Ki ez a Gubík? A Jobbik kiképezte, a Fidesz használja

Csehszlovák Kém | 2014. április 15. - 15:23
Veszélyes nacionalista játékba kezdett a Fidesz és a Jobbik, a Parameter időben figyelmeztet!

Magyarországon állandó vitatéma: milyen szinten, ha egyáltalán, működik együtt a kormánypárti populista-„jobboldali” Fidesz az ellenzéki szélsőjobboldali Jobbikkal. Szerencsére ez a nem nagyon reklámozott együttműködés Szlovákiában jobban látszik. És annál veszélyesebb is, főleg, ha az ezekben az órákban is változatlanul zajló orosz előrenyomulásra gondulunk Ukrajnában. Veszélyes nacionalista játékba kezdett a Fidesz és a Jobbik, a Parameter időben figyelmeztet!

2012 január 13-15. A magyarországi Bátonyterenyén a Via Nova ICS, az MKP ifjúsági partnerszervezete az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetséggel és a Fidelitasszal karöltve szakmai konferenciát szervezett a Hanns Seidel Alapítvány és a Polgári Magyarországért Alapítvány támogatásával. A rendezvényen részt vett: Rétvári Bence, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium államtitkára, Répás Zsuzsanna, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára, Becsó Zsolt, a Nógrád Megyei Közgyűlés elnöke, Molnár István, Esterházy János politikai tevékenységének tisztára mosásával foglalkozó revizionista kurzustörténész. A fiatal próbapolitikusokat Csepreghy Nándor (Fidelitas), Gubík László (Via-Nova) és Pallér Péter (Via Nova, ma: Jobbik) képviselte.

A 2014 áprilisi, magyarországi országgyűlési választásokon Pallér Péter a Jobbik országos listájának 49. helyén indult.

A 2014 májusi EP választásokon Gubík László a Fidesz listájának 21. helyén indul.

Mint egykor Obi van Kenobi a Milleneum Falcon fedélzetén az Alderaan bolygó maradványai között, zavart érzünk az erőben.

Gubík elvtárs magyarországi pártlistán? Ez valami tévedés lehet! Ha emlékezetem nem csal, az asszimilációs célpontok ifjúsági vezetője néhány hónappal korábban egy Facebook beszégetésen ezt írta Polák Gábornak:

egyetlen magyarországi párt listáján sem kívánok indulni!

Ehhez képest, hát olvastuk hétfőn, mi történt. Persze Gubík „Fogalmatlan” Pista mondhatja, mindez még a 2014-es magyarországi országgyűlési választásokra vontakozott és nyilván egy héttel később már mindezt teljesen másképp gondolja és nem probléma bevállalni a Fidesz EP-listát. Kár, hogy az a rohadt print screen mást mentett le:

„Felvidéki ifjúsági szervezetnek vagyok a vezetője, nem magyarországié. Pont. Egyébként meg nincs olyan, hogy határon túli jelölt. Csak pártlistán lehet indulni, amivel én nem értek egyet, mert akkor akarva-akaratlanul már egy pártot képvisel a megválasztott képviselő, nem pedig az adott külhoni régiót.”

Magyarul: Lacika, megvettek kilóra, elveid ellenére beneveztél oda, amit fél évvel ezelőtt még te is okosan láttál. Elárulod hazádat és nemzeted, mit neked az MKP és a Via Nova vagy a régi Jobbikos haverok. Ráadásul teszed mindezt egy magyarországi párt listájának szimbolikus helyéért. Persze: ezt is várják el tőled kenyéradó gazdáid: Szép magyar szavakat, erkölcsi példát, egységet és a közösséget. Hogy ebből aztán gerinctelenség lesz és árokásás, gyűlölködés és megosztás erről nem is elsősorban te tehetsz, hiszen te fogalmatlan vagy.  De nem a politika, aminek a szolgálatába szegődtél.

Lesz táborpornó 2014-ben is!

Pedig futtatnak téged a haverok, nem vitás, de ezt még hadd mondjam el gyorsan. Nem akarok a nyári viták elé menni, lefogjátok ti még ezt egymás között harcolni, de hadd ne legyek már vak, amikor kártékony munkádról beszélünk. Úgy emlékszem, hogy tavaly nagy volt az egység a gombaszögiekkel, egyeztettek a következő évben a táborok időpontját illetően, még csak véletlenül sem lesz ütközés. Ezzel szemben mi történt? Az év elején, egyeztetés nélkül, egyszerűen bejelentettétek a martosi tábor folytatását! Hogy még szánalmasabb legyen a történet, okulva a 2013-as tábor érdektelenségéből, az egészet rászerveztétek a brazíliai labdarúgó világbajnokság időpontjára! Ha már nézi a hülye paraszt a Rinyáldót, akkor azt a martosi projektoron bámulja, he.

De nézzük, mit tanult a gyerek a Fidesz és a Jobbik vezetőképzőjében. Tanulságos, hogyan gondolkodik ma egy úgynevezett EP-listás fideszes politikus a Jobbikról:

„Ha a párt tudatosítja, hogy elveket kell radikálisan képviselni határozott érdekképviselettel és erős szakmaisággal, de e mellé nincs szükség hőbörgésre, lázadásra, kirekesztő retorikára, magyarán: középre tolódik, akkor garantált a jövője és idővel kormánytényezővé is válhat.”

„Szükséges egy olyan szellemi holdudvar felállítása művészekből, írókból, véleményformáló emberekből, ami anno a MIÉP-nek megvolt, és elfogadottá tette a pártot középen is.”

„Még ha a polgári oldalt vallom is magaménak, ahogy az LMP esetében, úgy ebben az esetben sem vagyok ellendrukker. Kis vérfrissítés jót tehet a magyar társadalomnak.”

Elképesztő szavak egy MKP-s fiatalember szájából, aki egészen nem tudja, mit beszél. Akinek a MIÉP valaha is középen elfogadott volt, arra tényleg nincs más jobb, szó, mint a Fogalmatlan.  Ne legyenek kétségeink, ez a magát most „polgárinak” mondó fiatalember nincs egyedül a Fideszben, az általa bemutatott Jobbikról való gondolkodás meglehetősen jellemző az Orbán-pártban és szervilis újságírói körében. Ilyen kritikát bőven hallani jobbikosoktól is, tényleg nem értem, Gubík miért nem a Jobbik listáján indul. Vagy az most még ciki lenne?

Úgy tűnik, igen. Fideszes és Jobbikos vezetőképző, Jobbik-pártlista és Fidesz-pártlista. Ha én szlovákiai magyar lennék Ágcsernyőben vagy Dévényben csak egyet kérdeznék: hogyan tudtok ti még engem képviseni? Monjuk ki: Gubík és Pallért nem mások, mint a magyar határon átdobott, olyan szeparatista, szellemi terroristák, mint akik néhány ezer kilométerrel keletebbre a Krímben vagy Kelet-Oroszországban, a helyi lakosság akaratát figyelmen kívül hagyva, a lánc végét tartó gazdáik parancsait vakon teljesítik. Pallér és Gubík jelképesen már leverte a szlovák állami lobogót a falutok állami hivatalairól és kitűzte a magyart. Itt az idő, hogy ti, helyi emberek csapjatok ezeknek a felforgató terroristák kezére és kérjétek meg őket, menjenek oda, ahol jól érzik magukat.

Fidesz-lsitán, Jobbik-listán, Magyarországra.