Liberálisozó fóbiások, szevasztok!

Csehszlovák Kém | 2014. május 3. - 13:26
Tök jó dolog volt ez a Malina Hedvig tünti, mert végre láthattátok ti is, milyen hülyék vagytok!

Meglehetősen nagy médiavisszhangot kapott a Malina Hedvig tünti a magyarországi és a szlovákiai médiában is. Örültek a megjelentek, az előző Magyar Prideokhoz képest viszonylag népes létszámban megjelent hat-hétszáz fős tömeg előtt több szlovák felszólaló is beszélt, bár a tömeg szinte kizárólag továbbra is a magyar nemzetiségi lakosság soraiból verbuválódott + random szlovák bámészkodók. Az áttörés a nemzetiségi összetétel vegyítése, a szlovák többségi társadalom hatékonyabb megszólítása szempontjából tehát egyelőre elmaradt. Ugyanakkor a szónokok között több szlovák nemzetiségűt is hallhattunk, az ő jelenlétük és beszédeinek tartalma mindenképp dícséretes dolog, a para nemcsak kritizál, de dícsér is ha van rá érkezés.

Persze nem lehet nem észrevenni azokat a jelenségeket, amelyek sajnos a megmozdulás köré nőttek és mindenképp rontottak az esemény összképén. Nézzük!

Robert Fico és Robert Kaliňák személyes harcát Malina Hedvig ellen sokan úgy értelmezték, hogy „a szlovákok” és „Szlovákia” áll szemben a „felvidéki magyarsággal”. Némely nyilatkozatból úgy jött le, mintha Szlovákiában általános gyakorlat lenne, hogy verik a magyarokat és szegény felvidéki magyarokat itt valakik borzalmasan elnyomják. Hogy a csöcsbe lehetséges, hogy az a nettó antiszemita, jobbikos Fehér István osztja az eszet Ďurica Katarina mikrofonjába a szegény elnyomott magyarokról, aki másik lendülettel zsidózik és soviniszta magyar húrokat penget? Ez a narratíva mindenképp ártott az ügynek, a jövőben sokkal hangsúlyosabban kéne ezeket kerülni vagy ellenpontozni.

Másik, szintén csak nehezen értelmezhető kontent az ún. „székely himnusz” eléneklése volt az esemény végén. De most tényleg, mi a jóisten köze van egy két világháború közötti irredenta műdalnak Malina Hedvighez? Persze, értjük: a dalra fakadók szándéka szeint Malina Hedig megverését valamiféle összmagyar tragédiának és „magyar nemzet elleni támadásnak” szerették volna láttatni, hiszen Brüsszeltől a gonosz szlovák államig mindenki a magyart bántja.  Mi bben csak egy olcsó populista fogást látunk, amely meglehetősen veszélyes üzenet is, mert megint csak a szlovák- és EU-ellenes érzelmekre játszik rá, amire aztán ebben a történetben semmi szükség nincs.

Nagy kedvenceink ők, a mindenhol liberálist látó fóbiások! Ők azok, akik folyamatosan támadják az emberi jogokért kiálló és felszólaló jogvédőket, ők azok, akik kifordított logikával a liberalizmus és a tolreancia diktatúrájáról beszélnek, a kurucinfótól a Heti Válaszig, valljuk be, meglehetősen széles körben. Egy normális világban nem foglalkoznánk velük különösebben, sajnos ma olyan időket élünk, amikor az elszegényedő és kilátástalanságban élő emberek a jövőtől és saját egziszteniciális bizonytalanságukból fakadó félelmeit politikai szélsőséges és populista irányzatok előszeretettel kihasználják, politikai tőkét kovácsolnak belőle. Jó biznisz, na.

És ők azok a nagyhangú, mindenhol liberálist látó fóbiások, akik alaposan felsültek a Malina Hedvig tüntetés kapcsán. Másképp fogalmazva: végre láthattátok ti is, milyen hülyék vagytok! Ezek az emberek elsősorban a Jobbik szimpatizásai közül kerülnek ki, de sajnos jócskán akad belőlük a Fidesz és az MKP környékéről is. Ők alapvetően így gondolkoznak, mint ahogy azt a következő komment is bemutatja, amit a bumm.sk oldalon találtam:

 „Nagyon "örülök" hogy a magyarországi szuperjogvédők - LMP, Jogászfórum, Együtt-PM, MSZP és más hasonló nagy alakulatok (vagy a tengeren túli megmondók - pl.Kertész Ákos) ott voltak és elmondták, hogy mi aztán így, megy úgy ,de egyáltalán, a jog és a "jogtalanság" nagy pártján állunk. A vérünkből valót minden körülmények között megvédjük Igazán "példát mutattak" kiállásukkal emberi... Gondolhatjuk miből.”

Ezek a gyerekek pontosan ugyanúgy gondolkodnak, mint a Malina Hedvig tünti kapcsán megjelent szlovák szélsőjobboldali elvtársaik, csupán csak a fóbiájuk tárgya különbözik. Amíg az ilyen emberek Szlovákiában úgy gondolják, hogy Malina Hedvig esete egy magyar összesküvés Szlovákia ellen, addig déli elvtársaik rendszeresen a libsi-bolsi (értsd: zsidó) összeesküvők Magyarország elleni támadását érzékelik minden bokorban.

Emlékezzünk például a romagyilkosságokra! Micsoda összeesküvés-elméletek születtek, hogy valójban kinek az érdeke volt a gyilkosságsorozat kitervelése és kivitelezése. Írtak ott mindent össze-vissza Gyurcsánytól a nemzetbiztonságig, szartól a repülőig. Ezek az emberek a mai napig mélyen hisznek vélt igazukban, éppúgy, ahogy szlovákiai elvtársaik hisznek abban, hogy Malina Hedviget nem verték meg és/vagy magát verte meg, meg hogyan került a bélyeg miliméter pontosan a borítékra vissza, ismerjük.

A történet ott válik izgalmassá, amikor a konteoelméletek hívei olyannyira elszakadnak a valóságtól, hogy már azt sem érzékelik, amikor egy tök jogos ügy mellett ott vannak a jogvédők! Az eset szuper tükör az agyatlanul fröcsögő szélsőjobboldaliaknak, akik nem akarják vagy nem képesek látni: Malina Hedvig mellett felszólaltak a szlovák jogvédők, akiket ezért ugyanúgy gyűlöl a szlovák közvélemény egy része, mint a már idézett magyar kommentben a magyar kollégáikat!

Malina Hedvig vs szlovák főügyészség konfiktusát ugyanis nem elsősorban a magyarországi jogvédők feladata emberjogi szempontból kritizálni, hanem szlovákiai kollégáiknak. Malina Hedvig ügye nem a magyar jogállamról, a magyar igazságszolgáltatásról és egy magyar állampolgárról szól, hanem a szlovákról. Malina Hedvig ügye nem a magyar demokrácia fejlettségéről és nem a magyar társadalom józan ítélőképességéről szól, hanem a szlovákról. Malina Hedvig ügye nem Magyarországra, hanem Szlovákiára nézve szégyen, ameddig nem rendeződik megnyugtatóan a friss győri lakos ügye.

Ezt soha ne felejtsék el a nagyhangon libsiző fóbiásaink, akik nem Szlovákia, de Magyarország, szégyenei!