen egészítette ki a magyar származással megvádolt elnök szavait:

Az elnök úr családi gyökereit a Szepességben kell keresni, ott éltek évszázadok óta a család felmenői. A Szlovák Nemzeti Párt elnöke szlovák, édesanyja nem magyar származású és az elnök számára a legfontosabb ember a világon - legyen bármilyen nemzetisége is.

Szép, kerek történet, és még közel sincs vége. Azt ugyanis már a dotoho teszi hozzá, hogy a magyarok szerint a Görgeiek mind árulók voltak! Ha ezzel tisztában lenne Annácska vagy bárki az SNS politikusai közül, alighanem már a rendkívüli kongresszus összehívását intézné Zsolnán vagy simán politikai karanténba helyeznék az egykor szebb napokat megélt Slota-pártot.

Szavazzatok az elszakított nemzettestről!