Könnyebb utolérni egy Via Novást, mint a sánta kutyát!

Csehszlovák Kém | 2014. május 2. - 06:21
Újabb óriási fail az MKP gömöri ifiszervezetében: de mi a baj a konteopszichopata Szaniszló Ferenccel?


·         A Via Nova tevékenységében, retorikájában sehol nem található kirekesztésre, gyűlöletkeltésre, megbélyegzésre utaló nyom.

·         A Via Nova tevékenységét keresztény-konzervatív szellemiségben fejti ki.

·         A Via Nova az MKP társszervezete és a Fidelitas és az IKSZ együttműködő partnere.

Ezeket a gondolatokat írta néhány napja feháborodva Csonka Pincsikutya Ákos a Facebookon egy politikai vitafórumban, miután firtatták a Via Nova és a Jobbik állítólagos kapcsolatát. Hát hülyék vagyunk, na. Természetesen ilyen kapcsolat nemhogy volt, nincs is, és nem is lesz – bizonyára tévedett Szávay Pista is 2013 márciusában, amikor a Via Nova „jobbikos fordulatáról” írt belső, de kiszivárgott jelentésében, miszerint a Jobbik és az MKP ifiszervezete valaha is együttműködött volna.

Via Nova, Gömör: elmarad a Szaniszló est

Mit ad isten, meg a lelkes para olvasó, május elsején értesülhettünk a gomorilap.sk-ból, hogy betegség miatt elmarad Szaniszló Ferenc estje. Opsz, ez biztosan valami tévedés lehet, hiszen a Fidelitasszal és az IKSZ-szel haverkodó, gyűlöletet és megbélyegzést már messziről elutasító, keresztény-konzervatív fiatalokat tömörítő szervezet nem hívhat meg egy nettó szélsőjobboldali konteopszihopatát, aki ráadásul 1990 előtt, még az MSZMP seggét nyalta. Ez biztosan valami tévedés lesz!

Vagy csupán annyi a történet, hogy a szélsőségesek ellen naponta, percenként harcoló MKP/Via-Nova tudta nélkül, valaki a nevükben meghirdette az eseményt, de az éber magyar ifjú antifasiszták ezúttal is résen voltak és betegségre hivatkozva lemondatták az Szaniszlóval a rendezvényt?

Egyáltalán: kell-e nekünk foglalkozni ilyen nullaközeli súlyú és jellegű médiafigurával, mint Szaniszló, illetve hasonló politikai nehézségű társaival, mint az MKP-s jobbikközeli ifjak? Mielőtt ezekre a kérdésekre választ kapnánk, nézzük meg, mit kell tudni hősünkről, a megbetegedett Ferencről!

Kitüntetés – tévedésből

Emlékeztek még, amikor az Orbán-kormány, később kiderült, tévedésből, Táncsics-díjjal tüntette ki Szaniszló Ferencet? Az volt az igazi muri! És az megvan, hogyan nyilatkozott a kitüntetés odaítélése után az Orbán-kormány emberi erőforrások minisztere? Ez azért fontos, mert a Via-Nova nem győzi hangsúlyozni, hogy ők nem a Jobbikkkal, hanem a jelenlegi konzervatív értékeket képviselő kormánykoalícióval vannak fingpertuban. Tehát jöjjön Balogh Zoltán:

“2013. március 15-e alkalmából egy újságírói szervezet javaslatára Táncsics Mihály-díjat adományoztam Szaniszló Ferenc újságírónak. Ezt a döntést úgy hoztam meg, hogy nem volt tudomásom a korábban komoly szakmai színvonalon dolgozó külpolitikai szerkesztő és újságíró elmúlt időszakban tett, az emberi méltóságot sértő nyilatkozatairól. Ezek mind személyes hitvallásommal, mind a kormány értékrendjével összeegyeztethetetlenek.”

Ezt mondta hát Orbán Viktor tanácsadója, egészen elképesztő fordulat volt ez akkor. Mint ahogy a Via Nova magyarországi állítólagos partnere, a Fidesz más politikusai is elhatárolódtak a kitüntetettől. A híresen szókimondó Deutch Tamás például ezt írta twitterjén:

„Vonjátok vissza ennek a szaniszló nevű elmeháborodott zsebnyilasnak a díját! Lécci, lécci, lécci!”.

Jobbik: Szaniszló a Médiahatóság élén?

De úgy látszik, Gömörben nem olvasnak sem Balogh Zoltánt, de Deutch Tamást sem, és nem értesülhettek arról sem, hogy a kitüntetés hírének napvilágra kerülése után, Izrael magyarországi nagykövete levélben kérte a kormányt, hogy vonják vissza Szaniszló Ferenc antiszemita nézeteket hangoztató tévés újságíró kitüntetését.

A Jobbik és Szaniszló bensőséges kapcsolatáról tanúskodik a történet folytatása. Vona Gábor, a Jobbik elnöke, a Facebook oldalán válaszolt indulatosan Ilan Mor követnek. Számunkra a level azon bekezdése érdekes, amelyben jelezte: ha a Jobbik hatalomra kerül, a Jobbik-kormány külügyminisztere a Gyöngyösi Márton, a zsidó állampolgárokat listázni szándékozó egykori külügyi bizottsági tag, míg a Médiahatóság élére Szaniszló Ferenc, az Echo tv munkatársa kerül. A történet úgy folytatódott, hogy a Jobbik 2013 októberi kongresszusán Pongrácz Gergely-díjat kapott az Új Magyar Gárda kapitánya mellett az Echo tv műsorvezetője, Szaniszló Ferenc kapta meg.

Ha te ezek után is gyanakodsz, hogy a „fóliasisakos félnótás” Szaniszló esetleg mégsem olyan előadó, akitől Gömör népe okos dolgokat hallhat, akkor te megbuktál: nem vagy jófej MKP-s és megfelelő káder Via Nova tag!

Ismerjük meg a bátor Cziprusz Zoltánt!

Rossz hírem van a para olvasóinak, bizony Szaniszlót a gömöri Via Nova hívta meg, pontosabban a régióért felelős Cziprusz Zoltán. Zolit eddig nem ismertük, és a Szávay-féle jobbikos fordulat jegyében a Samu-Csonka-Gubík-féle idióta vonal egy újabb tagját láttuk érkezni. Amíg az előbbi kettő a nagy nevettető kategória, Zolika inkább a Gubík féle lúzer, rossz időben bemondott rossz poénok vonal megtestesítője, akinek az ügyből összesen annyi esett le, hogyha Marian Kotlebát vagy Vona Gábort meghívja a TA3 illetve a magyar köztévé, akkor azok szélsőségesek lesznek. Mármint ugye ez most Zolikának kérdés.

Nem hagytam annyiban a dolgot, üzenetet írtam a Facebookon a gömöri Via Novásnak, hogy akkor ez most így hogy. Megkérdeztem, hogy ki hívta meg Szaniszló Ferencet, és, hogy a gömöri Via Nova azonosul-e Szaniszló véleményével. Érdeklődtem a Via Novás területi politikusnál, ő személyesen milyen értékeket tart fontosnak kiemelni Szaniszló mondanivalójából. Természetesen Cziprusz hozta a beszari szélsőjobbosok formáját, véleményét nem felvállalva kitérő választ írt. Hogy teljes legyen az osotobaság és a cinizmus diadala Cziprusz végül beírta a már idézett politika fórumba, hogy nincs értelme vitázni egy meg nem történt eseményről.

Kedves Via Novások, akkor ez lenne az Új Út?

Náci liberálisok, magyarul beszélő szkíták, parthus hercegek és a sokezeréves magyar civilizáció? Én már csak azt nem értem, hogy akkor mit keres egy olyan előadó nálatok, aki szerint például fasiszta liberálisok és náci szocialisták hergelik a magyarokat az oroszok ellen? Vagy  csupán tényleg arról van szó, hogy szemforgató módon nem meritek nyíltan felvállalni a szélsőjobbos kapcsolatot, míg közben Szaniszló Ferike előadásán tapsoljátok véresre a kis mancsotokat?

Amúgy, aki most Gömörben aggódna, hogy egy Szaniszló trippről lecsúszhat, ne tegye. Maga Cziprusz Zolika tájékoztatja az aggódokat Facebook oldalán, hogy „Most beszéltem Szaniszló Ferenccel telefonon (...) sajnos a hétvégi gömöri látogatás elmarad. Jobbulást kívánunk neki és ha minden jól megy, júniusban bepótolja a látogatást.

Persze, ezt a kiírást már nem találjátok meg, érthetetlen módon Cziprusz Zolika lekapta Facebook faláról.

Ti tudjátok ezt követni?