Becsicskult antiszemiták

Csehszlovák Kém | 2013. november 8. - 13:11
avagy a Faszpumpás és a Főcuki kalandjai a Szlovák Választókörzetben.

Jelentős mértékben becsicskult hangulatban és outfittel, mondhatni valósággal belopakodott Komáromba a Jobbik Zrt. Managementje, Vona “Főcuki” Gábor és Szávai “Faszpumpás” Pista. Egy háborús bűnös alak emléktáblájának laza megkoszorúzása után indult a hókuszpókusz a legújabb Jobbik blöff, az elcukisodás jegyében. Szávai rögtön az elején bejelenti: nem  kritikusaik, hanem felvidéki jobbikos közönségük miatt érkeztek lakossági választási fórumot tartani. Persze, a demokrata tábor rajta tartja a szélsőjobbon a szemét, hála Szávai öszödi beszédének és a parameter.sk tavaszi cikksorozatának, a magyar szélsőjobboldali párt valódi arca és szándéka lelepleződött. A csúnya bukta után jelentős alakváltozáson ment át a szlovmagyar széljobb erőtér, amelynek eredménye a mostani bujkálós kampánnyitás a Szlovák Választókörzetben.

Aki nem ismerné a történetet, azoknak röviden összefoglaljuk, miről is van szó. A Szávai beszéd kikerüléséig 2011-ben és 2012-ben a Jobbik erősen közeledése figyelhető meg az MKP ifjúsági szervezetéhez, és a Selye HÖK szervezetén keresztül a szlovmagyar fiatalokhoz. Ennek közvetlen biznyítékairól itt olvashattok. Aztán jött a Faszpumpás, mindent elkúrt. Nem kicsit, nagyon:

“A legrosszabbul Felvidéken állunk a gyenge magyar identitás miatt, de „szerencsére” itt szinte elhanyagolható a magyar állampolgárok, így a potenciális magyar szavazatok száma is, így erre a régióra kell a jövőben a legkevesebb hangsúlyt fektetni (…) a kevés magyar szavazó miatt az eddigieknél is kevesebb energiát és időt kell a Felvidékre fordítaniuk, ám mindezt úgy kell kivitelezni, hogy az ottani magyarok ne érezzék, hogy „pártérdekeinket a nemzeti érdek elé helyezzük.”,

szivárgott ki. Táncolj Pista, ez még mindig:

Epic fail.

Az MKP-Via-Novát ért KO után több hetes, hónapos zavarodottságot egy a Jobbiktól elhatárolódó bátortalan elnöki nyilatkozat követte, de az ifjúsági csoport keménymagja és baráti köre Berényi szavait meglehetősen morcosan fogadta, ez így nem mehet tovább.

A Via-Nova/MKP projektet konszolidálni kellett.

A Gubík-Samu tandem vezette Via-Novát aztán behúzták középre, “konzervatív-polgári színekre” festették, és megkapták a Martosi Szabadegyetem megrendezésének jogát is: aki Gombaszögre megy, az nem magyar. Közben a hibát-hibára halmozó politikusainak pozicionálása csak akkor működhetett tökéletesen, ha a Via-Nova elfideszesítésével párhuzamosan világosan legalább megpróbálják körberajzolni a helyi szélsőjobbot is. Mivel a felvidéki neonáci sziget agykárosultjaival érdemben nem lehetett mit kezdeni, adta magát, hogy a Via Novával szorosan együttműködő és a Jobbik figyelmét is felkeltő, a Via Novával ezer szállal kötődő, selyei HÖK-ből kikerülő arcokat helyezzék előtérbe. Így történt, hogy a 2012-ben még a Via Nova oszlopos tagjának számító Pallér Péter 2013-tól már a felvidéki Jobbikot szervezte.

A felvidéki magyar politikusi utánpótlás Devecseri Szilárdja, az MKP Via-Nova  ifjú Benny Hillje, az örök nevettető és minden körülmények között körültekintően nyilatkozó Samu “Agysebész” Pista újra vidám perceket okozott határon innen s túl.Hlupy Jano ezúttal az Új Szóban bagatelizálta Pallért Via Novás szerepét: ő csupán szimpatizáns. Vajon a szlovák sme.sk napilap újságírója vagy az asszimilációs célpont Samu “Agysebész” István hazudik? 

Pallér Péter a Via Nova szervezője (iksz.net)

Pallér Péter a komáromi Via Nova ICs oszlopos tagja (hirek.sk)

Pallér Péter, a Selye János Egyetemen tanuló Via Novások vezetője(szabadujsag.com)

Így jutunk el a mostani komáromi rendezvényig, ahol sok Via Novás arcot láttunk, a régi barátokat hivatalosan már nem vállalhatják fel, de még mindig jó akolmelegben lenni. Itt jegyeznék meg még egy színjátékot, amelyet az amúgy Via Novás Nagy Richard mutatott be az eseményt beharangozó, Vona Gábortól elhatárolódó bejegyzésében. Csak az a kérdés merül fel minden, logikusan gondolkodó olvasóban: mit keres a cikk szerzője a szervezetben?

Nagy Ricsitől már csak az a Boldoghy Olivér volt mókásabb, aki krokodil könnyeket ejtett a mérsékelt jobboldal nevében Vona komáromi jelenléte miatt, mondván, ez lesz az oka, amiért a “balliberálisok” szavazatokat kaphatnak. Mondja ezt az a Boldoghy, aki többek között a Jobbik által támogatott Jobb Komáromért Polgári egyesület tagja, baráti körében több jobbikos is van. A megélhetési magyar tipikus alakja. Hasonló díszpinty a Jobbik gyűlésen megjelent köztudottan antiszemita Fehér István is, aki Boldogyval és Lúzernagyival együtt a szlovák állampolgárság elvesztéséből csinált politikai karriert.Ők ketten, mármint Boldoghy és Fehér közeli barátok. A Jobbik szellemi holdudvarába tartozó “Te ügyed Kör” illetve az “Egy Jobb Komáromért” szervezeteket hasonlóan veszélyesnek tartom a demokráciára nézve, mint a megélhetési politikusok “munkásságát”.

Na de vissza rendezvényre!

A fényképek tanulsága szerint egy szem Jobbik-Felvidék zászlóval, puritán, már-már református tanítókat idéző szerénységű ruházatban jelentek meg az előadók és a résztvevők a pártgyűlésen. Főcuki cinikusan beszélt “szörnyű, szélsőséges programjukról” és az úgynevezett vádakról, amelyekkel ellenfeleik illetik őket, "antiszemitizmus, cigányellenesség". Amúgy tök vicces volt, azt mondta, szerinte azért lettek ők antiszemiták, mert Izrael államot bírálják. Muha. Főcuki, már miért ne lehetne Izrael politikáját bírálni? Ott is csak emberek élnek, különböző politikai nézettel, rendben való dolog, ha nem értünk mindig mindennel egyet. Ne keverjük össze azonban Izrael állam politikájának bírálatát a nettó antiszemitizmussal! Emlékeztessem itt a kedves olvasót Szegedi “Zsani” és a “Rabbik” történetére, ugye-ugye. A magyarországi plaza és lakópark építés leple alatt nyomuló izraeli tőke legendája pedig már olyan szinten a vicce kategóriájába tartozik, hogy tényleg csak egy linket teszek most ide cáfolatképp.

A Főcuki amúgy tényleg cukin viselkedett, legújabb arculatváltó kampányuknak megfelelően, hülyének tettetve magát adta elő az ötéves Piftike figuráját a tanárnéni előtt: nem én voltam, nem én dobtam be az ablakot, közben zsebében ott van a kő. Hitler sem akarta kiírtani a zsidókat, a gázkamrákban mégis milliók pusztultak el. A faji gyilkosságok sem úgy kezdődtek, hogy meghallgatták az emberek egy felbujtó beszédet, oszt mentek gyilkolni. Több éves folyamatról beszélünk a népirtások előtt, amelyet olyan szövegek, sunyi célozgatások és cinikus beszédek előztek meg, amit a Jobbik tol. Legyen elég itt csak a Solymosi Eszter-féle mítosz újbóli felidézésére vagy a “cigánybűnözés” szó folyamatos ismétlésére céloznunk.

Természetesen kell egy jó nagy adag vakság, ha valaki a fórum résztvevői közül egy percig is elhitte: a Multialarm Kft egykori termékmanagerének egy másodpercre is fontos a magyarság ügye. Persze, ha a közönség doyenje a tanórákon rendszeresen zsidózó Fehér István komoly képpel a határok megváltozásának lehetőségéről képes kérdezni, ott tényleg nagy a baj. Képzeljük el, milyen lehet a többi arc, asztakurvaélet. Ami biztos: a Faszpumpás és a Főcuki is kerülte az eddig bejáratott jobbikos gyűlések hangulatát felpezsdítő szavakat: nyílt komcsizás volt, nyílt zsidózás, cigányozás buzizás nem. Persze aki ezek után azt gondolja, hogy a Jobbik nem antiszemita, nos, felidézném a júniusi földtörvény zárószavazása alkalmával kialakult botrány utózöngéjét, melynek során Latrocai János, az országgyűlés elnöke megvonta a jobbikos képviselők tiszteletdíját.

Pallér Péter egykori MKP-Via Nova tag, szimpatizáns és főszervező, jelenleg a felvidéki Jobbik szervezője és a november 6-i rendezvény házigazdája, így kommentálta az eseményt:

"Ha valaki azt hiszi, hogy a Jobbik ilyesmitől majd meghunyászkodik és beáll a magyar fold kiárusítóinak sorába, az bizony óriásit téved! Biztosan jól a pénz a soron következő melegfelvonulásra vagy épp egy bónusz auswitz (sic!)-túrára.”

Van még kérdés?