Fidesz-Jobbik-MKP szpolupráca!

Csehszlovák Kém | 2014. április 25. - 14:01
Gubík és Popély semmit nem csinált az általuk nagy hangon vallott „ügyekben”, csak néhány merevedést könyvelhettek el egy nagymagyarország-térkép láttán.

Aznap, amikor Putyin elismerte nyilvánosan, hogy orosz katonák voltak foglalkoztatva a Krímben, jött ki ez  a hír: a Magyar Közösség Pártjának egyik doyenje a Jobbik színeiben indul a Európa Parlamenti választásokon. Mondhatnám, nincs itt semmi látnivaló, tessék szépen hazamenni. Különösen nem hír ez Szlovákiában, ahol a Parameter évek óta cikkezik a Jobbik és a Fidesz szpoluprácájáról, Barak Laci, Buchlovics Peti és én a Kém. Na, de most komolyan: tegye már fel a kezét az, akit meglepett a hír.

Tényleg a poszt nagyjából eddig is tartana, de a Parát olvassák a za Dunaj is – látjátok feleim, Múltba Kókadó Pöcsök, ez az igazi nemzetegyesítés, már ha ismernénk ezt a szót, de hát ugye nem ismerjük, mert mi, önállóan gondolkodó emberek sokaságában hiszünk és nem az egyszerre körbeállható moslékos váLyúban. Magyarországi olvasóink jó ha tudják, amin odaát még tanakodtok, hümmögtök és lamentáltok, hogy valóban megtörténhet-e, Szlovákiában, két kedvenc pártotok összehozta. Még mielőtt valaki értetlenkedne, az MKP rég nem önálló párt már, hanem a magyarországi Fidesz szlovákiai bohócait és gyenge képességű, megélhetési magyarjait összetartó ernyőszervezet.

Persze, voltak már ennek a Fidesz-Jobbik szpoluprácának előjelei, néhány nappal ezelőtt mutattam be a fiatalok közötti összjátékot, amely Fogalmatlan Gubík Fidesz-listás, és Hollókosztozó Pallér Jobbik-listás helyeiben manifesztálódott.

Tényleg, az megvan, hogy a szerencsétlen Gubík olyan büszke arra, hogy a Fidesz indította, hogy úgy lefosta a bokáját  a Sme újságírójának hívására, hogy telefonját se merte felvenni, az sms-ekre nem válaszolt? Persze, valahol sajnáljuk a gyereket, képzeljék el, leírja, kimondja, ő soha nem indul magyarországi pártlistán! Mi történik néhány hónap múlva? Gubík elindul magyarországi pártlistán!

Tudják mi a magyar labdarúgás és a Felvidéki Felkent Magyarok politikájában közös? Évek óta sehova nem jutnak be és az utánpótlásuk ugyanolyan fos, mint az A-csapat!

Egy hete már, hogy a Múltba Kókadó Pöcsök politikusa, Csáky Pál a budapesti híradónak úgy nyilatkozott: problémája lesz a párkányi MKP politikusának, egyetemi tanárnak Popély Gyulának a Jobbik listán való indulása miatt. Csáky Pál még ezt mondja a hiradónak: „ami a Jobbikos jelölést illeti, ez meglepett minket. Mi a Jobbikkal nem tartunk kapcsolatokat, tehát nem tudtunk erről a jelölésről. Akkor tudtuk meg, amikor nyilvánossá vált. Ez kicsit meglepett bennünket.”           

Csáky „fenyegetését” ugyanolyan komolyan kell venni, mint az MKP autonómia-koncepcióra vonatkozó tavalyi ígéretét, amely szerint 2014 elején azt nyilvánosságra hozzák. Mint tudjuk, nem tudunk továbbra sem semmit, az MKP autonómia-elképzeléseiről, és egész nyugodtan mérget vehetünk rá, ehhez hasonlóan Popélynak sem lesz semmi baja, Csáky és az MKP nem mer hozzányúlni.

Kérdezheti a Para-olvasó, miért?

Nem lesz megnyugtató válasz, de ez a nagy büdös helyzet, azért, mert az MKP fele Popéllyal és a Jobbik által is vallott szélsőjobboldali gondolatokkal szimpatizál. Ennek nyilvánosan nekimenni politikai öngyilkossággal érhet fel, tudja ezt Csáky is. Itt emlékeztetném az olvasót az MKP ifjúsági szervezetének történetére, amely szervezet egészen nyiltan együttműködött már a múltban is a magyarországi szélsőjobbal. A Parameter által kirobbantott martosi „Cion bölcsei” botrány vagy a Szávay-féle „őszödi beszéd” kapcsán Berényi pártelnök elhatárolódásra kényszerült a Jobbiktól – a párt keménymagja azonnal nekiment Berényinek, gyakorlatilag „hazaárulóvá” vált.

Gubík „Fogalmatlan” László és Popély „Nemnőverő” Gyula magyarországi pártlistákon történő indulása még ebben a velejéig romlott és elvtelen politikai mezőnyben is kifejezetten feltűnő. Két olyan politikusról van ugyanis szó, akiknek politikai hitvallása, közéleti tevékenységük egész filozófiája és üzenete a „felvidéki magyarságról”, a „jogfosztottságról”, a „nemzeti önrendelkezésről”, „megmaradásról” és „asszimilációról” szól. Az „elszakított nemzettestek” felkent önjelölt papjai most minden eddigi gondolatukat sutba vágják és különösebb ráhatás nélkül, önként és dalolva, beállnak egy magyarországi pártba, annak pártpolitikusaivá válnak.

Hát milyen politikai skizofrénjeitek vannak nektek, szlovmagyarok?

Persze, lehet erre azt mondani, agymosott híveik már így is fennen hangoztatják, hogy ők azok a politikusok, akik komolyan kiállnak a „felvidéki magyarság érdekei mellett”, hogy Gubík és Popély a magyarországi pártlistán is a szlovmagyarok ügyeit fogják képviselni – „jogfosztottság”, „területi autonómia”, etc – de hát eddig mit is tettek le az asztalra? Semmit! A kettős állampolgárság ügyében egyedül érdemi áttörést a Híd színeiben politizáló Gál Gábor ért el, az autonómia kérdésében érdemi elképzeléseket egyedül a Híd párt hozott nyilvánosságra, megvitatásra. Konkrétan, hogy a sarki kocsmában is értsék: Gubík és Popély lófaszt, semmit nem csinált az általuk nagy hangon vallott „ügyekben”, csak hőbörögtek és néhány merevedést könyvelhettek el egy nagymagyarország-térkép láttán. Ennyi.

Tegye fel magának a kérdést a szlovmagyar választópolgár: mégis, ki az akit Gubík és Popély képvisel? Önmagukat? A magyarországi pártjukat? Mert, hogy e két megélhetési magyar jócskán hitelességi problémával küzd, az nem kérdés. Az, hogy valóban fognak-e titeket képviselni, uvidíme. Esélyt nyilván kaphatnak, de az eddigiek alapján ne melegedjetek túlságosan be.

Most az olyan apróságokról már tényleg nem is akarok írni, hogy Popély jelenlegi pártját az MKP-t életben tartó Fideszt a Jobbik Magyarországon ezerrel támadja annak korruptsága, elvtelensége és az „álszent demokratikus rendszer működtetése” miatt – Gyula, nem leszel ettől újra megint egy kicsit skizó? Vagy alapból így működsz, lételemed a tartalmatlan, kétszínű és zavaros politizálás? Felcsillan a szemed, amikor végre nincsenek szilárd elvek rajtad számonkérve, a szabályok átláthatatlanok és könnyedén összemoshatók, végre lehet megint kavarni egyet a trutyiban? Gubík, ne röhögj, ez rád is vonatkozik! Ez lenne nektek a politikai küldetés, ez a ti „értékelvűségetek”? Hogyan fogtok ti bármit is mondani a szlovmagyar választópolgárnak, mondjuk kedvenc bullshit témátokban az autonómia ügyében?

Lesz-e vér a pucátokban komolyan megválaszolni a kérdést vagy megint csak annyi történik, hogy a kampányfeladatok sűrűjében devalváljátok a témát az üres és ezerszer lejáratott lúzungok szintjére?

Fidesz listára mehet MKP-s, csak a Jobbik-lista jelent problémát?

Legmocskosabb helyzetbe mégis az MKP került – a Híd hátradől, kér egy csipszet és kólát, próbál nem röhögni és a páholyból végignézni, hogyan csinálják ki az MKP-sok saját pártjukat.

Az MKP két politikusának magyarországi pártlistára történő igazolása felettébb kínos, már-már megmagyarázhatatlan helyzetbe hozza a „Magyar Közösség Pártját”  - így idézőjelben. Gubík és Popély átigazolása – az egyik a párt utánpótlásának élén áll, a másik a párt „szürekeállományát” képviseli  - magának az MKP-nak, mint pártnak a létezését is megkérdőjelezheti. Minek a szlovmagyaroknak egy olyan párt, amelynek két ilyen fontos pozíciót betöltő alakja egy másik ország politikai pártjának listáján indul? Popélynak ráadásul jó esélye van mandátumhoz is jutni.

Nem szívesen lennék most Csáky és Berényi helyében, akiknek el kellene tudni magyarázni – ha lenne egy olyan tökös szlovmagyar újságíró, aki rákérdezne – hogy akkor ez most hogy is van, illetve most akkor mi is az MKP lényege, hiszen politikusaik elengedésével azt is bevallották, hogy képtelenek politikájuk hatékony képviseletére abban az országban, ahol működnek, ahol élnek szavazóik. Miért is van még szükségünk ilyen pártra? Kérdezhetitek.

Az egész történetben a legdurvább, hogy a két eligazolóból egy, jelen esetben Gubík Lacika, nagyjából ezzel a képlettel tisztában is volt. Igen szomorú a helyzet akkor, ha azt látjuk ennyire semmit nem értek a magyarországi politika szemében, nem vagytok mások, mint Orbán Viktátornak néhány tízezer szavazat, oszt az egész le van baszva. Ennyit a nagy érdekképviseltről és szavakról. Senkik vagytok, kihasználnak titeket és politikusaitokat. Gubík fél évvel korábbi megjegyzéséből ugyanis kiderült, ő is látta, hogy szlovmagyar politikusnak az alapvető hitelessége kérdőjeleződhet meg azzal, ha magyarországi pártlistán indul. Hogy mégis rajta van, azt jelenti, a helyzet némileg bonyolultabb és valószínűleg nem kapnánk választ arra, történt-e egyeztetés a jelölésről közte és a Fidesz között vagy nem. (Nem történt).

Lényegét tekintve Gubíknak és Popélynak is igaza van: miért is kellene ragaszkodni elveikhez, amikor csak saját magát fogja képviselni. Keserű, savas szlovmagyar murcit prédikál, miközben jóféle brüsszeli bort iszik. Köpjétek szembe magatokat, gyerekek.