Súdrh Duraj, a versmondólány

Csehszlovák Kém | 2014. január 6. - 09:11
Duraj szerint Bugár jelzésére várt az állig felfegyverzett rendőrség, amely félelmetes létszámban jelent meg a komáromi naggyűlésen.

Duray kitálalt – harsogja az egyébként sok helyen nem is mérhető – nincs mit – magát mégis „legolvasottabb blogportálnak” hirdető weblap, erősen indul a 2014-es év is. Hosszú felvezetés után érünk el egy antiszemita jobbikosok által teleposztolt marokkói weblapon megjelent Duraj írás érdemi mondanivalójához: amikor az olvasó a csattogós lepkét tologatta a nagyi kertjében, ez a szpoluprácás Bugár már akkor a magyarok megosztásán mesterkedett! Úristen!

Duraj kétségkívül jó cuccot tolhat: az egyik sztorija úgy hangzik, hogy Bugár jelzésére várt az állig felfegyverzett rendőrség, amely félelmetes létszámban jelent meg a naggyűlésen, miközben országos razziát folytattak minden magyarul beszélő ellen (muha) aki Komárom felé közeledett, a másik nagyotmondás szerint Bugár bombariadót akart elrendelni, hogy az összegyűlt emberek között riadalmat keltsen és a termet végre kiürítsék (facepalm).

Súdrh Duraj ezt írja: „A Nagygyűlés megszervezésében az Együttélés hajthatatlan volt. A Magyar Polgári Párt (korábbi nevén FMK) elhatárolódott a javaslattól”. Megkerestem néhány korabeli szemtanút, aki ezt másképp látja: “A komáromi nagygyűlést Duray találta ki, ott akarták megalapítani közfelkiálltással a szlovmagy parlamentet. Ez viszont a Magyar Polgári Pártnak nagyon nem tetszett. Ezért ugyan belementünk a részvételbe és az lett belőle, amit akartunk: egy szimbolikus összeröffenés.”

Ugyanez a Duraj egyébként tavaly nyáron már bizonyította milyen hiteles, amikor a martosi táborban népszerűsített antiszemita ponyvairodalmat bemutató cikkünk kapcsán nézett a kelleténél jobban a borospohár aljára és fabulálni kezdett. A csehszlovák kommunista rendszerrel jó kapcsolatot ápoló, de mára csak saját emlékművét ácsolgató versmondólány azzal szerette volna az MKP számára botrányos esetet tompítani, hogy odahaluzta: évekkel korábban Martoson jártam, de részegen kidobtak. LOL!

Nagyjából ennyire kell komolyan venni a komáromi 1994-es naggyűlésről szóló agymenését a Felvidéki Zombinak (copy right Barak Laci), akinek legújabb próbálkozása az eddig is csak fospisztoly-projektnek nevezett MKP-közeli álértelmiségi weblap motoszkája sorába illik be: fogást keresni a Híd elnökén, akinek mondása úgy tűnik 2014-ben is igaz: „Mindenki MKP-snak születik, de van, aki továbbtanul”.