Tegnap a csehszlovák kommunista pártfunkci, ma a felcsúti suttyó figyel téged

Csehszlovák Kém | 2013. november 18. - 14:06
1989 előtt kötelező volt nem magyarnak lenni, 2013-ban kötelező magyarnak lenni, én meg csak kiülök a kertembe, kavarok egyet a gulyáson, oszt le vagytok ti baszva.

1989 előtt kötelező volt nem magyarnak lenni, 2013-ban kötelező magyarnak lenni, én meg csak kiülök a kertembe, kavarok egyet a gulyáson, oszt le vagytok ti baszva.

Izgalmas jelenségre figyeltem fel, magas állami tisztviselőktől kezdve, a magyar politikai jobboldal különböző figurái adják egymásnak a stafétabotot Szlovákiában.

• November 6-án Vona “Főcuki” Gábor és Szávay “Mindent vissza!!!” Pista osont be Komáromba (Komárno).

• November 16-án Áder János köztársasági elnök családostul magánlátogatást tett Pálócon (Pavlovce nad Uhom).

• November 17-én Orbán Viktor miniszterelnök szűk körben (két testőre+pártmédia) látogatta meg a legendás Lúzernagyit Rimaszombaton.

Érthetetlen ez a kuncsorgó szavazatszerzési akciócunami a tavaszi kiszivárgott Szávay-beszéd fényében, idézzük fel csak újra a Jobbik "igazság-beszédét":

 “A legrosszabbul Felvidéken állunk a gyenge magyar identitás miatt, de „szerencsére” itt szinte elhanyagolható a magyar állampolgárok, így a potenciális magyar szavazatok száma is, így erre a régióra kell a jövőben a legkevesebb hangsúlyt fektetni (…) a kevés magyar szavazó miatt az eddigieknél is kevesebb energiát és időt kell a Felvidékre fordítaniuk, ám mindezt úgy kell kivitelezni, hogy az ottani magyarok ne érezzék, hogy „pártérdekeinket a nemzeti érdek elé helyezzük.”

Vajon mi lehet oka, hogy vezető jobboldali politikusok valósággal megszállták a “Felvidéket” és egymást túllicitálva hajtanak az elhanyagolható magyar szavazatokért? Az antiszemita, romaellenes párt el akarja magáról terjeszteni ennek az ellenkezőjét, a Fidesz meg leginkább halott emberekkel szeret találkozni: templomot, temetőt látogatnak meg, keresnek fel, csak én nem értem, milyen üzenete van a ma embere számára rég elvesztett csatákat hologram-ellenféllel újrabokszolni, Lúzernagyi mellett templomban  “a csuhás” előtt (Orbán Viktor-1991) ájtatoskodni: a 2014-es magyarországi országgyűlési választások nyitányában szavazatokért kuncsorogni.

Ekkor jöttem rá: ezek fosnak!

Orbán egyébként a helyi vastagnyakú kálvinisták meghívására érkezett Rimaszombatba, templomavatásra, amelyet a szlovák államon kívül a magyar adófizetők pénzén is megtámogattak. Ezek után kíváncsian várom az első szlovákiai futballstadion átépítéséről szóló híreket, amelybe beszáll Magyarország miniszterelnöke is! Nem elég, hogy  a Miniszterelnök úr otthon csinál bohócot magából, és megvezetett szavazóiból, akik a jelek szerint tényleg elhiszik, hogy államosítással, állami támogatások osztogatásával és kliensi rendszer kiépítésével új világ kezdődött. Nem, beteg és a Múltba Kókadó Pöcsök szájízének megfelelően, a határon túl is terjeszti poshadt eszméit. Komolyan várom már, amikor ezek ketten, mármint Fico és Orbán, együtt fognak kampányolni a Retardmenet élén Pozsony és Budapest között.

Vírustól a török hódoltságig

A Pocakos Tábornok ráadásul nem fogta vissza magát, “török hódoltságról” beszélt a szlovmagyaroknak, olyan harcról, amelynek utolsó bástyái a templom és az iskola. Értik ugye: Ne félj, Pajtás! Nem tart ez örökké, 150 év alatt sem lettünk törökké (nem lettünk török, tatár, orosz, oláh, szláv, latin, germán, arab, perzsa, muszlim, oszmán, viking, ukrán, görög, muszka, héber, néger, Jägermeister). 

A harcias retorikán nem lepődünk meg, nem is olyan régen Berényi (MKP) kartárs hirdetett közelebbről meg nem határozott harcot négyszázezer szlovmagyar nevében 5 millió szlovák ellen. Az osztályharc fokozódott, idén nyáron Berényi, ahogy jó kommunistához illik, már a belső ellenséget kereste, és meg is találta: 2013 Slanskyja a szlovmagyar, akit ki kell irtani. Tiszta, egyenes beszéd, mi pedig továbbra is csak a buksinkat vakarjuk, hogyan képes egy ilyen náci beszédet támogatni Bugár Béci. Már-már azt hittük, ettől durvább nem lehet, de jött a Habra a cseresznye: Orbán a Hősök terén kiadta a hadiparancsot: magyarok, készülődjetek. Értsd: Fidesz=magyarok.

Autonómia – elméletben

Ne értsetek félre: egy templom felújításában nincs semmi kivetnivaló, a szólás szabadsága mellett, hasonlóan fontos érték a szabad vallásgyakorlás és különben is: Franciaországban meg templomokat bontanak, hát nem jó rimaszombatinak lenni?

 Itt van köztünk az a generáció, amely kivívta nekünk ezeket a ma már természetesnek tűnő értékeket. A probléma ott kezdődik, ha a suszter nem marad a kaptafánál, a lelkész isten igéjének hirdetésénél, úrvacsoránál, zsoltárok éneklésénél. Hanem mondjuk református uramék Budapesten a Szabadság téren Horthy-szobrot avatnak, vagy Rimaszombatra meghívják két zsoltár közé kampányolni a Pocakos Tábornokot. Aki ilyeneket mond, mint például: “Lassan a Kárpát-medencében a magyaroknak nem kisebbségnek, hanem államalkotó közösségnek kellene magukat tekinteni”. Vagy: "minden közösségnek joga van Európában autonómiára, amely egy általánosan elfogadott európai érték".

(Villog az R-betű a sarokban, ismétlem: Orbán európai értékekre hivatkozik!!!! Muhaha!!!)

Autonómia – a gyakorlatban

Nem olyan régen történt: a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház csatlakozott az egységes Magyar Református Egyházhoz. A szavazáskor a szlovák anyanyelvű püspökök távoztak a zsinati ülésről. Aki nem tudná: az etnikai arány a szlovákiai református egyházban 85:15 a magyar javára, a kilenc egyházmegyéből hét magyar, kettő pedig szlovák. Az erősen nacionalista hátterű és a politikával összegabalyodott reformátusok nem sokat hezitáltak az egyoldalú és a szlovák kisebbség véleményét ki nem kérő döntésük kapcsán, nem legyen kétségünk, egy akármilyen autonóm magyar etnikai többséggel rendelkező szervezet, hasonló lépésre szánná el magát, legalábbis megpróbálja.

1989-től 2013-ig

Ráadásul ez az egészen elképesztő időutazós kampány, a török megszállás kori imádkozós politikai pornó november 17-én történik, a bársonyos forradalom évfordulóján. Gondoltátok volna-e, 89-es ifjak, hogy 24 évvel később újra veszélyben a szabadság: 1989 előtt kötelező volt nem magyarnak lenni, 2013-ban kötelező magyarnak lenni, én meg csak kiülök a kertembe, kavarok egyet a gulyáson, oszt le vagytok ti baszva. Legalább ezen a napon megállhattunk volna egy pillanatra: milyen könnyedén herdáljuk el napról napra a 89-esek örökségét és önként hajtjuk fejünk alávaló pozícióba.

Most tényleg nem viccből, de tegye fel a kezét, aki elhiszi – az agymosott híveken kívül – hogy Orbán Viktor, a Pocakos Tábornok egy másodpercre is hiteles Európában, amikor európai értékekre hivatkozik, miközben valójában, roppant cinikus módon, pont telibe szarja az emberi jogokat és pusztán belpolitikai érdekek miatt tolja az agendát a hatumák körében és ígérget nektek autonómiát? Tegye fel a kezét, aki szerint Orbán hitelesen bírálhatja Fico nyelv- vagy állampolgársági törvényét, miközben Magyarországon felszámolta a demokráciát? Tegnap a csehszlovák kommunista pártfunkci, ma a felcsúti suttyó figyel téged és nem hagy sok választást.

Nemzet-Templom-Focipálya vs. Szabadság-Egyenlőség-Testvériség: válasszatok!